Snuffel door Alkmaar met je hond

Uitgestrekte polders, brede stranden en de gezellige grachten in de stad, je beleeft het samen met jouw hond in Alkmaar. Een unieke combinatie van buitenleven en gastvrije horeca maakt Alkmaar voor hondenbezitters de ideale plek om te bezoeken. Je trouwe viervoeter vaart mee op de boot, ontdekt het prachtige duinlandschap en eet 's avonds een hapje mee in de historische binnenstad. Alkmaar is de juiste plek voor een onvergetelijke vakantie samen met je hond.

Hond Ahoy

Samen ontdekken jij en je hond Alkmaar vanaf het water. Je ziet de Alkmaarse pakhuizen en gevels terwijl je hond rustig geniet van een uitje op het water. Huur zelf een bootje of ga mee op rondvaart door Alkmaar. Bij deze aanbieders mag jouw hond mee:

Dog in the city

De stad leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht met hond. Ga samen met je hond suppen op de Alkmaarse grachten met El Kombi Sup of Supschool Alkmaar

Verder zijn er in Alkmaar vele kinderboerderijen waar jij jouw viervoeter mee mag nemen. Ga langs bij Stadsboerderij Hout en Wijkboerderij Alkmaar en laat jouw hondje kennismaken met alle andere dierenvrienden.

Bij Fietsverhuur "Pesie Rent A Bike" kan je een fiets huren met een prachtige hondenbak zodat jullie heel Alkmaar kunnen ontdekken met de fiets.

Bij de Alkmaar Store zijn verschillende stadswandeligen beschikbaar. Verschillende wandelroutes brengen je op plekjes waar je nog niet eerder was samen met hond. 

Tip: Aan het eind van het zomerseizoen is er altijd een Hondenplons bij Zwembad de Hoornse Vaart. Voordat het buitenbad wordt leeggepompt, mogen de trouwe viervoeters even helemaal losgaan.

Lekker los

De unieke combinatie van strand, polder, duinen en stad maakt dat je harige beste vriend zich heerlijk kan uitleven in de prachtige natuur die Alkmaar omringt. Je ontdekt de omringende natuurgebieden van Alkmaar en de bijzondere manier door in de voetsporen van je hond te stappen. De unieke duingebieden nodigen uit tot een flinke wandeling. En bij de uitgelichte horeca rust je daarna samen met je hond uit. 

Waar mag je hond loslopen, welke natuurgebieden zijn leuk om met de hond te komen en welke regels gelden waar? Alle informatie vind je hieronder!

Hondsmoe

Ben je van plan om in Alkmaar te overnachten met een hond? Bij deze hotels, B&B's en andere accommodaties in Alkmaar en omgeving staat een hondenmandje klaar. 

Benieuwd naar het complete overzicht van deze logeeraderessen? Bekijk het hier!

 

Hond om in te lijsten

Musea zijn niet de plek waar je verwacht dat je hond mee mag. In Alkmaar zijn er drie musea waar dit wel mag. Hou je hond aangelijnd zodat het een voorbeeldige museumbezoeker is. 

  1. Beatles Museum
  2. Nationaal Biermuseum de Boom
  3. Museummolen Schermerhorn

Voor meer informatie neem je contact opnemen met het museum.

Hond in de pot

In Alkmaar zijn er zoveel leuke restaurantjes waar jij heerlijk kan lunchen, borrelen of dineren. Maar waar mag je jouw hondje meenemen? Dit kan bij heel veel restaurants in Alkmaar.


Wij hebben een top 10 restaurantjes gemaakt waar je jouw hond mee mag nemen. Bekijk ze hieronder!

Prachthond

Mooi lopen in de stad doe je met een knap geknipte hond. Op zoek naar een kapper voor jouw hond? Ga dan langs bij

Praktische tips

Praktische tips voor jouw bezoek aan Alkmaar met hond.

Ben je juist op zoek naar een goede en betaalbare hondenoppas? Dan kan je terecht bij de Maranihoeve in Heerhugowaard. Via Petbnb kun je gemakkelijk online een hondenoppas in de buurt vinden, die helemaal voldoet aan jouw wensen!

Goed om te weten is dat er in Alkmaar vele dierenartsen zijn waar jij terecht kan met jouw hond:

Dierenambulance DANK rijdt in de Gemeente Alkmaar. 
Bel voor spoed naar 088 - 811 3750. Geen spoed, mail dan naar dank@dierenbescherming.nl

Shop till you blaf

De lekkerste voeding, speeltjes, snacks en accessoires shop je in Alkmaar? Shop till you blaf in de volgende winkels:

TIP: Heeft jouw hond door al dat shoppen dorst en trek gekregen? Bij Van der Meulen’s boekhandel aan de Langestraat zijn honden meer dan welkom! Zij hebben koekjes, een waterbak en een aai voor jouw lieve viervoeter. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.