Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

maandag 17 januari 2022

Theaterwandeling 'Flaneren kun je leren'

Theater De Vest presenteert van 17 t/m 25 januari de Theaterwandeling ‘Flaneren kun je leren’. Inspirerend onthaasten wanneer het jou uitkomt! Tijdens de theaterwandeling ontdek je de prachtigste straatjes en rustigste hoekjes. Kijk om je heen, zie dingen die je nooit eerder zag en kom even helemaal tot rust.

vrijdag 21 januari 2022

Online Popquiz Podium Victorie

Doe op 21 januari gezellig mee met de online popquiz van Podium Victorie! Podium Victorie gaat de online popquiz weer live streamen vanuit Victorie en jij kunt vanaf de bank eenvoudig meedoen met jouw (digitale) dreamteam! Deelname aan de quiz is gratis, inschrijven is niet nodig.

zaterdag 29 januari 2022

Top 2000 live (uitverkocht)

Van 28 t/m 30 januari 2022 ademt heel Nederland theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Ook TAQA Theater De Vest valt genoeg te beleven! De voorstellingen die je voor slechts € 10 kunt bezoeken in dit weekend zijn bekend, zoals de Top 2000 live!

vrijdag 11 februari 2022

De Gelaarsde Kat première (verplaatst)

Op 11 februari 2022 gaat de productie van ‘De Gelaarsde Kat’ eindelijk in première! Dit wereldberoemde verhaal is speciaal door regisseur Anderson Farah herschreven voor het Vrij Zijn theater.

vrijdag 25 maart 2022

RONNIE FLEX & THE FAM

Ronnie Flex gaat met zijn vaste band The Fam eindelijk weer op tour door Nederland en België, en slaat daarbij Alkmaar niet over! Afgelopen zomer bracht hij zijn langverwachte vierde album ‘Altijd Samen’ uit. Op 25 maart komt hij met zijn negenkoppige band een mooi feestje bouwen in Victorie.

vrijdag 25 maart 2022

Waylon - My Heroes Have Always Been Cowboys (verplaatst)

In het theaterconcert My Heroes Have Always Been Cowboys vertelt Waylon, begeleid door een zevenkoppige band, over zijn grote liefde voor de country.

zaterdag 26 maart 2022

Vini Amici

De Grote Kerk wordt voor één weekend omgetoverd in een sfeervol en warme omgeving, waarbij je bij binnenkomst je jas in bewaring kunt geven bij de garderobe. Vervolgens wordt je een Vini Amici-glas gevuld met bubbels aangereikt.

zondag 03 april 2022

Brijderloop

De Brijderloop is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag in april, dat inmiddels al 25 keer is georganiseerd en door corona de laatste twee jaar geen doorgang kon vinden.

zondag 10 april 2022

De Dijkloop

De Dijkloop in Koedijk is een hardloopwedstrijd voor recreanten in elke leeftijdscategorieën en iedereen is daarom ook welkom om deel te nemen. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden, de kidsruns (600 meter en 1,5 km), een zeer snelle 5,5 kilometer en natuurlijk de Kwart Marathon.

zaterdag 16 april 2022

Kaaspop

KaasPop Alkmaar vindt plaats op 16 april, het leukste pop- & rockfestival van Alkmaar en omstreken. De beste artiesten van Nederlandse bodem zullen er in een circustent één groot feest van maken! Voldoende barren en diverse foodtrucks zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

zondag 24 april 2022

Beemster kaas Profronde van Noord-Holland

Het is de oudste nog bestaande klassieker op Hollandse bodem. Sinds de eerste editie in 1946 is het karakteristieke Noord-Hollandse landschap het decor van een jaarlijkse internationale wielerstrijd.

woensdag 27 april 2022

Oranje Koningsdag

Dit nieuwe Koningsdag festival vindt plaats in Alkmaar. Zo staat ORANJE Koningsdag voor verbinding, feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en ORANJE.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.