Alkmaars Bolwerk

Samen sterk voor stad, pand en zaak

Word lid! Klik hier

Wie zijn wij

In de vereniging Alkmaars Bolwerk worden de belangen van winkeliers, ondernemers en eigenaren van commercieel vastgoed in de binnenstad van Alkmaar behartigd.

 

Historie

Van oudsher zijn in de Alkmaarse binnenstad winkeliers gaan samenwerken. Vaak ging dat per straat, om bijvoorbeeld de straat te versieren met de feestdagen. In de loop der tijd gingen die kleine verenigingen onderling ook samenwerken. Tenslotte bleef er één vereniging voor de binnenstad over; Winkeliersbelangen Alkmaar. Ook de eigenaren van kantoor- en winkelpanden hebben zich verenigd. De belangen van deze eigenaren van commercieel vastgoed worden sinds 25 jaar behartigd door de Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar. Dan is er nóg een club actief: Ondernemersvereniging Centrum Alkmaar. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheren van het geld dat via de gemeente geïnd wordt bij ondernemers. Daar worden onder andere festiviteiten als Alkmaar Shopping, de intocht van Sinterklaas en de feestverlichting gedurende de winter van betaald.

Het is best bijzonder, dat zowel winkeliers als de eigenaren van de panden, gaan samenwerken. Het gezamenlijke belang, een gezonde en sterke binnenstad, gaat nu boven individueel belang. Zo kunnen we als één sterke partij van eigenaren en ondernemers, samen met Alkmaarse horeca én Alkmaar Marketing, nog effectiever werken aan de aantrekkelijkheid van de stad Alkmaar. Aantrekkelijk voor bezoekers, ondernemers, winkeliers, vastgoedondernemers en bewoners.

Het bestuur van Alkmaars Bolwerk dient uiteraard een goede afspiegeling van alle drie de ledengroepen te zijn. Bij de oprichting is daarom gekozen voor in ieder geval een bestuurder uit iedere geleding (EVA - Petra Zijlstra; WBA - Lida Mathot; OVCA - Rein de Wit) aangevuld met een onafhankelijke penningmeester/secretaris (Arjan Groot) en voorzitter (Axel de Groot), zodra mogelijk te completeren met een bestuurder horeca en bijvoorbeeld Alkmaar Marketing.

Bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen.

​Björn Mulder – Voorzitter
Esther Jansen - Communicatie/evenementen
Karin Hiemstra-Kalverboer - Horeca belangen
Paul Spiekermann - Penningmeester
Manon Van de Nes-Buiter - Juridische zaken
Rein de Wit - Stadsaankleding

Chainels

Om succesvol te kunnen samenwerken is onderlinge communicatie onontbeerlijk. Het eerste wapenfeit van Alkmaars Bolwerk is dan ook het realiseren van een online netwerk op het platform Chainels. Met behulp van een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland en de inzet van de centrummanager.

Op dit platform wisselen ondernemers tips en ideeën uit, worden evenementen besproken en aangekondigd, openingstijden gedeeld, gewaarschuwd voor winkeldieven... Kortom, alle informatie die je als ondernemer in de binnenstad wil hebben en delen met je mede-ondernemers. Ook zijn politie, gemeente en horeca aangesloten. Handige info over wegwerkzaamheden en dergelijke wordt dus ook via Chainels gedeeld. Inmiddels zijn al 429 ondernemingen en ondernemers aangesloten op het netwerk!

Wil je ook meepraten op Chainels? Stuur dan een e-mail naar centrummanager@alkmaarbinnenstad.nl of bel naar 06 - 8272 7456.

Eerste ambassadeur

Ook is Alkmaars Bolwerk de eerste ambassadeur van Alkmaar Marketing. Als PrachtAmbassadeur ondersteunt het Bolwerk de marketingactiviteiten in de breedste zin, zodat het centrum nog beter kan worden neergezet als plek voor bewoners en bezoekers om te winkelen en uit te gaan. In het voorjaar wordt gezamenlijk een informatie-bijeenkomst voor ondernemers georganiseerd.

Oud-directeur van Alkmaar Marketing Eduard Pieter Oud is content met de aansluiting van de nieuwe centrum-club: “Het is mooi dat we de samenwerking met Alkmaars Bolwerk volgens het nieuwe partnerschaps-model kunnen invullen. Het toont dat wij beide de weg van vernieuwing zijn ingeslagen. Axel de Groot, voorzitter van de nieuwe club, vindt de samenwerking logisch: “Onze leden hebben baat bij een bloeiende binnenstad en Alkmaar Marketing is een onmisbare partij als het gaat om de promotie van Alkmaar.”

Sluit je aan en doe mee!

Elke ondernemer en vastgoedeigenaar in de binnenstad van Alkmaar is van harte uitgenodigd om mee te denken. Word lid en praat en besluit mee over de toekomst van onze stad. Uiteraard hoort toegang tot het platform Chainels hier ook bij.

Mail voor meer informatie naar info@alkmaarsbolwerk.nl.

contact

Alkmaars Bolwerk

Heeft u vragen of suggesties? Mail het ons!

Telefoon: 06 - 8272 7456
Mail: info@alkmaarsbolwerk.nl

Alkmaars Bolwerk
Gedempte Nieuwesloot 50
1811 KT  Alkmaar

 

Centrummanager binnenstad & de Mare

Wim de Ruiter

Telefoon: 06 - 8241 7508
Mail: centrummanager@alkmaarbinnenstad.nl

Alkmaars Bolwerk
Gedempte Nieuwesloot 50
1811 KT  Alkmaar

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Lid worden

Promotiepakketten

Horeca aanmelden

Winkel aanmelden

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.