Ook in Alkmaar veel activiteiten tijdens NOC*NSF Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en daarnaast sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport.  Gemeente Alkmaar grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten. Zo willen we samen met de lokale sportaanbieders iedereen inspireren om (weer) te gaan sporten en sportief bewegen.

Sport geeft je een boost

Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Alle inwoners van Alkmaar kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. “In Alkmaar hebben we een heel divers sportaanbod, gericht op jong en oud, op mensen met en zonder beperking. In de nationale sportweek worden er extra activiteiten georganiseerd en bestaande activiteiten gepromoot, iets wat ik erg belangrijk vind als wethouder Sport. Iedereen moet namelijk de kans krijgen om aan sport te kunnen doen en verschillende sporten te ontdekken. Niet alleen voor de lichamelijke beweging – ook voor de sociale contacten die sport met zich meebrengt. Ik zou iedereen willen oproepen om zich aan te melden en te ontdekken hoe het sportaanbod er voor hen in de buurt uitziet,” vertelt Christiaan Peetoom, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar.

 

Doe mee – aangepast aanbod

Om het aanbod in de Nationale Sportweek voor íedereen toegankelijk te maken organiseert Stichting Sport-Z deze week twee activiteiten. Sport-Z on Tour bij Outdoorpark Alkmaar is gericht op kinderen en jongeren die niet mee kunnen komen met het reguliere aanbod of een verstandelijke beperking hebben (zaterdagochtend 16 september). De Sparkling Games is een multi-sportdag bij AV Hylas voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking (zaterdagmiddag 23 september).

 

Doe mee met Alkmaar Sport

Alkmaar Sport biedt in de Nationale Sportweek gratis proeflessen aan voor het nieuwe initiatief ‘Sport na je Werk’. Op tijdstippen die aansluiten op werktijden kunnen met een strippenkaart diverse sportlessen gevolgd worden (www.alkmaarsport.nl/sportnajewerk). Daarnaast start het project ‘Hoe blijf ik gezond en FIT’ deze week op diverse basisscholen in de gemeente. Ook kunnen deze week proeflessen gevolgd worden bij het senioren-aanbod van Sport Vitaal (www.alkmaarsport.nl/sportvitaal), bij zwembad de Hout (www.zwembaddehout.nl) en zwembad Hoornse Vaart (www.hoornsevaart.nl). Laatstgenoemd zwembad sluit de sportweek af met een spectaculaire kinderdisco met het thema ‘onderwaterwereld’ op zaterdag 23 september.

 

Doe mee bij de sportverenigingen

Diverse verenigingen openen hun deuren voor (veelal gratis) proeflessen. Op www.alkmaaractief.nl presenteren zij hun aanbod met deze week onder andere sporten als pingpong, judo, fitness, volleybal, twirlen, schermen, voetbal, pencak silat, shorttrack, dans, klimmen en boulderen, turnen, zeilen, (rolstoel)tennis, kickboks, karate, zwaard- en speervechten, aerial silks, trampolinespringen, rugby, badminton, musical, capoeira, paaldans, ballet, jiu-jitsu, gym, hockey, honk- en softbal, korfbal, ninja, kunstschaatsen, scouting, suppen, survival, (synchroon)zwemmen en waterpolo. Ook voor volwassenen en senioren zijn op het online platform proeflessen vinden. Het aanbod bestaat deze week uit capoeira, hardlopen, badminton, Body Fit, (kick)boksen, rolstoeltennis, schaken, senioren salza, Sport Boules, volleybal, walking rugby, dans en zwemmen. Ook deze proeflessen kunnen vastgelegd worden via www.alkmaaractief.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.