Warme wintermaanden Alkmaar

Lees hier meer over de activiteiten en evenementen tijdens de warme wintermaanden.

Winterse gezelligheid voor jong en oud

De dagen worden weer korter en de temperatuur daalt, maar in Alkmaar is het in elk seizoen prachtig. De sfeervolle verlichting leidt je door de gezellige straten en langs de grachten van de binnenstad, de etalages zijn mooi versierd en op elke straathoek scoor je een kop koffie of chocomel met slagroom.

Zodra Sinterklaas het land verlaten heeft, verschijnen er drie grote kerstbomen in de stad - op het Canadaplein, op de Vondelstraat en bij winkelcentrum de Mare. 

Stadswandeling Alkmaar

Ook in de donkere dagen is Alkmaar een prachtige, sfeervolle stad om te zien!

De stadsgids neemt je mee naar allerlei verborgen plekjes en vertelt de mooiste verhalen over de stad.

Sfeervol Wintershoppen

Ga met je vriend(in) of gezin gezellig shoppen bij de lokale ondernemers in Alkmaar. Scoor de nieuwste winteroutfits, sfeervolle woonaccessoires en de mooiste decembercadeaus!

Tip: bezoek het Keltische winkeltje Sjeintje Boterkoek. Al jaren vind je hier een uitgebreid assortiment aan ‘homely goods’ uit het Verenigd Koninkrijk. Van geruite kerstballen tot Big Bens, Engelse brievenbussen en Schotse Hooglanders van glas.

Genieten bij de horeca

In de wintermaanden worden de dagen korter en brand de sfeerverlichting in de straten. Extra sfeervol wordt het nu je kunt genieten van de overdekte en verwarmde buitenterrassen van de horecaondernemers op o.a. het Waagplein en de Platte Stenenbrug. Geniet lokaal van een gezellige lunch of borrel bij de Alkmaarse ondernemers.

Wil je ook genieten van een heerlijk diner voor thuis? Check dan de bezorgen-pagina om te kijken welke restaurants aan afhalen en/of bezorgen doen.

Rondjes schaatsen

Schaatsen bij IJsbaan de Meent is altijd een leuk (gezins)uitje! Of je nu lekker wil schaatsen in de overdekte ijshal of meters maken op de 400-meterbaan, het kan allemaal! Vergeet niet te reserveren.

Boerderijenroute

17 t/m 19 december

Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland in kerstsfeer! Op zondag 19 december pakken de boeren in de Schermer weer uit. Diverse boerenstalletjes en winkeltjes zorgen gezamenlijk met horeca ondernemers voor diverse gerechten en recepten.

Ook zijn er in het weekend van 17 t/m 19 december veel huizen en boerderijen verlicht.

Winterkaravaan

23 t/m 30 december

De 6e editie van de Winterkaravaan is in aantocht! De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, smakelijke stamppot en winters bier. Dit jaar met drie splinternieuwe theatervoorstellingen op drie bijzondere plekken in het dorp Schermerhorn.

Audiotour 'Onder de sterren'

t/m 15 december

‚ÄčAcht kunstzinnige sterren hangen verspreid tussen de bomen van het Bolwerk. Scan de QR-code in het hart van zo’n ster luister naar een lied over de liefde, ingeleid door een woordkunstenaar. De tour loopt van de Molen van Piet tot het Kruithuisje en eethuis Bodrum. 
Foto: Marina Pronk

 

Familievoorstelling de Verschrikkelijke Vondeling

26 december t/m 2 januari

In de donkere dagen rond Kerst is de Grote Kerk het decor van een gloedvol winters sprookje. De Verschrikkelijke Vondeling is een belevenis voor de hele familie, exclusief te zien in Alkmaar vanaf 26 december in de Grote Kerk.

Winterse plaatjes

Alkmaar is gedurende het hele jaar prachtig om met je camera vast te leggen. Ook tijdens de warme wintermaanden! 

Volg Alkmaar Prachtstad op Instagram en je mist niks van de mooiste plaatjes van Alkmaar.

Heb je zelf een mooie foto van Alkmaar? Tag ons of gebruik #AlkmaarPrachtstad en wie weet zie je jouw foto op ons account terug!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Eten & drinken in Alkmaar

Bezorgen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.