Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

woensdag 13 oktober 2021

Jan Kuiper, Yvonne de Hoop en Iris Kroes

A love song is a song about romantic love, falling in love, heartbreak after a breakup and the feelings that these experiences bring. Samen met ‘The Voice of Holland’-winnares, zangeres en harpiste Iris Kroes, presenteren Jan Kuiper en Yvonne de Hoop een avond met de mooiste love songs en mantra’s. Een unieke combinatie van yogahoudingen, meditatieve muziekklanken en mindfullness die op een organische wijze samen komen tijdens deze speciale voorstelling. Alles is mogelijk: actief meedoen op je eigen yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de mooie muziek of een combinatie van beide. Tijdens de voorstelling nemen we je mee in een flow van beweging, adem en ontspanning.

donderdag 14 oktober 2021

No strings attached

No Strings Attached is een nieuw ensemble dat in 2019 is geboren. De musici spelen als professionele musici al jaren samen in de grote orkesten van Nederland.

vrijdag 15 oktober 2021 T/M maandag 18 oktober 2021

KunstCultuurWeekend Oudorp

Het programma van het weekend zal zijn: • Groepsexposities op diverse adressen en exposities bij de deelnemende beeldend kunstenaars in eigen atelier, die middels een Kunstroute door Oudorp e.o. aan elkaar verbonden zijn. • Cultuurfestivals met muziek, zang en dans op diverse (buiten) podia.

zondag 17 oktober 2021

Amusetour Alkmaar

Op zondag 17 oktober 2021 van 12:00 tot 17:00 uur vindt wederom de Amusetour Alkmaar plaats. De Amusetour in Alkmaar is, hoe kan het ook anders in deze stad, elk jaar weer een feestje. De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire wandelingen door heel Nederland. De Amusetour is langs verschillende restaurants waardoor je buiten het culinaire aanbod ook de schoonheid van de desbetreffende stad ontdekt.

zondag 17 oktober 2021

Het Bockbierfestival 2021

Het Bockbierfestival van Proeflokaal de Boom is terug! Zondag 17 oktober vindt de 16'de editie van hetfestival plaats. Met 21 bocken van de tap gaan wordt de herfst weer eens goed inluiden. Eindelijk weer afspreken in gezellige drukte met je vrienden, kennissen, familie en andere liefhebbers. Ook dit jaar zijn er weer mooie en exclusieve exemplaren, dus wees er snel bij. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur.

vrijdag 22 oktober 2021

Charly Luske – Story of Robbie Williams, by Charly Luske

Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”

zaterdag 30 oktober 2021

Pinksterun Alkmaar

Zaterdagmiddag 30 oktober organiseert Alkmaar Sport de oktober editie van de RAADHUIS Pinksterun. Het betreft een recreatief hardloopevenement waarbij deelnemers een afstand van 5 of 10 kilometer rennen door Oudorp. Om 13.00 uur starten de lopers van de 5 kilometer (€ 10,-) en om 13.10 uur volgen de lopers die 10 kilometer gaan rennen (€ 14,-).

zondag 31 oktober 2021

Foto expositie Schot Groep 90 jaar

De firma Schot bestaat 90 jaar. Daarom wordt er op zondag 31 oktober een fototentoonstelling in de Grote Kerk georganiseerd waarin het 90-jarig bestaan wordt weergegeven. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor het publiek.

vrijdag 05 november 2021 T/M zondag 07 november 2021

Vriendenbock

Gezellig met je vrienden proeven van allerlei verschillende (bock-)bieren is natuurlijk een hele fijne insteek voor een avondje uit. Zeker als je daarbij ook nog eens Alkmaars grootste monument vanbinnen kunt bekijken! Entreekaart € 17,00, inclusief festivalglas en twee consumptiemunten.

zaterdag 18 september 2021

Orkater - het zwarte raam

Het Zwarte Raam is een weefsel van muziek en taal. Hedendaagse klanken doorsnijden en vervormen de dansmuziek en voeren uiteindelijk de boventoon in een wereldprobleem op kamerformaat.

vrijdag 10 september 2021 T/M vrijdag 31 december 2021

De geheime zolders

Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter.

zaterdag 18 september 2021 T/M zondag 16 januari 2022

Allart van Everdingen (1621-1675)

Allart van Everdingen was een van de belangrijkste landschapsschilders in de 17e-eeuwse Noordelijke Nederlanden. In 1644 reisde Allart enkele maanden door Noorwegen. Het ruige landschap dat hij daar zag legde hij vast in schetsen die hem inspireerden tot vele schilderijen en tekeningen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.