Eerlijk winkelen Alkmaar

Er komst steeds meer aandacht voor duurzaamheid, ook het assortiment duurzame producten groeit. Toch is het lastig om te weten waar je nu precies duurzaam kunt shoppen. Eerlijk winkelen is hip, leuk en hoeft niet per se duurder te zijn dan andere producten.

Eerlijk winkelen in Alkmaar

Eerlijk winkelen-route

Ben jij op zoek naar winkels, restaurants en andere bedrijven in Alkmaar die biologisch te werk gaan? Producten die gemaakt zijn met respect voor natuur en milieu, waarbij geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest?

Wij geven je een aantal adressen waar je fair trade kunt shoppen en heerlijk biologisch kunt eten!

Sencha lunchroom

Bij Sencha Lunchstore vind je ambachtelijke kwaliteitsproducten en zelfgemaakte lekkernijen. Ze geloven in echte en eerlijke producten en werken veel met lokale leveranciers. Op zoek naar een uitgebreide kaart met onder andere veganistische gerechten, glutenarme taartjes of raw food snacks? Dan ben je bij Sencha aan het goede adres!

Sencha Lunchstore | Koorstraat 19

 

Wereldwinkel

Wereldwinkel Alkmaar verkoopt originele fairtrade cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Je vind fairtrade producten in de categorieën mode, wonen, koken en tafelen. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij!

Wereldwinkel | Ritsevoort 5

Tally Ho

In een prachtig pand aan het begin van de grote winkelstraat de Laat vind je de Tally-ho. De winkel heeft een stoere en ruimtelijke uitstraling. Ook is er gedacht aan de mee-winkelende partners en kinderen, want je vindt hier een groot houten speelhuis, mooie houten leestafel met grote koperen lamp erboven, een espressoapparaat en zelfs een I-Pad.

Tally-ho neemt hun verantwoordelijkheid als het gaat om mens en milieu. Zij beschrijven duurzaamheid in de kledingindustrie als het verbeteren op deze gebieden: water, energie, grondstoffen, arbeidsomstandigheden en afvalverwerking. 

Je herkent de duurzame merken door een bepaald symbool. Deze merken produceren biologisch, fairtrade, of gebruiken gerecycled materiaal.

Tally-ho | Laat 208

SOEPP

SOEPP is inmiddels een begrip in Alkmaar, nuchtere West-Friezen die helemaal gek zijn op lekker, vers en gezond eten. Met liefde staan zij elke dag in de keuken, te roeren boven een mega grote pan soep. Ze stoppen niet alleen liefde in het eten, maar ook uitsluitend biologische producten. Ze zijn 100% vegetarisch en er zijn ook altijd vegan opties te verkrijgen. Soepp natuurlijk, maar ook een salade, vegetarische burger of curry. Je hoeft je niet bezwaard te voelen als je een suiker-, gluten- of lactosevrij dieet volgt. Ze vinden dat niet moeilijk en passen de gerechten aan op jouw wensen.

SOEPP heeft elke dag een wisselend menu zodat ze kunnen inspelen op seizoensproducten en zelden iets hoeven weg te gooien. Beter voor de aarde, want dat vinden ze belangrijk, net zoals maatschappelijk ondernemen en samenwerken met duurzame initiatieven. 

SOEPP | Hekelstraat 31

Kapsalon Green and Gorgeous

Sinds augustus 2021 vind je Green and Gorgeous op het Groot Nieuwland. Een duurzame kapsalon in hartje Alkmaar. Ze werken met haarverzorging, styling en kleuringen die jou, het milieu en de kapsalon zo weinig mogelijk belasten. Zo zijn de producten vrij van parabenen, parfum, sulfaten en vegan! Tijdens je behandeling kun je genieten van een biologisch kopje thee of koffie. Kortom; laat jezelf onderdompelen in heerlijke geuren, een groene omgeving en eerlijke producten. 

Tip: Neem je lege verpakking conditioner, haarlak en/of shampoo mee, op het navullen van de producten krijg je 10% korting!

Kapsalon Green and Gorgeous 6 | Groot Nieuwland

Pop-up store Hand-Picked

Hand-picked staat voor ‘met zorg geselecteerd’: Anna & Renee kiezen bewust voor producten van ondernemers die net als zij werken vanuit hun passie. De nadruk ligt daarbij op originele items die handgemaakt en/of eco-friendly zijn: van woonaccessoires en wellness producten tot kraamcadeautjes en kunst. Het adres voor feelgood shoppen!

Hand-picked | Fnidsen 54

Groenlokaal

GROENLOKAAL is een botanisch lunchlokaal gecombineerd met een stadsplantenwinkel én B&B middenin de oude binnenstad van Alkmaar. In het lokaal kun je terecht voor een goede kop koffie of thee, zelfgemaakte taartjes, broodjes, wraps, salades en planten. Veelal groen, gezond en vooral smaakvol!

De missie van Groenlokaal is om Alkmaar (en jouw huiskamer) een beetje groener te maken, je te inspireren en te laten genieten van al het moois en lekkers wat GROENLOKAAL te bieden heeft. Green up your life!

GROEN LOKAAL | Hekelstraat 21

WAAR

WAAR is dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten. Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. Ze verkopen een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Alle producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. En koop je een cadeau bij WAAR dan pakken ze ’t altijd prachtig voor je in.

WAAR | Houttil 48

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Tweedehands shoppen

Biologische hotspots

Originele winkels

Fijne lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.