Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 21 juni 2024

Kaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.

vrijdag 21 juni 2024

Kaasmarkt Orgelconcert

Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door getalenteerde organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

vrijdag 21 juni 2024

TAPT Festival

OHYESS, let’s go! Het leukste borrelfestival van Nederland strijkt weer neer in Alkmaar. TAPT Festival Alkmaar! Heerlijk Drinken, Eten, Dansen en Spelen…

vrijdag 21 juni 2024

PRINS S. EN DE GEIT | ROOFTOP SHOW

Omdat de Kleine Zaal vorig jaar al compleet is kaal gegraasd, is deze keer het dakterras aan de beurt: een exclusieve show in de buitenlucht wat natuurlijk garant staat voor complete chaos in de meest positieve zin van het woord. Neem vooral je bammetje mee want het trio heeft broodnodig brood nodig!

zaterdag 22 juni 2024

Open Huis Artiance

Een Open dag met workshops, informatie, optredens, kortom er is weer van alles te doen! Maak kennis met de (nieuwe) docenten, doe mee aan een workshop en geniet van optredens.

zaterdag 22 juni 2024

UNDISCLOSED X VAULT SESSIONS

Het is weer tijd voor een lekker groovy techno feest bij HAL25! Kom genieten van heerlijk beats en experimentele sounds. De zomer staat voor de deur en dit bekent dat er met trots een tweede samenwerking word aangekondigd! Undisclosed × Vault Sessions. Met wederom een 10+ uren durende sessie op het geweldige buitenterrein van HAL25.

zaterdag 22 juni 2024

Zomer in De Mare // Tripotes La Compagnie & WirWar

Maak fouten, begin opnieuw, neem risico’s. Keer op keer. Van pingpongballen hoog houden tot salto’s op een springplank. Encore une fois? Ben jij wel eens iets kwijt? HEBBES is woordeloos, uniek en spectaculair. Een acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

zaterdag 22 juni 2024

PAPAYEBRASS Brassband

Dit keer heeft organisator Cartouche wel iets heel bijzonders! De populairste brassband uit het Colombiaanse-Caribisch gebied komt tijdens de Europese tour naar De Rijp! Zeven blazers en één drummer komen op 22 juni naar de Grote Kerk voor een spetterend optreden.

zaterdag 22 juni 2024

Midzomernacht varen door een bijzondere Eilandspolder

Een vaartocht in de avond, terwijl de zon ondergaat, is een hele bijzondere belevenis! Vaar vrijdagavond 7 juni mee en proef de avondsfeer op het water van de Eilandspolder, met de vele eilandjes en rietkragen. Een bijzondere ervaring!

zondag 23 juni 2024

Zomer in De Mare // Doe-en-beleefmiddag

Volg drie nijlpaarden in een wereld vol mensen in HIPPOS en stap in een circusverhaal over reizen en vertrekken in L’escale. Losgaan in een muzikaal tekenavontuur? Dat kan tijdens Het Kleurfeest. O, en vergeet niet in te stappen in de Buzzz-lijndienst vol wonderbaarlijke vliegmachines.

zondag 23 juni 2024

Jazzformatie YesFriends

Op 23 juni speelt YesFriends een breed repertoire met jazz als uitgangspunt. De nadruk ligt op “klassieke jazz” uit de jaren ’50 en ’60, maar er is ook ruimte voor moderner materiaal. Van Mack the Knife tot en met Take Five.

vrijdag 05 juli 2024

Move the City

In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen uit de binnenstad een Alkmaarse wijk een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen cadeau. Dit jaar strijkt MOVE THE CITY van 5 t/m 7 juli neer in de wijk Overdie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.