-

In Alkmaar slaag je altijd!

In de overzichtelijke binnenstad van Alkmaar zitten alle bekende ketens bij elkaar, met de historische oude binnenstad om de hoek. Hier vind je autovrije, kleine straatjes met unieke Alkmaarse winkeltjes en eetgelegenheden. De ideale combinatie voor een dagje uit.

Zin in een dagje winkelen?

Heb je zin om een dagje te winkelen bij bekende winkels zoals Zara, Jack & Jones of Vila maar geen zin in de drukte van Amsterdam? Dan ben je in Alkmaar op de juiste plek.

Alkmaar telt twee hoofdstraten in het centrum waar veel grote winkels zijn gevestigd, ontdek hier welke dit zijn. Maar schroom je niet om eens een zijstraat in te duiken om één van de Alkmaarse boetiekjes te bezoeken. Ook buiten het stadscentrum zijn er diverse winkelgebieden te vinden.

Winkelgebieden in het centrum

Binnenstad

In de binnenstad van Alkmaar vind je de grote winkelketens op de Langestraat en de Laat. In de zijstraatjes tussen de twee winkelstraten in vind je kleinere winkels en lokale boetiekjes

Oude Stad

De oude stad bestaat uit het Fnidsen, de Hekelstraat, de Appelsteeg en de Mient. Deze stratenwaren in de negentiende eeuw het winkel- en ambachtscentrum van Alkmaar. In de smalle, karakteristieke straatjes vind je tegenwoordig een aantal bijzondere en gespecialiseerde winkeltjes.

Overstad

Via de loopbrug over het Noord-Hollands kanaal verbindt overstad zich met het centrum. Alkmaar Overstad heeft als grootste woonboulevard van de kop van Noord-Holland voor ieder mens en elke smaak genoeg te bieden. En als kers op de taart vind je hier ook het overdekte Ringers Winkelcentrum!

Winkelgebieden buiten het centrum

Winkelcentrum De Mare

In winkelcentrum De Mare slaag je altijd. De woonboulevard heeft een breed aanbod aan winkels waaronder de bekende supermarkten en warenhuizen, maar ook een groot aantal lokale winkels met elk hun eigen aanbod.

Winkelcentrum De Hoef

Winkelcentrum De Hoef is van alle gemakken voorzien. Met twee supermarkten, een ideale beriekbaarheid en gratis parkeren voor de deur van de winkels is het hier heerlijk winkelen. 

Oude stad Alkmaar

Overzicht winkels

In Alkmaar zitten ruim 500 winkels en restaurants. Wil je weten welke winkels dit zijn, en waar je ze kunt vinden? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Originele winkels

Tweedehands shoppen

Horeca

Ontdek Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.