Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing is dé citymarketing-organisatie voor (regio) Alkmaar. Op deze pagina vind je alle informatie over o.a. de marketingplannen, campagnes, evenementendesk, etc. Alkmaar Marketing is onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland.

Lees meer over Hart van Noord-Holland

Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad (en regio!) die het is. Of het nou gaat om wonen, werken, ondernemen, leren of bezoeken. 

Alkmaar Marketing is onderdeel van Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing.

Marketingplan

Met elkaar hetzelfde verhaal vertellen maakt de stad en regio krachtiger en herkenbaarder. De basis van succesvolle citymarketing waar we met onze partners hard aan werken.

In dit marketingplan 2024 is de vertaling gemaakt naar concrete campagnes en middelen om het verhaal van Alkmaar en haar regio gezamenlijk eenduidig en krachtig neer te zetten.

Jaarverslag

Als citymarketing organisatie hebben we de taak om door middel van marketing en promotie de bekendheid van de gemeente Alkmaar te vergroten en het imago te verbeteren.

In de jaaroverzichten van 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023 lees je meer over het merk Alkmaar, onze doelen, doelgroepen, communicatiemiddelen en campagnes die zijn gevoerd.

Mediapakketten

Ben je ondernemer in Alkmaar?
Dan is Alkmaar Marketing jouw partner in promotie en marketing. Zowel online als offline zijn er volop mogelijkheden. We hebben diverse 'standaard' promotiepakketten, maar maken ook graag een 'pakket op maat'. Ook op het gebied van samenwerken en relaties kun  je bij Alkmaar Marketing terecht.

Meer weten? Bel Alkmaar Marketing via (072) 512 10 70 of stuur een mail naar dorien@alkmaarmarketing.nl.

Gebruik maken van de banieren in Alkmaar? Check het protocol of je in aanmerking komt.

Prachtpartners

Alkmaar Marketing is gestart met een PrachtPartner programma. Hiermee brengen we bedrijfsleven, overheid en (culturele) instellingen samen. 

Het is bedoeld voor partijen met een hart voor Alkmaar, partijen die actief willen bijdragen aan het gezamenlijke doel: welvaart en welzijn voor inwoners en bedrijvigheid voor de hele gemeente.

Evenementendesk

Wil je een evenement organiseren in Alkmaar? Dan is de evenementendesk van Alkmaar Marketing jouw eerste stop. Bij de evenementendesk kun je terecht voor advies over het aanvragen van een evenementenvergunning en met vragen over de organisatie, veiligheid en marketing van jouw evenement. 

De evenementendesk is bereikbaar via (072) 512 10 70 of door te mailen naar marit@alkmaarmarketing.nl.

Jouw evenement snel onder de aandacht brengen? Bekijk de mogelijkheden of vraag een pakket op maat aan.

Touroperators

In de regio Alkmaar vind je alles dat iconisch en authentiek Hollands is. Van de oudste en grootste kaasmarkt ter wereld tot een typisch Hollands landschap met molens, tulpen, duinen en zee. Alkmaar Marketing stelt jou graag voor aan geschikte partners voor uw programma’s en arrangementen.

Voor meer informatie neem contact op met: / More information? Contact: / Fïr weitere Informationen, kontaktieren Sie: miranda@vvvweb.nl.

Onderzoek/statistieken

Alkmaar Marketing is jouw partner voor onderzoekzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen.

Heb je behoefte aan meer informatie, trends of statistieken? Neem dan contact op met linda@alkmaarmarketing.nl.

Alkmaar in de pers

Ben jij journalist en heb je een vraag over Alkmaar? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar achtergrondinformatie en/of beeldmateriaal? Klik dan op de button hieronder.

Voor overige vragen kan je contact opnemen met Loïs Paul via lois@alkmaarmarketing.nl of (072) 512 10 70.

Weten wat andere media over Alkmaar schrijven? Klik hier.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Alkmaar Marketing? Schrijf je in voor de zakelijke Hart van Noord-Holland nieuwsbrief!

Volg Alkmaar Marketing op social media:
> Facebook Alkmaar Prachstad
> Instagram Alkmaar Prachstad
> TikTok Alkmaar Prachtstad

Volg HvNH op zakelijke social media om als eerste op de hoogte te zijn van projecten en activiteiten.
Twitter
LinkedIn

Contact

Meer weten over de samenwerkingsmogelijkheden met Alkmaar Marketing? Wil je meer informatie over de AlkmaarPas of heb je vragen voor de evenementendesk? Neem dan contact met ons op!

Stichting Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing
info@hartvannoordholland.nl
072 512 10 70

Gedempte Nieuwesloot 50
1811 KT ALKMAAR
(Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak.)

Alles over Hart van Noord-Holland

Alkmaar Marketing is onderdeel van Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing.

Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing is de overkoepelende organisatie, waaronder Alkmaar Marketing, Bergen Marketing en VVV Alkmaar vallen. De organisatie vermarkt een groot gedeelte van de regio Alkmaar; Alkmaar, Bergen, Egmond, Schoorl en Castricum. De diverse activiteiten vinden plaats onder de merknamen Alkmaar Prachtstad, Visit Alkmaar, AlkmaarPas en VVV Alkmaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.