Ontdek Alkmaar deze winter en laat je inspireren. Kom beleven winkelen en proeven ❄️

Warme Winter Wandeling

Geniet van de Warme Winter Wandeling door de sfeervol verlichte binnenstad, langs fotogenieke hotspots. Wedden dat je non-stop mooie plaatjes schiet, als je wandelt langs de fotokaders, lichtobjecten, de schaatsbaan, kerstbomen of de verlichte letters van Alkmaar. De plattegrond is gratis verkrijgbaar bij de Alkmaar Store/ VVV in het Waaggebouw, of hier te downloaden. Combineer de wandeling met een dagje shoppen, een winterse activiteit of een warm drankje in de gezellige horeca. Deel jouw mooiste winterse plaatje online! Tag ons met @alkmaarprachtstad en #warmewintermaandenalkmaar en maak tweemaal kans op een tof Alkmaar pakket (t.w.v. EUR 150), uitgereikt op het puntje van de Waag.

Winter activiteiten in Alkmaar

De warme wintermaanden zijn begonnen! In Alkmaar en omgeving zijn er vele activiteiten die jij samen met jouw  vrienden, gezin of familie kan doen. 

Of je nu zin hebt in een sportief gezinsuitje of een middagje cultuur snuiven: in én om Alkmaar kan het allemaal. Wij geven je een aantal leuke tips. 

Warme Winter Schaatsbaan Waagplein

Van 9 december tot en met 7 januari kun je komen schaatsen op het Waagplein, maar er is meer! Want er komt ook een gezellige warme wintertent naast de schaatsbaan waar je terecht kunt voor een Borrel, Glühwein, Warme Chocolademelk, koffie of een ander drankje.

Het Kersthuis

Van 23 december tot en met 3 januari wordt de Grote Kerk omgetoverd tot een magisch kerstparadijs. Het Kersthuis is een onvergetelijk uitje voor het hele gezin, dus kom gezellig langs om samen mooie herinneringen te maken!

Winterkaravaan

De Winterkaravaan is weer in aantocht met alweer de 8e editie! Met 3 avontuurlijke theatervoorstellingen op bijzondere locaties en samen winters eten en drinken aan lange tafel. Bezoekers van de Winterkaravaan gaan dit jaar op expeditie in Stompetoren. Onderdeel van de beleving is een winterse maaltijd en gluhwein. 

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.