Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

woensdag 29 september 2021 T/M zaterdag 02 oktober 2021

Lappen vierdaagse

woensdag 29 september 2021

Theateralliantie

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht, laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart.

vrijdag 01 oktober 2021

PEESHOW - ANNICA MULLER (verplaatst)

Burning Butterfly XL is een solovoorstelling van Annica Muller over het nachtelijke leven in stripclub La Luna.

zaterdag 02 oktober 2021

Herman van Veen - Dat kun je wel zien

Het zou een feestjaar worden, een vrolijk weerzien. We zouden met u mijn vijfenzeventigste verjaardag vieren en vrij naar Chawwa Wijnberg zingen: Violen, anjelieren en een tas vol prei wat hebben we te vieren violen, anjelieren en een tas vol prei. Toen kwam dat wereldwijde virus en weken we uit naar huis. Nu het weer een beetje mag, komen wij alsnog naar u toe, om het vieren in te halen. Kijk ernaar uit, Herman van Veen

zaterdag 02 oktober 2021

Laars lappen

In ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar.

zondag 03 oktober 2021

Zondagochtendwandeling Hortus Alkmaar

Bij Hortus Alkmaar staat deze zondag alles in het teken van de bij. Imkers vertellen hun verhaal, er zijn bijenproducten te koop en leuke kinderactiviteiten

zondag 03 oktober 2021

StoryTrail Stadswandeling

De StoryTrail stadswandeling komt naar Alkmaar! Op zondag 3, zondag 10 en zondag 17 oktober kun je een heerlijke duik nemen in de stadsgeschiedenis, samen met verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen. De StoryTrail stadswandeling is geen gewone rondleiding, maar een vertel-avontuur vol spannende Alkmaarse verhalen.

zaterdag 13 november 2021

Esther Groenenberg & band

Met Back to the garden duikt Esther Groenenberg opnieuw de zeventiger jaren in. Ze zingt het allermooiste repertoire van zangeressen uit die tijd, waaronder Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter.

vrijdag 10 september 2021 T/M vrijdag 31 december 2021

De geheime zolders

Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter. Onbekende bouwsporen werpen een nieuw daglicht op een eeuwenoude bouwgeschiedenis. Ontdek geheim gebied en geniet van het uitzicht.

zaterdag 18 september 2021 T/M zondag 16 januari 2022

Allart van Everdingen (1621-1675)

Allart van Everdingen was een van de belangrijkste landschapsschilders in de 17e-eeuwse Noordelijke Nederlanden. In 1644 reisde Allart enkele maanden door Noorwegen. Het ruige landschap dat hij daar zag legde hij vast in schetsen die hem inspireerden tot vele schilderijen en tekeningen.

zaterdag 18 september 2021 T/M zondag 16 januari 2022

Reinaert de vos

In de 17e eeuw maakte de landschapsschilder Allart van Everdingen (1621-1675) een bijzondere serie nieuwe illustraties over Reinaert de vos en diens sluwe streken. Voor het eerst toont Stedelijk Museum Alkmaar een selectie van Van Everdingens ontwerptekeningen en prenten zij aan zij.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.