Voor organisatoren

Ben je van plan een evenement te organiseren in Alkmaar? De evenementendesk van Alkmaar Marketing helpt je graag op weg. Lees hier ook alles over de promotiemogelijkheden die Alkmaar Marketing je biedt. Heb je specifieke vragen over het organiseren van een evenement in Alkmaar of de promotiemogelijkheden bij Alkmaar Marketing? Stuur dan een e-mail naar evenementen@alkmaarmarketing.nl

Evenementendesk

De evenementendesk van Alkmaar Marketing informeert en adviseert organisatoren van evenementen over:

 Meer weten over bovenstaande zaken? Neem dan contact op met Marit van Alkmaar Marketing via (072) 511 22 54, of stuur een e-mail.

Evenement aanmelden

Evenementen in de regio Alkmaar vermelden wij gratis in het evenementenoverzicht op de website; de UITagenda van Alkmaarprachtstad. Wil je dat jou evenement daarin ook wordt opgenomen in dit overzicht, klik dan op onderstaande button ‘Evenement aanmelden’ om het formulier in te vullen.

Let op! Het invullen van het formulier op de website van Alkmaar Prachtstad staat los van het aanmelden van je evenement voor de evenementenkalender van gemeente Alkmaar en een subsidie- of vergunningsaanvraag. Dit dient altijd via de gemeente te verlopen. Wil je op de hoogte blijven wanneer je uiterlijk een evenement voor het volgende jaar moet aanmelden (ivm. tijdig inplannen veiligheidsdiensten), meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alkmaar Marketing. Meld je hier aan!

 

Facilitaire / praktische zaken

De evenementendesk kan ook helpen bij facilitaire/praktische zaken omtrent jouw evenement.

Ben je benieuwd aan welke regels je dient te voldoen om een evenementenvergunning rond te krijgen? Je vindt deze regels in het document; Uitvoeringsregels Evenementen 2019.

Zoek je een locatie voor je evenement? Hieronder vind je plattegronden van evenementenlocaties in Alkmaar.                                                
Plattegrond Waagplein
Plattegrond Canadaplein
Plattegrond Paardenmarkt
Plattegrond Noorderkade
Plattegrond Hofplein
Plattegrond Platte Stenenbrug
Plattegrond De Oude Kwekerij
Plattegrond De Hout                                                                                                                                                                                                        

 

Promotie

Wil je het evenement promoten via de Alkmaar Prachtstad-kanalen? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden.

Vermelding van evenementen in het evenementenoverzicht op de website (de UITagenda van Alkmaarprachtstad) worden gratis vermeld. Wil je dat jouw evenement daarin ook wordt opgenomen in dit overzicht, vul dan het aanmeldingsformulier in. 

 

Advies evenementendata

Ben je op zoek naar een geschikte datum voor je evenement? De evenementendesk kan hierbij informeren en adviseren.

Stuur een mail naar marit@alkmaarmarketing.nl

Jaarlijks worden er voor de pleinen in de binnenstad van Alkmaar rustweekenden (ook bekend als stilteweekenden) gepland. Bekijk hier de rustweekenden voor 2024.

Aanvraag subsidie

Ga je een evenement organiseren in Alkmaar? Bij de gemeente Alkmaar kan je een aanvraag voor een subsidie doen. De gemeente bepaald of je deze subsidie ook daadwerkelijk toegewezen krijgt.

Wil je meer weten over evenementensubsidies? Neem dan contact op met het subsidiebureau van de gemeente Alkmaar via 14 072 of per mail via subsidiebureau@alkmaar.nl.

Nieuwsbrief evenementendesk

Jaarlijks sturen wij een aantal nieuwsbrieven naar evenementenorganisatoren. In de nieuwsbrief delen wij relevante informatie voor organisatoren. Wil jij als organisator ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan!

Belangrijke informatie: Sinds 1 januari 2024 gelden nieuwe regels omtrent het gebruik van plastic op evenementen. Lees hierover hier meer informatie.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.