Bezoek Castricum

Castricum is compact maar je vindt er alles wat een mens nodig heeft: een bioscoop, een winkelhart én winkelcentrum en goede restaurants. Ga ook eens kijken bij het bijzondere Huis van Hilde, vlak achter het station. In dit archeologische depot maak je een tijdreis door de archeologische geschiedenis van Noord-Holland.

Webshop VVV
wat te doen, castricum, limmen, hortus bulborum

Wat te doen in Castricum?

Ben je een echt natuurmens? Dan zit je in Castricum zeker goed. Castricum ligt aan en in het prachtige Noord-Hollands Duinreservaat en tegen de kust aan. Fiets de Zeeweg af en plof neer op je handdoek, of ga door de duinen naar het stille strand, wat alleen op de fiets bereikbaar is. Geen fiets bij je? Geen probleem! Je huurt er eenvoudig een bij Kruijswijk Tweewielers. 

In de duinen vind je ook bezoekerscentrum De Hoep, hét vertrekpunt voor een bezoek aan het Noord-Hollands Duinreservaat. Van hieruit starten verschillende wandelingen. Ook worden er regelmatig nieuwe exposities en activiteiten georganiseerd. Na je wandeling puf je lekker uit op het terras van Johanna’s Hof er tegenover. 

Lekker even plonzen? Dat kan ook in Castricum, bij zwembad De Witte Brug. Voor ieder wat wils, dus check de diverse mogelijkheden op de site. 

Wanneer je in de tulpentijd Castricum bezoekt is de unieke bloementuin Hortus Bulborum in het nabijgelegen Limmen een ‘must see’

winkelen, castricum, shoppen, modehuis kemo

Winkelen

Als je van het station af Castricum in loopt, loop je zo de winkelstraat in. Hier vind je veel lokale ondernemers en dus unieke winkels. Loop door naar het Bakkersplein en ga ook eens de Torenstraat in. Je zult zeker verrast worden door het winkelaanbod.

Handig is ook winkelcentrum Geesterduin, net buiten het dorpshart. Ook hier vind je naast maar liefst twee supermarkten, een verrassend aanbod aan winkels. Elke vrijdag staat er een uitgebreide weekmarkt in het centrum van Castricum.

 

restaurant, eten en drinken, de oude keuken, castricum

Eten en drinken

Castricum kent verrassend veel leuke restaurants. Van lekker snacken bij De Toren en je voeten in het zand bij paviljoen Zoomers, tot culinair genieten bij ‘t Eethuysje.

Ook verrassend is De Oude Keuken op het terrein van Dijk en Duin, wat onder andere gerund wordt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

overnachten, castricum, johanneshof, slapen, hotel, camping

Overnachten

Kampeerders weten Castricum als sinds jaar en dag te vinden, want er zijn bovengemiddeld veel boerencampings, zoals de boerderijcamping de Sleutelhoeve en minicamping De Hooiberg. Ook de beroemde campings Bakkum en Geversduin zijn tot in de wijde omgeving bekend.

Midden in de duinen bieden ze plekken voor tent en caravan, en daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Camping Bakkum heeft zelfs haar eigen openluchttheater in een duinpan. Vergeet ook niet de verschillende hotels en Bed & Breakfasts in deze landelijke omgeving niet.

In de buurt van Castricum vind je ook diverse accommodaties, zoals Van der Valk Akersloot aan de A9 en de Meerparel in Uitgeest, prachtig gelegen aan het Uitgeestermeer en met de jachthaven voor de deur.

praktische informatie, castricum, camping

Praktisch

Parkeren is in het dorp zelf gratis, let wel op plaatsen waar je een blauwe schijf moet gebruiken. Op het parkeerterrein in Castricum aan Zee betaal je een dagtarief.

Castricum is erg goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het station ligt midden in het dorp, waar je eenvoudig de bus of de trein pakt. Een dagje Amsterdam start eenvoudig hier; je parkeert je auto bij het station en gaat zonder file met de trein rechtstreeks naar Amsterdam Centraal.

Let erop dat je een toegangskaartje nodig hebt voor het PWN duingebied. Deze koop je bij het Huis van Hilde, bij Bezoekerscentrum De Hoep, bij een van de automaten of online, www.pwn.nl.

Heb je nog een vraag? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

In de zomermaanden is de Reddingsbrigade aanwezig op het strand van Castricum. Let goed op de vlaggen, die aangeven of zwemmen veilig is. Wees je bewust van het plezier wat je kunt hebben in de zee, maar ook van de gevaren van bijvoorbeeld muien.

castricum, huis van Hilde, wat te doen, meer informatie

Meer informatie

Wil je meer weten over Castricum? Kijk dan eens op de website Voorliefhebbers.nl.

VVV partners in Castricum:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Heiloo

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.