-

Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

uitgelichte evenementen Alkmaar

zaterdag 26 november 2022 T/M zondag 19 maart 2023

Plantage Alkmaar

Van 26 november t/m 19 maart 2023 presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de tentoonstelling Plantage Alkmaar. Alkmaar in Suriname 1745-heden. Deze belicht het Alkmaarse slavernijverleden en specifiek het verhaal van plantage Alkmaar in Suriname, een weinig bekend en nauwelijks onderzocht thema uit de Alkmaarse geschiedenis.

maandag 30 januari 2023

TEDx Alkmaar met de SALON

De SALON is een inspiratievolle aanloop naar het hoofdevenement in april. Samen met jou gaan ze in gesprek met twee sprekers van de vorige editie: Marjan de Bock-Smit en Roberto Narcisi. Marjan inspireerde publiek met haar TEDtalk ‘Change lives with your buying power. Roberto nam een uitverkochte kerk mee in zijn talk ‘TWIST your life like stem cells do’. In de SALON vertellen ze over hun TEDx-ervaring en over hoe het nu met ze gaat.

dinsdag 31 januari 2023

Paul de Leeuw - 60? We zien wel…

Paul (60 jaar jonge God met artrose) overziet zijn leven en zingt oude liedjes die nu, jaren later, misschien een heel andere betekenis hebben. En nog nooit live in het theater gezongen nummers.

donderdag 02 februari 2023

Ik Ga Stuk!

De finalisten van het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk! toeren voor het eerst door Nederland. Met cabaretier Stefano Keizers als maandenlange steun en toeverlaat op hun weg naar het hoofdpodium, droomt elke finalist maar van één ding: een carrière als cabaretier.

donderdag 09 februari 2023 T/M donderdag 09 februari 2023

Drukwerk

Tijdens Drukwerk krijg je een inkijkje in het maakproces van jonge theatermakers én een complete voorstelling. Makers die op dit moment in het Makershuis van Karavaan aan het werk zijn laten een work-in-progress presentatie zien, een korte pitch of lezen een paar scènes voor.

vrijdag 10 februari 2023 T/M zaterdag 11 februari 2023

Hielander Whisky Festival

Vanaf 2011 heeft Noord-Holland haar eigen Whisky Festival in de Grote Kerk van Alkmaar. Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, is er kleding, reisinformatie, snuisterijen en veel, heel veel whisky...

vrijdag 10 februari 2023

AZ - Excelsior

Op zaterdag 10 februari speelt AZ een Eredivisiewedstrijd tegen Excelsior in het AZ stadion. De wedstrijd begint om 20:00.

zaterdag 11 februari 2023

Disco zwemmen | Valentijn

Wie van swingen, zwemmen, gezelligheid en fijne muziek houdt, kan één keer in de maand bij zwembad Hoornse Vaart lekker uit zijn dak gaan. Het thema van deze maand is Valentijn!

zaterdag 11 februari 2023

De Groene Zwaan: Hermes Ahmadi: "U bevindt zich hier"

Wat is het leven waard? Deze vraag wordt door Hermes verkend tijdens zijn eerste voorstelling. Hij neemt je mee door zijn ervaringen in Afghanistan, in oorlog en vrede, en hoe het is om als Afghaans kind in Nederland op te groeien.

dinsdag 14 februari 2023

Speeddate Sporten // 28 - 35 jaar

Wat staat er voor jullie op het programma? We beginnen met een lichte work-out die je samen met doet. Vervolgens ga je op speeddate waarbij er afleiding is van een sport gerelateerde activiteit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld levens groot beerpong waarbij er vragen liggen in de targets. Geef je snel op!

vrijdag 17 februari 2023 T/M zondag 19 februari 2023

Wonderlicht

Tijdens Wonderlicht Alkmaar, een avondwandeling over het Alkmaars Bolwerk, ervaar je talloze magische straattheateracts in een decor van licht en vuur – een ware beleving voor jong en oud! Data: 17, 18 & 19 februari 2023

zaterdag 18 februari 2023

Club Timeless

Club Timeless is het geesteskind van dj's Marcel en Bert en wil een antwoord zijn op de vraag; Waar kan ik in een relaxte omgeving terug naar het club/dance gevoel van de jaren 80 en 90 ? Middels een redelijke entree prijs proberen zij dus op gepaste en mooie locaties dansfeesten te organiseren met op het menu: All You Can Dance!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.