Uit in Alkmaar

Opzoek naar een plek om te eten, te stappen of een leuk dagje weg? Hier vind je alles.

Fun & Entertainment

Ben je op zoek naar een sportieve activiteit mét een heleboel fun? Dan ben je in Alkmaar aan het juiste adres! Op het gebied van fun & entertainment valt hier genoeg te beleven. 

Test bijvoorbeeld je jeu de boules skills bij Boulesbitesbar, bij Racesquare leer je rijden zoals Max Verstappen, of daag je vrienden uit voor een potje poolen of darten in het sportcafé. Bekijk hieronder het hele aanbod!

Avondje stappen

Hou jij ervan om heerlijk een avondje te gaan stappen met vrienden of vriendinnen? Dan ben je in Alkmaar aan het juiste adres.

Op het Waagplein en de Platte Stenenbrug heb je verschillende leuke kroegen waar je terecht kan voor een drankje en een dansje! Ook in Podium Victorie worden er verschillende leuke feesten georganiseerd. Klik hieronder voor meer details!

Theaters

In Alkmaar zijn er een aantal leuke theaters waar er fantastische voorstellingen gegeven worden. Ben jij een theaterfan?

TAQA Theater de Vest is het culturele hart van Alkmaar. Verder heb je ook het Vrij Zijn Theater en HAL25 waar de agenda gevuld wordt met toffe theatervoorstellingen. Kom jij kijken bij één van de unieke voorstellingen? Lees hieronder meer!

Sportief vermaak

In Alkmaar worden er vele sportieve activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld boulderen met je vrienden of ga voor het free runnen bij Munki Motion.

Verder organiseren Alkmaar Sport & Le Champion evenementen in de stad. Heel leuk om eens aan mee te doen! Korto,m genoeg gezelligheid te beleven met de sportieve acitiviteiten! Klik op de link hieronder voor meer informatie. 

Tijd voor een filmpje

In Alkmaar is er op filmgebied van alles te beleven! De stad verwelkomt filmliefhebbers met open armen, met zowel de moderne VUE-bioscoop als het sfeervolle Filmhuis Alkmaar.

Ervaar de nieuwste films bij VUE en ontdek echte kwaliteitsfilms in het Filmhuis Alkmaar. Beide filmlocaties bieden een totaal verschillende selectie van films aan, waardoor het leuk is om een kijkje te nemen bij beide locaties. Wil je meer weten? Lees verder via de link!

 

 

 

Museum bezoek

Ben je op zoek naar een museum in Alkmaar? Er zijn verschillende musea in Alkmaar. Een gevarieerd aanbod, leuk voor jong en oud!

Stedelijk Museum Alkmaar, Hollands Kaasmuseum, Het Beatles Museum en Biermuseum de Boom zijn te vinden in het centrum van Alkmaar. Verder is het ook leuk om een kijkje te nemen bij de Museummolen in Schermerhorn of bij Museum 't Houten Huis in De Rijp.

AZ

AZ is dé profvoetbalclub van Alkmaar en de Zaanstreek. AZ speelt de thuiswedstrijden in het prachtige AFAS Stadion te Alkmaar. AZ behaalde in de clubhistorie twee landstitels en vier KNVB Bekers. Ook in Europa werden aansprekende resultaten behaald. 

Ben jij een echte AZ-fan? Kom dan langs bij een wedstrijd, rondleiding of kom shoppen in de AZ Fanshop. Bekijk de link voor meer informatie. 

Podia

Podium Victorie en HAL25 zijn de twee bruisende poppodia van Alkmaar, waar je kunt genieten van prachtige concerten en voorstellingen

Deze podia in Alkmaar hebben voor ieder wat wils. Laat je onderdompelen in de levendige ambiance van Podium Victorie en HAL25, en ontdek de diverse muzikale pareltjes die Alkmaar te bieden heeft.

 

 

Uitagenda

De meest complete Uitagenda van Alkmaar vind je bij ons op de site. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Eten en drinken

Overnachten

Kunst en cultuur

Top 10 bezienswaardigheden

Volg @alkmaarprachtstad ook op instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.