Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing is dé citymarketing-organisatie voor (regio) Alkmaar. Op deze pagina vind je alle informatie over organisatie en medewerkers. Alkmaar Marketing is onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland.

Lees meer over Hart van Noord-Holland

Blijf op de hoogte van Alkmaar Marketing

Wil je elk kwartaal op de hoogte blijven van al het nieuws, onze projecten en campagnes? Schrijf je dan in voor onze zakelijke nieuwsbrief!

Kwartaalupdates Alkmaar Marketing

Update Q4 2020

Nog een paar keer knipperen en het is alweer 2021. Hierbij presenteren we onze vierde en tevens laatste kwartaalupdate van dit jaar. 
 

Update Q3 2021

In deze editie blikken we terug op een geslaagde en goed verlopen zomer met mooie campagnes en de lancering van onze eigen TikTokTour! 

Update Q2 2021

De zomer is officieel begonnen! Na lang wachten zijn de horeca-ondernemingen en culturele instellingen gelukkig weer open. De hoogste tijd om de campagne 'Ontdek je eigen stad' te herlanceren.

Update Q1 2021

Het voorjaar breekt aan - en daarmee hopelijk betere tijden! Ook in het eerste kwartaal van 2021 hebben we met zijn allen de schouders eronder gezet.

Werken bij Alkmaar Marketing?

Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad (en regio!) die het is. Of het nou gaat om wonen, werken, ondernemen, leren of bezoeken. 

 

Bestuur

Alkmaar Marketing communiceert met bewoners en bezoekers én met (en namens) belanghebbende Alkmaarse organisaties. Het bestuur bestaat dan ook deels uit vertegenwoordigers van een aantal van deze partijen.

Team

Alkmaar Marketing bestaat uit een klein team van onder andere marketeers, copywriters en projectleiders. Daarnaast zijn het secretatriaat en de administratie een belangrijk onderdeel van de organisatie.
 

Marketingplan 2021

Met elkaar hetzelfde verhaal vertellen maakt de stad en regio krachtiger en herkenbaarder. De basis van succesvolle citymarketing waar we met onze partners hard aan werken.

In dit marketingplan 2021 is de vertaling gemaakt naar concrete campagnes en middelen om het verhaal van Alkmaar en haar regio gezamenlijk eenduidig en krachtig neer te zetten.

Jaaroverzichten

Als citymarketing organisatie hebben we de taak om door middel van marketing en promotie de bekendheid van de gemeente Alkmaar te vergroten en het imago te verbeteren.
In de jaaroverzichten van 2018, 2019 en 2020 lees je meer over het merk Alkmaar, onze doelen, doelgroepen, communicatiemiddelen en campagnes die er zijn gevoerd.

> Jaaroverzicht 2020
Jaaroverzicht 2019
Jaaroverzicht 2018

Campagnes 2021

Begin dit jaar hadden we nog veel te maken met COVID-19 waardoor er minder of andere campagnes werd gevoerd dan anders. Vanaf het voorjaar kwamen er steeds meer versoepelingen en zagen we kansen om campagne te voeren voor de dingen die wel mogelijk waren, zoals fietsen en wandelen. 

Campagnes 2020
Campagnes 2019

Pers & Media

Bent u journalist en heeft u een vraag over Alkmaar?  Bent u bijvoorbeeld op zoek naar achtergrondinformatie, beeldmateriaal of wilt u contacten leggen? Neem dan contact op met Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing, door te mailen naar melanie@alkmaarmarketing.nl. Of bel: (072) 512 10 70.

Touroperators

  • NL: Alkmaar Marketing is uw partner voor Alkmaar en regio. In de regio Alkmaar vindt u alles dat iconisch en authentiek Hollands is. Van de oudste en grootste kaasmarkt ter wereld tot een typisch Hollands landschap met molens, tulpen, duinen en zee. Alkmaar Marketing stelt u graag voor aan geschikte partners voor uw programma’s en arrangementen. Travel Trade Manual 2018-2019
     
  • EN: Alkmaar Marketing is your partner for Alkmaar and its region. In the Alkmaar region, you will find everything that is iconic and authentic for Holland. Ranging from the oldest and largest cheese market in the world, typical Dutch landscapes filled with windmills and tulips, to the scenic Dutch coastline. With pleasure, we introduce you to the best local partners for your programs and packages. Travel Trade Manual 2018-2019
     
  • DU: Alkmaar Marketing ist Ihre Partner für Alkmaar und Umgebung. In die Alkmaar Umgebung finden sie alles das ikonisch und authentisch ist für Holland. Von den ältesten und größesten Käsemarkt der Welt, typisch Holländische Landschaften mit Windmühle und Tulpenblut, bis die schönsten Holländischen Küste. Gern möchten wir Ihnen vorstellen zu dem besten Partner für Ihre Programme und Ausfluge. Informationen für Reiseveranstalter 2018-2019

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@alkmaarmarketing.nl

Ondernemers en Partners

Bent u ondernemer in Alkmaar?
Dan is Alkmaar Marketing uw partner in promotie en marketing. Zowel online als offline zijn er volop mogelijkheden. We hebben diverse 'standaard' promotiepakketten, maar maken ook graag een 'pakket op maat'. Ook op het gebied van samenwerken en relaties kunt u bij Alkmaar Marketing terecht.

Meer weten? Bel Alkmaar Marketing via (072) 512 10 70 of stuur een mail naar robin@alkmaarmarketing.nl.

Voor het verhuur van de banieren in de stad hebben wij specifieke richtlijnen en regels opgesteld. Check het protocol of u in aanmerking komt om de banieren te huren.

Evenementendesk

Wilt u een evenement organiseren in Alkmaar?
Dan is de evenementendesk van Alkmaar Marketing uw eerste stop. Bij de evenementendesk kunt u terecht voor advies over het aanvragen van een evenementenvergunning. Heeft u vragen over de organisatie, veiligheid en marketing van uw evenement, neem dan ook contact op met de Alkmaar Marketing-evenementendesk! 

De evenementendesk is bereikbaar via (072) 512 10 70 of door te mailen naar sandra@alkmaarmarketing.nl.

Uw evenement snel onder de aandacht brengen bij het publiek via de Alkmaar Prachtstad-kanalen? Boek dan een promotiepakket bij Alkmaar Marketing.

AlkmaarPas

Wist u dat Alkmaar Marketing ook uitgever is van de AlkmaarPas
Maar liefst 13.500 mensen hebben een AlkmaarPas, waarmee ze met korting winkelen en meedoen aan allerlei activiteiten. Alkmaarders die minder verdienen dan 120% van het sociaal minimum krijgen de AlkmaarPas gratis.

Daarnaast is er ook een grote groep mensen die de pas elk jaar koopt. Verkooppunten zijn o.a. de VVV, de Alkmaarse bibliotheken en de website www.alkmaarmarketingshop.nl. De prijs van de AlkmaarPas is € 15,- .

Hebt u een vraag over de AlkmaarPas? Bel (072) 511 22 54 of kom langs tijdens het AlkmaarPas-spreekuur. Het spreekuur vindt vanaf 1 januari 2020 plaats bij de VVV op dinsdag en donderdag tussen 14.30 uur tot 16.00 uur. 

Bent u ondernemer en hebt u een actie voor AlkmaarPas-houders? Linda en Miriam vertellen u graag over de promotie die daar tegenover staat! 

Onderzoek & Statistiek

Alkmaar Marketing is uw partner voor onderzoekzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen. Heeft u behoefte aan meer informatie, trends of statistieken? Neem dan contact op met melanie@alkmaarmarketing.nl.

PrachtstadClub

Alkmaar Marketing is gestart met een PrachtPartner programma. Hiermee brengen we bedrijfsleven, overheid en (culturele) instellingen samen. Het is bedoeld voor partijen met een hart voor Alkmaar, partijen die actief willen bijdragen aan het gezamenlijke doel: welvaart en welzijn voor inwoners en bedrijvigheid voor de hele gemeente.

Alkmaars Bolwerk

In de vereniging Alkmaars Bolwerk worden de belangen van winkeliers, ondernemers en eigenaren van commercieel vastgoed in de binnenstad van Alkmaar behartigd.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden om via Alkmaar Marketing een evenement te promoten? Wilt u meer informatie over de AlkmaarPas, of hebt u vragen voor de evenementendesk? Neem dan contact op met Alkmaar Marketing!

Alkmaar Marketing
Postbus 8027
1802 KA Alkmaar
Tel. (072) 512 10 70
info@alkmaarmarketing.nl

Bezoekadres:
Gedempte Nieuwesloot 50
1811 KT ALKMAAR
(Wilt u langskomen? Maak eerst een afspraak.)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.