-

Uitagenda Alkmaar

Welkom op de meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, dan sturen we je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

uitgelichte evenementen Alkmaar

zaterdag 26 november 2022 T/M zondag 19 maart 2023

Plantage Alkmaar

Van 26 november t/m 19 maart 2023 presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de tentoonstelling Plantage Alkmaar. Alkmaar in Suriname 1745-heden. Deze belicht het Alkmaarse slavernijverleden en specifiek het verhaal van plantage Alkmaar in Suriname, een weinig bekend en nauwelijks onderzocht thema uit de Alkmaarse geschiedenis.

dinsdag 06 december 2022

Lezing 'De geboorte van Nederland'

Dit jaar gedenken wij dat 450 jaar geleden Nederland als natie geboren is. Dat geboortemoment is gekoppeld aan een bijeenkomst van de Staten van het gewest Holland, die in juli 1572 plaatsvond in de stad Dordrecht.

dinsdag 06 december 2022 T/M woensdag 07 december 2022

The CineMusic Experience

The CineMusic Experience is een unieke belevenis van muziek en film die u niet mag missen. Het is een ode aan de epische filmmuziek van de afgelopen decennia.

donderdag 08 december 2022

KerstActiviteitenMarkt

Het CJG organiseert op 8 december de KerstActiviteitenMarkt. Een gezellige middag voor ouders en kinderen van 2 tot 10 jaar. Ouders en kinderen kunnen deelnemen aan de vele activiteiten die plaatsvinden, zoals sport & spel, knutselen, schminken en theater. Er is kinder-EHBO, muziek, voorlezen en nog veel meer.

vrijdag 09 december 2022 T/M zondag 18 december 2022

Waagplein's Winter Wonderland

Hé leuk, er komt weer een kerstmarkt op het Waagplein. Maar Waagplein’s Winter Wonderland is meer dan alleen een kerstmarkt! Vanaf 9 tot en met 18 december is het Waagplein omgebouwd tot Winter Wonderland.

zaterdag 10 december 2022 T/M zondag 11 december 2022

Midwinterfeest Graft-De Rijp

Het Midwinterfeest in De Rijp is een evenement dat in een belangrijke mate bijdraagt aan de bekendheid en populariteit van de plaats die door molenontwerper en inpolderexpert Jan Adriaanszoon Leeghwater (1575-1650, De Rijp) ‘beste dorp van Holland’ werd genoemd. Het puur Hollandse beeld van De Rijp en omgeving wordt via het Midwinterfeest bij een breed publiek landelijk onder de aandacht gebracht.

zaterdag 17 december 2022

Volkskerstzang 2022

Hoewel de Volkskerstzang in 2020 en 2021 werd afgelast is de werkgroep druk bezig met de programmering voor de Volkskerstzang op zaterdag 17 december 2022. Meerdere deelnemers, die in 2020 zouden optreden, zijn ook dit jaar bereid hun muzikale bijdrage te leveren: Alkmaar Brass, DuRF, organist Ton Veltkamp en het projectkoor. Met andere vocalisten wordt nog overlegd. De repetities van het projectkoor gaan begin november weer van start en er is nog plek voor enkele bassen.

vrijdag 23 december 2022 T/M vrijdag 30 december 2022

Winterkaravaan 2022

Bezoekers van de Winterkaravaan gaan elk jaar op expeditie ergens in de gemeente Alkmaar. Onderdeel van de beleving is samen winters eten en drinken aan lange tafels, winters bier en gluhwein. Op drie toffe plekken ontdek je de theaterpareltjes van jonge theatermakers!

zondag 01 januari 2023

Barcode 2023

Barcode komt weer terug met een keiharde NYE editie: de beste manier om het nieuwe jaar in te gaan.

zondag 15 januari 2023

Upfest festival

Op zondag 15 januari landt het fonkelnieuwe festival UPfest in en om de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema ‘green up your life’.

donderdag 02 februari 2023

Ik Ga Stuk! - Finalisten van het BNNVARA-programma

De finalisten van het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! toeren voor het eerst door Nederland. Met cabaretier Stefano Keizers als maandenlange steun en toeverlaat op hun weg naar het hoofdpodium, droomt elke finalist maar van één ding: een carrière als cabaretier.

vrijdag 17 februari 2023 T/M zondag 19 februari 2023

Wonderlicht

Tijdens Wonderlicht Alkmaar, een avondwandeling over het Alkmaars Bolwerk, ervaar je talloze magische straattheateracts in een decor van licht en vuur – een ware beleving voor jong en oud! De organisatie van Wonderlicht Alkmaar is nog druk bezig met de voorbereiding, meer informatie voegen we zo snel mogelijk toe. Noteer 17, 18 en 19 februari 2023 alvast in je agenda, want hier wil je heen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.