Eerlijk winkelen Alkmaar

Er komst steeds meer aandacht voor duurzaamheid, ook het assortiment duurzame producten groeit. Toch is het lastig om te weten waar je nu precies duurzaam kunt shoppen. Eerlijk winkelen is hip, leuk en hoeft niet per se duurder te zijn dan andere producten.

Eerlijk winkelen in Alkmaar

Eerlijk winkelen-route

Ben jij op zoek naar winkels, restaurants en andere bedrijven in Alkmaar die biologisch te werk gaan? Producten die gemaakt zijn met respect voor natuur en milieu, waarbij geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest?

Wij geven je een aantal adressen waar je fair trade kunt shoppen en heerlijk biologisch kunt eten!

1 Saladebar Oogst

Saladebar Oogst maakt voedzame maaltijdsalades, zet goede koffie met iets lekkers en serveert diverse sappen en soepen. Ze gebruiken vooral biologische producten die in de omgeving worden geoogst. Deze worden vervolgens door ons met liefde en aandacht bereid.

'Onze liefde voor lekker en verantwoord eten willen wij graag delen en verspreiden binnen onze mooie stad Alkmaar. Wij hopen dat iedereen zich nog meer bewust wordt van wat gezond eten voor je lichaam en geest kan betekenen.'

Saladebar Oogst | Zevenhuizen 8

2 Sencha lunchroom

Bij Sencha Lunchstore vind je ambachtelijke kwaliteitsproducten en zelfgemaakte lekkernijen. Ze geloven in echte en eerlijke producten en werken veel met lokale leveranciers. Op zoek naar een uitgebreide kaart met onder andere veganistische gerechten, glutenarme taartjes of raw food snacks? Dan ben je bij Sencha aan het goede adres!

Sencha Lunchstore | Koorstraat 19

 

3 Wereldwinkel

Wereldwinkel Alkmaar verkoopt originele fairtrade cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Je vind fairtrade producten in de categorieën mode, wonen, koken en tafelen. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij!

Wereldwinkel | Ritsevoort 5

4 All the Queen's Men

De kracht van All The Queen's Men is de persoonlijke, unieke collectie en de aandacht voor klanten. De collectie wordt elk seizoen met zorg uitgekozen. Ze kiezen voor kwaliteit, een betere pasvorm en duurzaamheid. Voor hen betekent duurzaamheid niet alleen een bio-katoenen T-shirt kopen, het betekent ook dat je heel lang met je kleding doet. De stofkwaliteit hangt namelijk nauw samen met de pasvorm en de draagbaarheid van kleding.

All the Queen's men | Laat 225

5 Created by Earth

Maak de wereld een beetje mooier en begin bij jezelf! Created by Earth is een gezellige winkel in het hart van Alkmaar met misschien wel het grootste aanbod ecokleding in heel Nederland. Wij verkopen dames- en herenkleding. Door de veelheid aan merken en modellen hebben zij voor ieder wat in huis. De kleding is onder mensvriendelijke omstandigheden gemaakt en zonder gifstoffen gekleurd. 

Created by Earth | Verdronkenoord 139

6 Kapsalon Rosie de Haas

Sinds 2014 is kapsalon Rosie de Haas gevestigd op het Groot Nieuwland in hartje Alkmaar. Er word uitsluitend met ecologische producten gewerkt en zij merken dat mensen dat erg fijn vinden. Als je in de salon komt, wordt er eerst gekeken naar je haar en jouw wens. Daarna volgt een professioneel advies welk kapsel en kleur bij jou en jouw haar past. De behandelingen zijn altijd inclusief wassen, haarverzorging en föhnen. 

Kapsalon Rosie de Haas | Groot Nieuwland

7 SOEPP

SOEPP is inmiddels een begrip in Alkmaar, nuchtere West-Friezen die helemaal gek zijn op lekker, vers en gezond eten. Met liefde staan zij elke dag in de keuken, te roeren boven een mega grote pan soep. Ze stoppen niet alleen liefde in het eten, maar ook uitsluitend biologische producten. Ze zijn 100% vegetarisch en er zijn ook altijd vegan opties te verkrijgen. Soepp natuurlijk, maar ook een salade, vegetarische burger of curry. Je hoeft je niet bezwaard te voelen als je een suiker-, gluten- of lactosevrij dieet volgt. Ze vinden dat niet moeilijk en passen de gerechten aan op jouw wensen.

SOEPP heeft elke dag een wisselend menu zodat ze kunnen inspelen op seizoensproducten en zelden iets hoeven weg te gooien. Beter voor de aarde, want dat vinden ze belangrijk, net zoals maatschappelijk ondernemen en samenwerken met duurzame initiatieven. 

SOEPP | Hekelstraat 31

8 Groenlokaal

GROENLOKAAL is een botanisch lunchlokaal gecombineerd met een stadsplantenwinkel én B&B middenin de oude binnenstad van Alkmaar. In het lokaal kun je terecht voor een goede kop koffie of thee, zelfgemaakte taartjes, broodjes, wraps, salades en planten. Veelal groen, gezond en vooral smaakvol!

De missie van Groenlokaal is om Alkmaar (en jouw huiskamer) een beetje groener te maken, je te inspireren en te laten genieten van al het moois en lekkers wat GROENLOKAAL te bieden heeft. Green up your life!

GROEN LOKAAL | Hekelstraat 21

9 Pop-up store Hand-Picked

Hand-picked staat voor ‘met zorg geselecteerd’: Anna & Renee kiezen bewust voor producten van ondernemers die net als zij werken vanuit hun passie. De nadruk ligt daarbij op originele items die handgemaakt en/of eco-friendly zijn: van woonaccessoires en wellness producten tot kraamcadeautjes en kunst. Het adres voor feelgood shoppen!

Hand-picked | Fnidsen 54

10 WAAR

WAAR is dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten. Bij WAAR kom je voor een goed cadeau met een goed verhaal. Ze verkopen een gevarieerd assortiment mode- en woonaccessoires, food en boeken. Alle producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. En koop je een cadeau bij WAAR dan pakken ze ’t altijd prachtig voor je in.

WAAR | Houttil 48

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Tweedehands shoppen

Biologische hotspots

Originele winkels

Fijne lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.