Het Land van Leeghwater

Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en de polders van het Land van Leeghwater, landelijk Alkmaar. Lees hier alles over de omgeving van Alkmaar en wat er te doen is.

VVV de Rijp

#alkmaarprachtstad #LandvanLeeghwater

Ontdek het land van Jan Adriaenszn

Het Land van Leeghwater is vernoemd naar de legendarische Jan Adriaenszn. Leeghwater, een visionaire Nederlandse waterbouwkundige uit de 17e eeuw. Leeghwater was een molenbouwer en speelde een belangrijke rol bij het droogleggen van de Hollandse polders.

Vandaag de dag is de nalatenschap van Leeghwater nog steeds zichtbaar. In en rond de Schermer tref je diverse molens aan en in zijn geboorteplaats De Rijp zijn het oude Raadhuis en het tegenover gelegen sluisje van zijn hand.

Het Land van Leeghwater biedt een gevarieerd landschap dat perfect is voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Van uitgestrekte polders en weidse weilanden tot pittoreske dorpen en waterwegen, er valt hier altijd wel iets te ontdekken.

Maak een tocht langs de kronkelende dijken en geniet van de weidse uitzichten. Vergeet niet je camera mee te nemen, want het Land van Leeghwater biedt talloze fotomomenten die je niet wilt missen.


Promotiefilm Land van Leeghwater

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Graft - De Rijp

Winkelen in Alkmaar

Uit eten in Alkmaar

Uitagenda

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.