-

Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 23 maart 2023

Spin For Life

Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment organiseren op donderdag 23 maart 2023 de grootste spinningmarathon ooit om geld op te halen voor kankeronderzoek. Iedereen kan meedoen! Het doel is om met elkaar een half miljoen euro bij elkaar te fietsen.

donderdag 23 maart 2023

Jodymoon - Firestone

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets vormen samen het muzikale duo ‘Jodymoon’, dat dit jaar 15 jaar bestaat. Dat vieren ze met een nieuw album en een gelijknamige tour: Firestone.

vrijdag 24 maart 2023

9 to 5 The Musical

Musicalvereniging Nieuw Leven uit Schermerhorn speelt 9 tot 5 The Musical. ​Deze musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980. Een verhaal wat in deze tijden actueler lijkt dan ooit. Met herkenbare situaties, veel humor en pakkende nummers op de heerlijke muziek van Dolly Parton.

zaterdag 25 maart 2023

Blanks

Multi-instrumentalist, producer en cultureel ondernemer Blanks (Simon de Wit) heeft in zijn thuisstudio op het Groningse platteland ultieme muzikale speeltuin gecreëerd. Zijn aanstekelijke popliedjes zijn wereldwijd in pashokjes, restaurants en op de radio te horen.

zaterdag 25 maart 2023

Rondom Bach concert grote kerk

De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten.

zaterdag 25 maart 2023

Beatles Museum Alkmaar heropening

In een gigantische pand vind je verspreid over een ruimte van 1200m² een uitstalling van unieke items van de Fab Four uit Liverpool. Geen enkel Beatles museum kan wedijveren met de items die hier zijn tentoongesteld. Eenenveertig jaar verzamelen, diverse keren opnieuw beginnen en dan je droom waar zien worden. Dat is wat je kan zien in dit bijzondere museum.

vrijdag 31 maart 2023

Kaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld. Op vrijdag 31 maart vindt de eerste kaasmarkt van het seizoen plaats!

zaterdag 01 april 2023

AZ - SC Heerenveen

Zaterdag 1 april speelt AZ tegen SC Heerenveen. De wedstrijd begint om 16:30u.

zondag 02 april 2023

Thuisblijvers Expositie

Een groep kunstenaars hebben zomer 2022 door de gemeente Alkmaar gereisd met een mobiele fotostudio en mobiele woonkamer. Talloze mensen kwamen een bakje koffie drinken bij 'De Thuisblijvers'. Fotograaf Rick Akkerman fotografeerde 1% van Alkmaar in zijn mobiele studio.

zondag 02 april 2023

Theater Terra - JungleBoek (6+)

Na de sprookjesachtige onderwaterwereld van ‘De Kleine Zeemeermin’, de betoverde stad van ‘Aladdin’ en het magische Nimmerland van ‘Peter Pan’ gaat Theater Terra in deze nieuwe familiemusical diep het oerwoud in. Een familiemusical over avontuur en vriendschap in de jungle. Na de voorstelling mag iedereen met Mowgli op de foto!

donderdag 06 april 2023

3JS - 15 jaar 3JS

Het is alweer vijftien jaar geleden dat de 3JS landelijke bekendheid kregen met hun debuutalbum ‘Watermensen’. Hun bijzondere folkpopsound, rijke zangmelodieën en tot de verbeelding sprekende teksten maakten het Volendamse trio tot een van de grote muzikale verrassingen van 2007. In ‘15 jaar 3JS’ vertellen de liedjes de verhalen. Mooie verhalen, zoals je van de 3JS gewend bent.

zaterdag 29 april 2023 T/M zondag 03 september 2023

Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School

De beroemdste kunstenaars van de twintigste eeuw krijgen een hoofdrol in Stedelijk Museum Alkmaar: Vincent van Gogh (1853-1890), Paul Cézanne (1839-1906) en Henri Le Fauconnier (1881-1946). Welke invloed hebben zij gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Bergense School.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.