Uitagenda Alkmaar

Welkom op de meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, dan sturen we je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

maandag 16 mei 2022

Avond 4daagse Alkmaar

Door de coronamaatregelen verdween het evenement twee jaar van de agenda in Alkmaar, maar dit jaar is het terug: Van maandag 16 t/m donderdag 19 mei kunnen inwoners van Alkmaar weer meelopen met de avond4daagse!

zondag 22 mei 2022

Percussie

KUUB is een jaarlijks cultureel festival in Alkmaar met buitengewone muziekvibes, creatieve workshops, voorstellingen, demo’s, exposities en meer. Kunst in de ruimste zin, gratis en geschikt voor de hele familie.

woensdag 25 mei 2022

Alkmaar City Run by night

De Alkmaar City Run by night kent zijn 8e editie waarbij maar liefst 10.000 hardlopers uit de regio aan de start zullen verschijnen. De routes over 5 en 10 km lopen door sfeervolle straten en over bomvolle horecapleinen. De bewoners langs het parcours maken er ieder jaar weer een feestje van en verhogen de sfeer door de straten aan te kleden met slingers, lichtitems en extra muziek.

donderdag 26 mei 2022

Karavaan Festival

Van 26 mei t/m 6 juni is Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar. Deze editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater op verrassende plekken in Alkmaar, Bergen aan Zee, Castricum, Schermer, Heiloo, Langedijk en Egmond.

donderdag 26 mei 2022

Yes In My Backyard Festival

Een zomers festival met theatervoorstellingen in kleine tentjes, iedere avond een te gek live concert en gratis straattheater voor jong en oud.

donderdag 26 mei 2022

Oer-IJ Expeditie

De Oer-IJ Expeditie neemt de deelnemers mee op een echte ontdekkingswandeltocht door een verborgen landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek.

zaterdag 28 mei 2022

Alkmaar Pride

Na twee jaar online de Pride te hebben gevierd, mogen we dit jaar weer los! Op 28 mei 2022 vindt alweer voor de 13e keer de Alkmaarse Grachtenparade plaats, met aansluitend feest op het Waagplein met veel nationale artiesten!

zaterdag 28 mei 2022

Shopping Night Alkmaar

Zaterdag 28 mei 2022 kun je weer tot lekker laat shoppen tijdens Shopping Night. Alle winkels zijn de gehele avond geopend! Shop till you drop!

zaterdag 04 juni 2022 T/M zondag 05 juni 2022

Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad brengt de prachtige Alkmaarse binnenstad terug tot vlak na het Alkmaars Ontzet van 1573. De stad werd als eerste bevrijd van de Spanjaarden en ging zich vollop ontwikkelen.

vrijdag 24 juni 2022 T/M zondag 07 augustus 2022

Zomer op het Plein 2022

Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen.

zaterdag 02 juli 2022 T/M zondag 31 juli 2022

Rembrandt in Alkmaar

Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk ‘De Vaandeldrager’ van Rembrandt gaat op tournee langs de twaalf provincies. Het belangrijke werk is hier in de maand juli te bewonderen. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.

zaterdag 09 juli 2022

Rudi van de Wint

De tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar introduceert bezoekers in het werk van Rudi van de Wint en de sleutelwerken daarin. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.