Uitagenda Alkmaar

Welkom op de meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, dan sturen we je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

woensdag 06 juli 2022 T/M woensdag 17 augustus 2022

Zomeravondconcerten Grote Kerk

Van 6 juli t/m 17 augustus staat in de Grote Kerk in Alkmaar de sfeervolle serie ‘Zomeravondconcerten’ op het programma.

zaterdag 09 juli 2022 T/M zondag 30 oktober 2022

Rudi van de Wint

De tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar introduceert bezoekers in het werk van Rudi van de Wint en de sleutelwerken daarin. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan. De tentoonstelling is tot 30 oktober te bewonderen.

donderdag 18 augustus 2022 T/M zondag 21 augustus 2022

Buitenvertoningen Filmhuis Alkmaar bij HAL 25

Filmhuis Alkmaar organiseert van 18-21 augustus voor het eerst vier buitenvertoningen op het terrein van onze buren, HAL 25. Vier avonden achter elkaar, van donderdag tot en met zondag, is daar ’s avonds een openluchtvertoning te zien.

vrijdag 19 augustus 2022 T/M zondag 28 augustus 2022

Zomerkermis Alkmaar

19 augustus tot en met 28 augustus kunnen we weer zwieren en zwaaien in verschillende kermisattracties tijdens de zomerkermis in Alkmaar 🎡

zaterdag 20 augustus 2022

Gondelvaart Koedijk

Na twee lange jaren afwezigheid is de Gondelvaart vereniging bezig met het organiseren van de 59 ste editie van de Gondelvaart op zaterdag 20 augustus.

zaterdag 27 augustus 2022

Lichtjesavond

Lionsclub Alkmaar organiseert jaarlijks de betoverende avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Alkmaar Dit jaar is het op 27 augustus Lichtjesavond in Alkmaar!

zaterdag 03 september 2022

Open Dag Artiance

Op zaterdag 3 september heeft Artiance weer een Open dag! Het is een Open dag met onderandere workshops, informatie en optredens, er is veel te doen! Maak kennis met onze (nieuwe) docenten, doe mee aan een workshop en geniet van optredens.

zaterdag 10 september 2022 T/M zondag 11 september 2022

Open monumentendag

Een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken gesloten zijn? Dat kun je doen tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september.

vrijdag 23 september 2022 T/M zondag 25 september 2022

Blues Weekend Alkmaar

Het grootste Blues evenement van Nederland,het 3-daags Blues festival in Alkmaar. De tiende editie van Alkmaar Blues Express vindt plaats op 23, 24 en 25 september bij verschillende podia in Alkmaar.

zaterdag 24 september 2022

Shopping Night Alkmaar

Zaterdag 24 september is het zover! Eindelijk kunnen we los met het geweldige evenement Shoppingnight Blues editie. Winkels zijn tot 23.00 uur open, we gaan er weer echt een feest van maken. Meer informatie volgt zo snel mogelijk!

zaterdag 15 oktober 2022

Straattheater World Living Statues

De eerstvolgende editie van World Living Statues, het wereldkampioenschap levende standbeelden, wordt gehouden in Alkmaar! Er worden over het hele weekend zo’n 200 levende standbeelden verwacht. Aan het WK zelf doen zo’n 90 deelnemers mee, waarvan 30 uit Nederland.

donderdag 20 oktober 2022

RONDÉ

De vierkoppige Nederlandse indiepop band RONDÉ scoorde vorig jaar een knaller van een hit met het prachtige 'Hard To Say Goodbye'. Het nummer stond wekenlang bovenaan in de hitlijsten en werd het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio. Met nieuwe muziek en een befaamde energieke liveshows, komt RONDÉ op 20 oktober naar Alkmaar!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.