Warme wintermaanden Alkmaar

Winterse gezelligheid voor jong en oud

De dagen worden weer korter en de temperatuur daalt, maar in Alkmaar is het in elk seizoen prachtig. De sfeervolle verlichting leidt je door de gezellige straten en langs de grachten van de binnenstad, de etalages zijn mooi versierd en op elke straathoek scoor je een kop koffie of chocomel met slagroom.

Helaas vinden er dit jaar minder festiviteiten plaats dan normaal. Geen Midwinterfeest in Graft – De Rijp en geen Winterfair. Maar gelukkig zijn er meer dan genoeg andere warme en coronaproof activiteiten die je kunt doen. 

Boek een stadswandeling

Ook in de donkere dagen is Alkmaar een prachtige, sfeervolle stad om te zien!

De stadsgids neemt je mee naar allerlei verborgen plekjes en vertelt de mooiste verhalen over de stad.

Wintershoppen

Ga met je vriend(in) of gezin gezellig shoppen in Alkmaar. Scoor de nieuwste winteroutfits, leuke woonaccessoires en mooie decembercadeaus! Geniet tussen het winkelen door een koffie to go en iets lekkers bij de Alkmaarse horeca.

Familievoorstelling De Verschrikkelijke Vondeling

In de donkere dagen rond Kerst is de Grote Kerk het decor van een gloedvol winters sprookje. De Verschrikkelijke Vondeling is een belevenis voor de hele familie, exclusief te zien in Alkmaar.

Rondjes schaatsen

Schaatsen bij IJsbaan de Meent is altijd een leuk (gezins)uitje! Of je nu lekker wil schaatsen in de overdekte ijshal of meters maken op de 400-meterbaan, het kan allemaal! Vergeet niet te reserveren.

Winter Wonderland Pop-up store van Laurens

In het prachtige en enorme pand van Stadskaffee Laurens kun je normaal gesproken heerlijk ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Dat kon de afgelopen weken helaas niet, daarom is het pand tijdelijk omgetoverd tot een pop-up store!

Pluim: van eetcafé naar traiteur plus

Op het Ritsevoort vind je bij Pluim voorlopig even geen gedekte tafels, maar wel volle schappen met de leukste en lekkerste producten. Zeven dagen per week is de ‘Pluimmarkt’ geopend: een traiteur ‘plus’- winkel.

SINTERKLAAS EN KERST BIJ DE CLAVIS CONCEPTWINKEL

Hoever ben jij met het doen van je sinterklaas- en kerstinkopen? Nog op zoek naar hét passende kinderboek? In de Clavis Conceptwinkel in Het Hooge Huys (Alkmaar) helpen ze je graag. Bovendien is een bezoekje in deze tijd extra leuk, want ook hier vieren ze sinterklaas en kerst met leuke verrassingen voor de klant. 

Online Popquiz

Begin de kerstperiode goed met een gezellige online popquiz. Ze gaan de popquiz weer live streamen vanuit Victorie en jij kunt vanaf de bank gewoon meedoen met jouw (digitale) dreamteam!

Winterse plaatjes

Alkmaar is gedurende het hele jaar prachtig om met je camera vast te leggen. Ook tijdens de warme wintermaanden! 

Volg Alkmaar Prachtstad op Instagram en je mist niks van de mooiste plaatjes van Alkmaar.

Heb je zelf een mooie foto van Alkmaar? Tag ons of gebruik #AlkmaarPrachtstad en wie weet zie je jouw foto op ons account terug!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Eten & drinken in Alkmaar

Bezorgen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.