Fietsen, Wandelen en Varen

Alkmaar en haar regio is het startpunt voor de mooiste wandelroutes, fietstochten, vaartochten en MTB-routes in het veelzijdige Noord-Hollandse landschap. Laat je inspireren door bijzondere routes. Ga op ontdekkingstocht door het prachtige Alkmaar en de omliggende dorpen of trek richting de kust. Van de mooie bollenvelden, groene weidegebieden met prachtige vergezichten tot bijzondere duingebieden. In Noord-Holland vind je het allemaal.

#alkmaarprachtstad

Fietsen en wandelen in en om de stad Alkmaar: ontdek het Land van Leeghwater en De Rijp

Fietsen en wandelen zijn populaire manieren om het mooie Alkmaar en haar omgeving te verkennen. De regio staat bekend als het Land van Leeghwater, een prachtig gebied met uitgestrekte polders, mooie meren en schilderachtige dorpjes. Een van de hoogtepunten van het Land van Leeghwater is het historische dorp De Rijp, dat bekend staat om haar charmante straatjes, monumentale huizen en historische kerken. Maar ook in de stad Alkmaar zelf zijn er talloze bezienswaardigheden en leuke plekjes die je kunt ontdekken.

Populaire routes

Er zijn verschillende fiets en wandel routes in en om Alkmaar die je langs de mooiste plekjes van de regio leiden. Ontdek ze op het Wandelnetwerk Noord-Holland. Een van de populaire routes is de Waterlandroute, die je door het Land van Leeghwater en De Rijp voert. Deze route brengt je langs historische molens, prachtige natuurgebieden en gezellige terrasjes waar je even kunt pauzeren. Ook de Kustroute is een aanrader, die je langs de Noordzeekust voert met prachtige duinen, stranden en pittoreske badplaatsen.

Fietsen huren

Als je geen eigen fiets hebt, is het mogelijk om in Alkmaar een fiets te huren. Er zijn verschillende verhuurpunten in de stad, waar je een fiets kunt huren voor een dag, een weekend of zelfs een hele week. Let wel op dat je van tevoren reserveert, zeker in het hoogseizoen kan het erg druk zijn.

In de natuur

Als je van natuur houdt, dan is het gebied rondom Alkmaar een waar paradijs. Er zijn tal van prachtige natuurgebieden waar je op de fiets kunt genieten van de rust en stilte. Een van de mooiste gebieden is het Noord-Hollands Duinreservaat, een uitgestrekt duingebied met vele wandel- en fietsroutes. Ook het Geestmerambacht is een aanrader, een groot recreatiegebied met mooie fietspaden en vele waterplassen.

Kortom, fietsen en wandelen in en om Alkmaar is een geweldige manier om de regio te verkennen en te genieten van de natuur, cultuur en historie van het Land van Leeghwater en De Rijp. Er zijn tal van routes die je langs de mooiste plekjes leiden en er zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren als je geen eigen fiets hebt. Vergeet niet om af en toe te stoppen bij een gezellig terrasje en te genieten van een hapje en een drankje. Veel fietsplezier!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Kustgebied

Alkmaar met groepen

Overnachten in Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Volg @alkmaarprachtstad ook op instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.