winkelen in Alkmaar

Alkmaar staat al jaren in de top 10 van winkelsteden van Nederland. Winkelen in Alkmaar is altijd een goed idee. Er is hier namelijk voor iedereen wel iets te vinden, van kleine boetiekjes tot de grote ketens. Je kunt hier je shopping hart ophalen.

Openingstijden binnenstad

#alkmaarprachtstad

Winkelgebieden in het centrum

Binnenstad

In de binnenstad van Alkmaar vind je de grote winkelketens op de Langestraat en de Laat. In de zijstraatjes tussen de twee winkelstraten in vind je kleinere winkels en lokale boetiekjes

Oude Stad

De oude stad bestaat uit het Fnidsen, de Hekelstraat, de Appelsteeg en de Mient. Deze stratenwaren in de negentiende eeuw het winkel- en ambachtscentrum van Alkmaar. In de smalle, karakteristieke straatjes vind je tegenwoordig een aantal bijzondere en gespecialiseerde winkeltjes.

Overstad

Via de loopbrug over het Noord-Hollands kanaal verbindt overstad zich met het centrum. Alkmaar Overstad heeft als grootste woonboulevard van de kop van Noord-Holland voor ieder mens en elke smaak genoeg te bieden.

Winkelgebieden buiten het centrum

Winkelcentrum De Mare

In winkelcentrum De Mare slaag je altijd. De woonboulevard heeft een breed aanbod aan winkels waaronder de bekende supermarkten en warenhuizen, maar ook een groot aantal lokale winkels met elk hun eigen aanbod.

Winkelcentrum De Hoef

Winkelcentrum De Hoef is van alle gemakken voorzien. Met twee supermarkten, een ideale beriekbaarheid en gratis parkeren voor de deur van de winkels is het hier heerlijk winkelen. 

Praktisch

Openingstijden winkels

Bereikbaarheid

Openbare toiletten

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.