-

Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 31 augustus 2023 T/M zondag 08 oktober 2023

Met eigen ogen

Een spectaculaire totaalbeleving over de vrijheid van toen, nu en straks. Laat je meevoeren door een route kriskras door het Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, ingenieuze lichtprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter Alkmaar Ontzet.

dinsdag 19 september 2023 T/M zondag 08 oktober 2023

Vrij van Verzet

Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de strijd gestreden werd. Op de avond van het Ontzet zien we twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard, tot hun enkels in de modder.

woensdag 20 september 2023 T/M woensdag 04 oktober 2023

Magic Circus 2023

In deze nieuwe voorstelling van het Magic Circus lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. De artiesten uit Nederland, Polen, Argentinië, Kenia en Venezuela kijken uit naar je bezoek. Kom langs en ontdek Nederlands oudste én modernste reizende tentcircus!

zaterdag 23 september 2023

KUUB Festival

KUUB Festival is een kunst en cultuurfestival op het Canadaplein. Er zijn speciaal voor dit festival voorstellingen, straattheateracts en beeldende kunstobjecten gemaakt. Op het plein vindt jij een paradesfeer met Live optredens!

zondag 24 september 2023

Platenbeurs 2023

De Platenbeurs strijkt weer neer op het Paardenmarkt. Een groot aanbod vinyl voor de liefhebber!

woensdag 27 september 2023

Landbouwdag & Lappendag

Traditie getrouw vindt de Landbouwdag de laatste woensdag van september plaats. Tegelijk met Landbouw is het ook Lappendag. Om 10.00 uur luidt op het Waagplein het officiële startsein van de dag.

donderdag 28 september 2023

AZ - Heracles Almelo

Donderdag 28 september speelt AZ een Eredivisie wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

zaterdag 30 september 2023

Museumnacht Alkmaar

We nemen de nacht weer over op 30 september! Dit jaar met meer locaties, meer kunst, meer entertainment en meer muziek ... En dan zijn we nog niet eens begonnen over de afterparty bij Podium Victorie!

zaterdag 30 september 2023

Shopping Night

Op zaterdag 30 september staat de binnenstad van Alkmaar in het teken van de traditionele Alkmaar Shopping Night. De winkeliers van de binnenstad staan klaar om jou een sfeervolle en gezellige dag en avond te bezorgen. Er is op Shopping Night van alles te beleven!

zaterdag 30 september 2023

Van der Meij Polsstoktoernooi

Ook dit jaar weer op het programma! Op de zaterdag voorafgaand aan Alkmaar Ontzet wordt ’s middags het Van der Meij ​Polsstok Verspringtoernooi gehouden. Dit evenement bestaat uit een demonstratiegedeelte en een heuse wedstrijd, waar sportverenigingen, bedrijven, vriendengroepen, scholen en individuen kunnen deelnemen.

vrijdag 06 oktober 2023

Kaasmarkt Alkmaar

Op vrijdag 6 oktober wordt er een extra kaasmarkt georganiseerd. Dit in verband met het jubileumjaar van Alkmaar Ontzet. De belluider van deze kaasmarkt is Fiona Tan. Fiona Tan is degene die het prachtige Grote Raam heeft ontworpen van De Grote Kerk in Alkmaar.

zondag 08 oktober 2023

Onthullen van Het Grote Raam

In 2023 viert alkmaar de 450 jarige bevrijding op de Spanjaarden, de eerste stap op weg naar de 'geboorte van Nederland'! Daar is de Grote Kerk trots op en daarom onthullen ze op 8 oktober 2023 het nieuwe raam met als thema: Het licht van de vrijheid.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.