Oude Stad Alkmaar

Het Fnidsen, de Hekelstraat, de Appelsteeg en de Mient waren in de 19e eeuw het winkel- en ambachtscentrum van Alkmaar. In de smalle, karakteristieke straatjes vind je tegenwoordig een aantal bijzondere en gespecialiseerde winkeltjes.

Winkelen in de Oude Stad

Oude Stad-route

Mensen kennen de Langestraat, de Laat en de vele tussenstraatjes in Alkmaar. Maar heb je ook wel eens in de Oude Stad geshopt? In de smalle, karakteristieke straatjes vind je een aantal bijzondere en gespecialiseerde winkeltjes. 

Wij geven je een aantal adressen in de Oude Stad waar je zeker even binnen moet lopen!

1 Living Roots

Een sfeervolle en eigenzinnige woon/giftstore op de Mient. Je vindt er keukenartikelen, meubels, kantoor artikelen, verlichting, wanddecoratie en nog veel meer. Ook is er een lunchroom ingericht helemaal in de Living Roots stijl. Begin het shoppen in de Oude Stad met een kopje koffie bij Living Roots!

Living Roots | Mient 13

2 Samen in de Keuken

Een bijzondere kookwinkel waar je verrassende, biologische en culinaire cadeaus kunt vinden. De winkel staat vol met delicatessen, speciale oliën, balsamico’s en azijn van de tap, speciale wijnen uit Spanje en Italie, theesoorten maar ook serviezen en keukengerei. Ze hebben praktisch alles op het gebied van koken en tafelen, bijzondere pasta, risotto, pastasauzen, verschillen crostini en Granny’s appeltaart. Krijg je al trek?

Samen in de Keuken | Fnidsen 76A

3 Twin Arts

Deze sfeervolle en stoere lifestylewinkel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan het Fnidsen. Ontdek de collectie meubels, woon accessoires en verlichting voor jouw eigen woonsfeer. Maar ook stoere kleding, leren tassen of een origineel cadeau kun je bij Twin Arts terecht.

Twin Arts Lifestyle | Fnidsen 89

4 LUTTIK

LUTTIK is de nieuwste hotspot in deze Oude Stad-route. LUTTIK is een boutique hotel, conceptstore en koffiebar in één. Het unieke van LUTTIK is dat alles wat er gebruikt wordt, wat er hangt of wat er te zien is, ook te koop is! De 'LUTTIK-hotel-en-coffeebar-collectie' is in de conceptstore aangevuld met dameskleding, sieraden, tassen en lifestyle-producten.

LUTTIK | Appelsteeg 1

5 Day Woman

Day Woman zit op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Ze bieden een verfrissende collectie voor vrouwen. Betaalbare kleding van merken als 10-DAYS, Object, Noa Noa, Isla Ibiza, Culture, Braez, YZZY en 10 Feet. Neem ook een kijkje bij Studio Day, sinds kort te vinden in het prachtige pand aan het Fnidsen 85.

Day Woman | Fnidsen 85

 

6 The Urbanista

Op zoek naar dat ene bijzondere cadeautje? Of wil je een paar oorbellen om je outfit compleet te maken? The Urbanista verkoopt unieke sieraden, hippe woonaccessoires en leuke cadeautjes. Ben je op zoek naar bijzondere kralen? Je vind er alles wat je nodig hebt om zelf unieke sieraden te maken. The Urbanista is een conceptstore vol musthaves!

The Urbanista | Hekelstraat 7

7 Butik9

Butik9 is een stijlvolle boutique met prachtige merken als By Malene Birger, Humanoid, Closed, Drykorn en meer! Het team zorgt voor een warm welkom en helpt je op een oprechte manier bij het maken van de juiste outfit keuze!

Butik9 | Hekelstraat 9

8 Sweets & Antiques

Een authentieke snoepwinkel van Esther en Han waarbij je je weer even terug in de tijd waant. Je vind in deze unieke winkel meer dan 200 soorten snoep zoals trekdrop, stroopsoldaatjes, schuimblokken, wafels, verse stroopwafels, soep en lekkere taart. Oudhollandse gezelligheid in een fantastisch pand, zeker de moeite waard!

Sweets & Antiques | Hekelstraat 8

9 Charlie & Sons

Ook voor de stoere en hippe man is het leuk shoppen in de Oude Stad! Charlie & Sons is een fraai ingerichte mannenwinkel waar je relaxt kunt shoppen. Van mooie truien tot hippe sneakers en van gave jassen tot accessoires. Ze verkopen merken als Anerkjendt Revolution Only&sons Kronstadt Amsterdenim HOS Komono Circle of trust.

Charlie & Sons | Hekelstraat 29

10 Lunchtijd!

Ben je al dat shoppen zat of heb je even een onderbreking nodig? In de Oude Stad vind je genoeg leuke tentjes voor een lekkere koffie of fijne lunch. Tip: Soepp (Hekelstraat, Groen Lokaal (Hekelstraat), Kowalski (Fnidsen), Wolf (Mient) of De Buren (Mient).

Eindig de dag met een lekker biertje bij De Koning!

De Koning | Verdronkenoord 114B

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Tweedehands shoppen

Biologische hotspots

Originele winkels

Fijne lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.