Uitagenda Alkmaar

Welkom op de meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, dan sturen we je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

uitgelichte evenementen Alkmaar

zaterdag 09 juli 2022 T/M zondag 30 oktober 2022

Rudi van de Wint

De tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar introduceert bezoekers in het werk van Rudi van de Wint en de sleutelwerken daarin. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan. De tentoonstelling is tot 30 oktober te bewonderen.

vrijdag 30 september 2022

Oktoberfest

Heb jij ook zin in een volledig verzorgde avond inclusief eten, muziek, entertainment, verassingen en tafelservice? Stof je Lederhosen of Dirndl dan maar af, trommel je vrienden, familie of collega's op en kom genieten van Oktoberfest Alkmaar op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober, op de Paardenmarkt in Alkmaar!

zaterdag 01 oktober 2022 T/M zaterdag 08 oktober 2022

Alkmaar Ontzet

De jaarlijkse viering van Alkmaar Ontzet op 8 oktober is hét feest voor Alkmaarders en door Alkmaarders. De Victorie op de Spanjaarden in 1573 herdenken en vieren we met jong en oud. Ook in 2022 wordt dit mooie feest weer volop gevierd.

zondag 02 oktober 2022

Special Expeditie Alkmaars Kanaal

Stap op je fiets en ga op expeditie! Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal.

zaterdag 15 oktober 2022

Straattheater World Living Statues

De eerstvolgende editie van World Living Statues, het wereldkampioenschap levende standbeelden, wordt gehouden in Alkmaar! Er worden over het hele weekend zo’n 200 levende standbeelden verwacht. Aan het WK zelf doen zo’n 90 deelnemers mee, waarvan 30 uit Nederland.

zondag 23 oktober 2022

Winter amusetour Alkmaar

Yes!! Dé culinaire beleving op de zondagmiddag strijkt weer neer in Alkmaar. Op zondag 23 oktober kunnen we tussen 12:00 en 17:00 uur weer genieten van ambachtelijk bereide amuses, begeleid door mooie wijnen uitgeserveerd door zes unieke Alkmaarse restaurants.

zondag 23 oktober 2022

Vest door de Stad

Op zondag 23 oktober 2022 wordt in de winkelstraten van Alkmaar het winkelend publiek verrast met podiumkunsten in de ruimste zin van het woord. De binnenstad wordt podium voor inventieve en verrassende podiumkunsten.

zaterdag 29 oktober 2022

Nacht van de Nacht: bezoek Hortus Alkmaar in het donker!

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker. Bij honderden deelnemende bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

vrijdag 04 november 2022 T/M zaterdag 05 november 2022

Alkmaar Light Festival

Maak je klaar voor Alkmaar Light Festival 4 en 5 november! Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Dompel je onder in verrassende videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live theater en beleef de stad zoals je dat niet eerder deed.

vrijdag 04 november 2022 T/M zondag 06 november 2022

Vriendenbock

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende (bock-)bieren is natuurlijk een hele fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken! Entreekaart €20,- , inclusief Vriendenbockglas en twee consumptiemunten.

vrijdag 25 november 2022

Black Friday Alkmaar

Kom op Black Friday shoppen in het gezellige Alkmaar. Vele winkels hebben de beste Black Friday deals. Laat je verrassen op deze leuke dag!

zaterdag 10 december 2022 T/M zondag 11 december 2022

Midwinterfeest Graft-De Rijp

Het Midwinterfeest in De Rijp is een evenement dat in een belangrijke mate bijdraagt aan de bekendheid en populariteit van de plaats die door molenontwerper en inpolderexpert Jan Adriaanszoon Leeghwater (1575-1650, De Rijp) ‘beste dorp van Holland’ werd genoemd. Het puur Hollandse beeld van De Rijp en omgeving wordt via het Midwinterfeest bij een breed publiek landelijk onder de aandacht gebracht.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.