Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 30 juli 2021

Kaasmarktconcert

Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kun je een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels van de Grote Kerk.

vrijdag 30 juli 2021

Openluchtbioscoop De Oude Kwekerij

Openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij. De film begint wanneer het donker genoeg is. De zonsondergang is op 30 juli om 21:37 uur. Reserveren is verplicht.

zondag 01 augustus 2021

Zondagochtendwandeling Hortus Alkmaar

Bij Hortus Alkmaar staat deze zondag alles in het teken van de bij. Imkers vertellen hun verhaal, er zijn bijenproducten te koop en leuke kinderactiviteiten

zondag 01 augustus 2021

Zomer op het plein in de Vest - Stephanie Struijk en Karsu

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’. Ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze o.a. op Pinkpop stond.

woensdag 04 augustus 2021

Zomeravondconcert Sietze de Vries

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie tussen 7 juli en 15 september op de woensdagavonden om 20.15 uur. Deze editie van woensdag 21 juli wordt verzorgd door Sietze de Vries.

donderdag 05 augustus 2021 T/M zaterdag 14 augustus 2021

Karavaan: Mens Boom Dier

Mens is ziek. Ze is het bos in gestuurd om te herstellen. Ze zoekt naar wortels, haar eigen wortels, die haar weer kunnen verbinden met het leven om haar heen. Dan ontmoet ze Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel en begint Mens aan haar therapeutische trip.

vrijdag 06 augustus 2021 T/M zondag 08 augustus 2021

Finally Fiesta

Eindelijk weer feest en wat zijn we er aan toe met zijn allen. Na een succesvolle eerste editie. Dit jaar is Finally Fiesta terug op een nieuwe, hele toffe, unieke locatie!

vrijdag 06 augustus 2021

Karavaan Festival 2021

Van boerderijen tot monumenten en van het strand tot aan een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Karavaan verrast je weer met 10 dagen lang buitengewoon theater!

vrijdag 06 augustus 2021 T/M zondag 15 augustus 2021

Yes in my backyard

Van boerderijen tot monumenten en van het strand tot aan een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Karavaan verrast je weer met 10 dagen lang buitengewoon theater!

woensdag 11 augustus 2021

International Holland Music Sessions

Klassieke concerten door de talenten van de International Holland Music Sessions. In deze periode geven zij diverse concerten in de Remonstrantse Kerk.​

zondag 15 augustus 2021

Podium onder de Boom Festival

Podium onder de Boom is een gratis (semi) akoestisch muziek, theater, dans & kunst festival met het gras als podium en een boom als enig decorstuk!

vrijdag 20 augustus 2021 T/M zondag 22 augustus 2021

Showman's Fair

Drie dagen lang theater, muziek, dans, film, cabaret, circus, (woord) kunst en bijzondere acts op een sfeervol festivalterrein in de Alkmaarderhout.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.