Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 11 april 2024

Nina Bobo // Siepa

Nina Bobo Siepa is een muzikale voorstelling in de vorm van een roadmovie. Het decor is het onpeilbare Java, waar zoveel wordt gezwegen over wat daar is misgegaan en waar de oorsprong ligt van veel Indische families.

vrijdag 12 april 2024

Tulpenkaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, tulpen, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld. Op 14 april vindt de Tulpenkaasmarkt plaats op het Waagplein.

vrijdag 12 april 2024

BLUE HEART FESTIVAL

Smul mee van de barbecue, snuffel tussen de merchandise en haal je hart op met de ambachtelijke soundtrack: bluegrass, folk, country, southern rock en americana meanderen door het pand als de Tennessee door het Amerikaanse landschap.

vrijdag 12 april 2024

Stille Boule // Silent Disco 2.0

Wat was het een feest bij de vorige editie! Op Vrijdag 12 april organiseert Boules Bites Bar Alkmaar weer een nieuwe editie van 𝗦𝗧𝗜𝗟𝗟𝗘 𝗕𝗢𝗨𝗟𝗘!! Het silent disco event van Alkmaar waar (bijna) alles kan en mag.

zaterdag 13 april 2024

AZ- RKC Waalwijk

Op zaterdag 13 april speelt AZ een Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk in het AZ stadion. Tijdstip wordt nog bekendgemaakt.

zaterdag 13 april 2024

Dansschool Sizzling Salsa

Een dansavond/workshop Salsa en Merengue in de Grote Kerk Schermerhorn. Er komt een uitgebreide demonstratie en daarna gaan de voetjes van de vloer!

zondag 14 april 2024

Dagje Bij De Boer

Je kunt dit jaar een bezoek brengen aan de familie Smit. Al 90 jaar staat hun boerderij aan de Noordervaart in Stompetoren. Een prachtig familiebedrijf waar nu generatie drie en vier gezamenlijk aan het roer staan: vader Co en zoon Vincent.

zondag 14 april 2024

OPEN PODIUM

Op zondag 14 april gaat het tiende seizoen van het Open Podium in Park De Oude Kwekerij van start in het amfitheater aan de Jan van Scorelkade 6. Het zangduo Jordana en Walter opent de middag met covers van bekende en minder bekende popsongs, onder andere van Beth Hart en Billy Holiday.

zondag 14 april 2024

Disney's Winnie de Poeh (4+) De Musical

Na het grote succes van de musical in New York, Chicago en Londen komen Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (en niet te vergeten Teigetje!) tot leven in deze prachtige nieuwe bewerking, volledig gezongen en gesproken in het Nederlands. Op 14 april in Theater de Vest!

zondag 14 april 2024

Het Alkmaars Theater Collectief

Op zondag 14 april speelt het Alkmaars Theater Collectief het theaterstuk ‘Halte Dwarsstraat’ in De Rietschoot.

zondag 21 april 2024

UPfest Alkmaar

Op zondag 21 april landt de tweede editie van het toffe festival UPfest in de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema ‘green up your life’.zondag 05 mei 2024

Bevrijdingsdag Alkmaar

Meld je aan voor een van de workshops of kom het resultaat op 5 mei bewonderen in Cultuurpark de Hout! De onthulling is met een feestelijk programma van muziek tot heerlijke hapjes. Met natuurlijk aandacht voor het thema vrijheid!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.