Wijn.

De no-nonsense wijnwinkel van Alkmaar waar je unieke wijnen koopt. Altijd met een goed verhaal…Eigen import.

Bij Wijn. koop je unieke biologische wijnen. Tevens verzorgen ze via Pop-Up Proeven proeverijen met hun eigen wijnen. Thuis, op iedere gewenste locatie èn virtueel. Daarnaast koop je de bijzondere wijnen met een verhaal ook online in de Pop-Up Shop.

Eigen import.
Import en assortimentsbepaling zijn volledig in eigen beheer. Regelmatig reist Wijn. dan ook naar diverse wijngebieden en bezoeken ze wijnbeurzen. Weg van de gebaande paden, op zoek naar de minder bekende streken, druiven en bijzondere wijnen met een verhaal.

Direct van de maker.
Wijn. koopt direct in bij de wijnmakers, zonder tussenhandel. Hierdoor krijgen de wijnmakers een eerlijke prijs voor hun product. Ze kennen de makers allemaal persoonlijk en bezoeken ze een á twee keer per jaar. Zo zijn ze altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe creaties. 

Kleinschalig.
Wijn. werkt uitsluitend met onafhankelijke, kleine wijnbedrijven (minder dan 30ha) die, met respect voor terroir, werken in en oogsten van eigen wijngaard. Wijn maken en bottelen doet men zelf. Daarnaast staat het behoud van viticulturele tradities hoog in het vaandel.

Biologisch.
Wettelijke richtlijnen bepalen of je als wijnmaker het EU bio-keurmerk mag voeren. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. Het gaat om werken mét de natuur, niet tégen. Alle wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch.

Wijn.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.