-

Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 31 augustus 2023 T/M zondag 08 oktober 2023

Met eigen ogen

Een spectaculaire totaalbeleving over de vrijheid van toen, nu en straks. Laat je meevoeren door een route kriskras door het Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, ingenieuze lichtprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter Alkmaar Ontzet.

dinsdag 19 september 2023 T/M zondag 08 oktober 2023

Vrij van Verzet

Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de strijd gestreden werd. Op de avond van het Ontzet zien we twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard, tot hun enkels in de modder.

vrijdag 29 september 2023 T/M zondag 08 oktober 2023

ONZETKunstroute

In samenwerking met Artiance, Centrum voor de Kunsten en de belangenvereniging Alkmaars Bolwerk wordt jaarlijks een kunstroute door de binnenstad uitgezet. Cursisten van Artiance laten zich creatief inspireren door het jaarlijkse thema. De ONTZETKunstroute is jaarlijks in de weken rond Alkmaar Ontzet.

donderdag 05 oktober 2023

AZ - Legia Warschau

Op donderdag 5 oktober speelt AZ een UEFA Europa Conference League wedstrijd tegen Legia Warschau in het AZ stadion. De wedstrijd begint om 21:00.

vrijdag 06 oktober 2023

Kaasmarkt Alkmaar

Op vrijdag 6 oktober wordt er een extra kaasmarkt georganiseerd. Dit in verband met het jubileumjaar van Alkmaar Ontzet. De belluider van deze kaasmarkt is Fiona Tan. Fiona Tan is degene die het prachtige Grote Raam heeft ontworpen van De Grote Kerk in Alkmaar.

zondag 08 oktober 2023

Onthullen van Het Grote Raam

In 2023 viert alkmaar de 450 jarige bevrijding op de Spanjaarden, de eerste stap op weg naar de 'geboorte van Nederland'! Daar is de Grote Kerk trots op en daarom onthullen ze op 8 oktober 2023 het nieuwe raam met als thema: Het licht van de vrijheid.

zondag 08 oktober 2023

Slotfeest Alkmaar Ontzet 450 jaar

Het slotfeest van Alkmaar Ontzet 450 jaar op 8 oktober gaat door. Het wordt een gezellig feest op bijvoorbeeld het Ritsevoort, het Waagplein en op de Platte Stenenbrug. Rondom de open winkels in de binnenstad gebeurt van alles zoals goocheloptredens, straattheater en ander type optredens.

zondag 09 oktober 2022

Alkmaar’s Ontzettende Sup It Up & Trashwalk

8 oktober is het Alkmaars Ontzet en traditiegetrouw gaan wij de dag erna weer Ontzettend Sup it Uppen en Trashwalken! Beiden net zo leuk en zeker zo belangrijk. Help mee om de stad weer een stukje schoner te maken!

woensdag 11 oktober 2023

Speel-je-Wijs festival

Op woensdagmiddag 11 oktober organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) het Speel je Wijs festival in wijkcentrum Mare Nostrum. Dit is een middag vol leuke activiteiten (o.a. knutselen, schminken, sport & spel, muziek, kinder-EHBO), voor zowel ouders als kinderen.

zaterdag 14 oktober 2023

Het Nationale Theater // Laagland

Het Nationale Theater presenteert ‘Laagland’, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht (‘Het jaar van Fortuyn’). Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland.

zondag 15 oktober 2023

GROTE ROMMELMARKT SPORTPALEIS

Kom deze zondag naar het Sportpaleis en kijk je ogen uit! Tussen de 200 en 400 kramen is er genoeg te vinden. Van vintage tot speelgoed en kleding. Of misschien scoor je nog een vette LP. Aan tweedehands spullen geen gebrek!

zondag 15 oktober 2023

Amusetour Alkmaar

Een Amusetour in jouw favoriete stad; Alkmaar! Wandel op een zondagmiddag van 12:00 tot 17:00 uur door deze mooie stad. Alkmaar heeft veel te bieden; prachtige gebouwen, grachtjes, cultuur, historie en natuurlijk culinaire hotspots!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.