Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

zondag 21 november 2021 T/M zondag 05 december 2021

Het Grote Pietenhuis

In de Grote Kerk in Alkmaar bereiden de pieten Pakjesavond voor. Ze verzamelen alle verlanglijstjes, houden adressen bij en pakken alle cadeaus in. Maar ook leren de pieten hier hoe ze op daken moeten lopen, hoe je de beste pepernoten bakt en hoe je zo snel mogelijk schoentjes vult. Kom jij de pieten helpen?

woensdag 27 oktober 2021 T/M woensdag 15 december 2021

Karavaan: De Karamazov's

Op 27 oktober start het 8-delige theater-feuilleton De Karamazov’s in de meetingspace van Karavaan in de binnenstad van Alkmaar. Elke woensdagavond, 8 weken lang, beleef je een nieuwe aflevering Theatermaker Brecht Hermans bewerkte de spannende roman De Gebroeders Karamazov van Dostojevski tot theater-feuilleton in 8 afleveringen en brengt die samen met jou, een cellist en het publiek tot leven. Lees mee en creëer je eigen personage.

zaterdag 20 november 2021 T/M zaterdag 08 januari 2022

KUNSTUITLEEN ALKMAAR KLEURT WIT

Wit wordt vaak geassocieerd met onschuld en vrede, het is de kleur van verblindend sneeuwwit en de kleur van wolken.

dinsdag 12 oktober 2021 T/M zondag 24 april 2022

Streekdracht – Van kust tot kust

Museum In ’t Houten Huis heeft een tentoonstelling opgezet dat aandacht heeft voor de mode achter die gelaagde en soms uitbundige kleding van boeren, vissers en handelaren. Daarom originele stukken uit de regio Noord-Holland zuid in ‘Streekdracht, van kust tot kust’.

zondag 19 december 2021 T/M vrijdag 31 december 2021

De geheime zolders

Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter.

zaterdag 18 september 2021 T/M zondag 16 januari 2022

Allart van Everdingen (1621-1675)

Allart van Everdingen was een van de belangrijkste landschapsschilders in de 17e-eeuwse Noordelijke Nederlanden. In 1644 reisde Allart enkele maanden door Noorwegen. Het ruige landschap dat hij daar zag legde hij vast in schetsen die hem inspireerden tot vele schilderijen en tekeningen.

vrijdag 03 december 2021

Muziekmakers

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert Zondeval deze muzikale avond waar jongeren uit Alkmaar en omgeving bij elkaar komen en samen muziek maken. Ook als je niet op het podium wilt staan ben je van harte welkom om te genieten van de muziek en een drankje.

zaterdag 18 december 2021

Shopping Night

Kom op 18 december sfeervol shoppen in de binnenstad van Alkmaar tot 22:00 uur! Scoor de nieuwste winteroutfits, sfeervolle woonaccessoires en de mooiste decembercadeaus.

donderdag 23 december 2021 T/M donderdag 30 december 2021

Winterkaravaan

De Winterkaravaan is in aantocht! Het is inmiddels de 6e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, smakelijke stamppot en winters bier. Dit jaar met drie splinternieuwe theatervoorstellingen op drie bijzondere plekken in het dorp Schermerhorn.

donderdag 23 december 2021

Waylon - My Heroes Have Always Been Cowboys

In het theaterconcert My Heroes Have Always Been Cowboys vertelt Waylon, begeleid door een zevenkoppige band, over zijn grote liefde voor de country.

dinsdag 16 november 2021 T/M woensdag 15 december 2021

Onder de Sterren

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.