Bezoek Uitgeest

Uitgeest heeft het beste van beide werelden: de rust van een dorp en de reuring van de stad dichtbij. Bovendien ligt het Uitgeester- en Alkmaardermeer met zijn gezellige haven om de hoek.

Webshop VVV
uitgeest, wat te doen, molen, vvv

Wat te doen in Uitgeest?

De sportievelingen kunnen hun hart ophalen en zeil- en surflessen volgen. Huur met het gezin een mooie sloep en geniet van een ontspannen dag op het water! Aan het Uitgeester- en Alkmaardermeer vind je diverse zwemplekken, waar je lekker kunt afkoelen op een warme dag.

Ben je een echte fietser? Trap door het veenweidegebied met de bekende Pontjesroute, waarbij maar liefst vier keer met de pontjes het water over. Twee daarvan mag je zelf bedienen met een lier!

Vanuit Uitgeest fiets je eenvoudig naar het bijzondere eilandje De Woude, of, als je even doortrapt, naar de pittoreske dorpjes Graft en De Rijp.

uitgeest, shoppen, winkelen, haven, de woude, vvv, alkmaar

Winkelen

In de dorpskern vind je een aantal winkels voor je dagelijkse boodschappen. Siro / Enorm / Marskramer biedt je een uitgebreid en veelzijdig assortiment, van gereedschap tot speelgoed, van een cadeautje tot een duinkaart. 

Wanneer je zin hebt in een dag winkelen dan is de trein naar Alkmaar of Amsterdam zo genomen. Op het station van Uitgeest vertrekt elk kwartier een trein beide kanten uit.

eten en drinken, restaurant, koken, uitgeest, vvv

Eten en drinken

Lekker uit eten aan het water? In Uitgeest kan het! Kies bijvoorbeeld voor petit café Lekker aan de Haven, waar je langs kunt komen voor een daghap, je catering kunt bestellen of lekker op het terras geniet van een drankje, met de reuring van de jachthaven om je heen.

uitgeest, wat te doen, hortus, overnachten, limmen

Overnachten

Lijkt Uitgeest je de perfecte uitvalsplek voor je vakantie? Bungalowpark de Meerparel heeft originele waterwoningen direct aan het meer. Op korte afstand van Uitgeest vind je langs de A9 tevens Van der Valk Akersloot.

uitgeest, molen, vvv, uitgeestermeer

Praktisch

Uitgeest is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Van hieruit is het een klein kwartiertje lopen naar het Alkmaardermeer. Parkeren is gratis in Uitgeest.

Het zwemwater van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer wordt regelmatig gecheckt. Wil je meer weten over de waterkwaliteit, de veiligheid of de plekken waar je lekker kunt zwemmen? Check dan deze site.

Heb je nog vragen? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. neem ook eens een kijkje op onze webshop

uitgeest, wat te doen, meer informatie, limmen, hortus

Meer informatie

Wil je meer weten over Uitgeest? Kijk dan eens op de website van gemeente Uitgeest.

VVV partners in Uitgeest:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Castricum

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.