Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Het is dan eindelijk zover! We kunnen zowel buiten als binnen weer cultuur snuiven. Genieten van live muziek, theater, een museum of samen een filmpje pakken. Dus, stap je voordeur uit en ga ...

Naar een concert

🎺 Er klinkt weer muziek in Alkmaar! Concertzalen en poppodia mogen ook weer open. De optredens stromen de agenda weer in. Van welk concert ga jij genieten? 

Poppodium Victorie

Bij poppodium Victorie is er veel te kiezen! Bekijk de actuele agenda om in de gaten te houden wat er allemaal nog meer bevestigd wordt! 

🎶 Voor de actuele agenda, klik hier

De Grote Kerk

Ook in de Grote Kerk worden vanaf nu weer regelmatig mooie klanken ten gehore gebracht. 

🎶 Voor de actuele agenda, klik hier

HAL 25

"Niet zeiken, maar kijken!" HAL 25 geeft voorstellingen, waarbij het publiek plaatsneemt in ronddraaiende bouwtoiletten. Eeeh, wat? Ja, je beleeft vanuit je privé toiletcabine concerten, theateroptredens en andere bijzondere performances. Als eerstvolgende concert staat de albumrelease van Benjamin de Boer op het programma. Naast deze PEESHOWS kun je op het ruime terras ook genieten van allerlei muzikale en theatrale voorstellingen! 

🎶 Voor de actuele agenda, klik hier

Naar een museum

🖼 Kijk je ogen uit in de musea van Alkmaar! 

Stedelijk Museum

Feesttoeters gereed, want Stedelijk Museum Alkmaar heeft zin om jullie weer te zien. Vanaf 5 juni loop je de drempel weer over en bekijk je o.a. de tentoonstelling 'Weids' een prachtige verzameling werken van hoe kunstenaars van toen en nu het Noord-Hollandse landschap in beeld hebben gebracht. De oudste polders ter wereld, duinen, wolkenpartijen, weilanden, grazende koeien, prachtige molens en niet te vergeten; weidse uitzichten. Een ode aan het Noord-Hollandse landschap. Herken jij de plekken?

🎨 Reserveer een tijd van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 - 16.30 uur. 

Beatles Museum

Genieten van een museum combineren met muziek? Bij het Beatles museum krijg je het allebei. Op 6 juni vieren ze hun 40-jarig jubileum. Elke bezoeker op die dag krijgt een unieke McCartney bas-pin of een mooie poster. Zet deze dag dus in je agenda en neem (nog eens) een kijkje bij de gigantische verzameling van Azing!

🎸 Vanaf 5 juni dinsdag t/m zaterdag open van 11.00 - 16.30 uur en zondag van 12.00 - 16.30 uur

't Houten Huis

’t Houten Huis in De Rijp heropent zaterdag 5 juni de deuren met nieuwe tentoonstellingen. Landschapschilder Jan Groenhart exposeert zijn werk. Jan Groenhart groeide op in Wormer, te midden van veenpolders die hem altijd hebben geïnspireerd in zijn aquarellen en olieverfschilderijen. Er is ook een selectie foto's van amateurfotografen te bewonderen. Het thema van deze expositie is ‘Vang corona in beeld’. 

🎨 Vanaf 5 juni dagelijks open van 11.00 - 17.00 uur (m.u.v. maandag)

Foto: Jan Groenhart, Hollandse wolken. Tentoongesteld in 't Houten Huis

Naar het theater

🕺 Alle theaters en theatergroepen maken ook een vreugdedansje! Langzaam maar zeker vullen de agenda's zich met langverwachte en splinternieuwe voorstellingen. Laten wij de stoelen vullen! 

De Vest

Het is feest bij De Vest, het theater gaat weer open! Kom van je bank af en neem plaats in een van de rode stoelen van De Vest voor een heerlijk avondje theater!

🎭 Voor de actuele agenda, klik hier

Karavaan

Geïnspireerd raken door theater en dans op bijzondere locaties? Ook organiseert Karavaan in augustus het Karavaan Festival, waarover je gauw meer te weten komt! 

🎭 Voor de actuele agenda, klik hier

De Groene Zwaan

De agenda van theater De Groene Zwaan in De Rijp begint zich ook weer te vullen!

🎭 Voor de actuele agenda, klik hier

Een filmpje pakken

📽 De nieuwste en mooiste films op het witte doek, toch altijd leuker dan thuis! 

Vue

Eindelijk weer naar de bios! Popcorn erbij, heerlijk!

🎬 Ga hier naar de actuele agenda

Filmhuis Alkmaar 

Bijzondere en bekroonde films, in een fijne bioscoop. 

🎬 Ga hier naar de actuele agenda

Nog meer activiteiten in Alkmaar?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Fietsen

Varen

Winkelen

Musea

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.