-

Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

zaterdag 29 april 2023 T/M zondag 03 september 2023

Van Gogh in Alkmaar

VAN GOGH, CÉZANNE, LE FAUCONNIER & DE BERGENSE SCHOOL. De beroemdste kunstenaars van de twintigste eeuw krijgen een hoofdrol in Stedelijk Museum Alkmaar: Vincent van Gogh, Paul Cézanne en Henri Le Fauconnier. De expostie is vanaf 29 april te bewonderen.

zaterdag 27 mei 2023

Luilakmarkt

Op 27 mei vindt vanaf 7.00 uur de Luilakmarkt plaats in winkelcentrum De Mare. Voor kinderen tot 12 jaar is dit de mogelijkheid gratis hun spulletjes te verhandelen. Wel even je eigen kleed meenemen.

zaterdag 27 mei 2023

Alkmaar Pride Grachtenparade

Op 27 mei 2023 vindt alweer voor de 14e keer de Alkmaarse Grachtenparade plaats, met aansluitend feest op het Waagplein met veel nationale artiesten!

zondag 28 mei 2023

AZ - PSV

Op zondag 28 mei speelt AZ een Eredivisiewedstrijd tegen PSV in het AZ stadion. De wedstrijd begint om 14:30.

maandag 29 mei 2023

Pinksterraces in de ZEturf Arena

Minimaal acht volle koersen, twee minidraverijen en kinderentertainment door het Schminktheater en een springkussen. Het frisse team van de huiscateraar Food for the Mood, vult deze Pinksterdag met smaak en genot in. Geniet na afloop van de koersen van live muziek in de Hal, van de Baan Alkmaar.

zaterdag 03 juni 2023

Zomer in de Mare

zaterdag 03 juni 2023 T/M zondag 04 juni 2023

Kaeskoppenstad 2023!

Op 3 en 4 juni 2023 tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d'Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. TIjdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

zaterdag 03 juni 2023

Full Moon Sup Tour

Finger’s crossed dat we ook deze keer bij zonsondergang weer een prachtige oranje lucht meepakken, voor we richting die magische maan aan de hemel suppen.

donderdag 08 juni 2023

DE VERLEIDERS // Door de bank genomen: tien jaar later

'Door de bank genomen: 10 jaar later' geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.

vrijdag 09 juni 2023

Tentoonstelling Dutch Mechanisms van Folkert de Jong

Al decennialang wordt het verhaal verteld over opstandige stedelingen, kokend teer en afdruipende Spanjaarden. Bij Alkmaar begon de Victorie. Maar is het wel zo gegaan?

zaterdag 10 juni 2023

Drakenbootfestival Race The Dragon

Zaterdag 10 juni 2023 zal de langverwachte Race the Dragon weer plaatsvinden. Met wie maak jij een team voor deze gezellige sportieve dag?

woensdag 14 juni 2023

Wandel4daagse

Heerlijk wandelen tijdens de Wandel4daagse Alkmaar door de ongerepte natuur, over het strand, door het bos en historisch Alkmaar. Eén ding is zeker: door mee te wandelen met de 15e editie van de Wandel4daagse Alkmaar ga jij fit de zomer in. De Wandel4daagse Alkmaar is van 14 juni t/m 17 juni.

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.