Bezoek Schoorl

Schoorl is een uniek dorp, waar het gigantische klimduin zo het dorpscentrum in rolt. Kinderen hebben hier de tijd van hun leven, terwijl hun ouders relaxen bij een van de vele restaurantjes aan de voet van het duin. Bij restaurant de Viersprong heb je een fantastisch uitzicht op dit duin, waar kinderen en soms zelf mountainbikers naar beneden denderen. Schoorl heeft ruim zestig kilometer aan wandelpaden. Loop langs heidevelden, bossen, het vogelmeer en over de soms wel vijf kilometer brede duinen.

Website Duindorp Schoorl
schoorl, duinen, klimduin, bezoekerscentrum, mountainbiken

Wat te doen in Schoorl?

Start je bezoek bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar je ook het VVV Informatiepunt vindt. Je vindt hier allerlei leuke belevingsroutes zoals het Kabouterpad: knapzak op en op zoek naar kabouters!

Wist je al dat je in Schoorl geweldig kunt mountainbiken? Hier ligt het mooiste, uitdagendste en ook zwaarste mountainbikeparcours van Nederland. Flinke klimmen, mul zand en prachtige vergezichten zorgen ervoor dat je je met liefde in het zweet werkt. Je eigen mountainbike niet bij je? Geen probleem, Masteling Tweewielers in Groet verhuurt er graag een aan je. 

Heerlijk rustig genieten op het strand? Schoorl aan Zee is alleen op de fiets te bereiken, via een prachtige route door de duinen.

schoorl, terras, fietsen, winkelen, shoppen

Winkelen

Waar het klimduin het dorp inrolt, begint de gezellige winkelstraat van Schoorl. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen bij Slagerij de Groene Weg of Bakkerij Bakker, maar ook om lekker te struinen in allerlei winkeltjes zit je hier goed. Bij Cigo Foto Evers vind je heerlijke boeken om bij weg te dromen in je accommodatie, maar ook kaarten en drukwerken om de omgeving te ontdekken.

In juli en augustus wordt er op dinsdagavond een braderie georganiseerd in Schoorl en op maandagavond een romantische markt in Groet om de kerk heen.

eten en drinken, restaurant, de viersprong, schoorl

Eten en drinken

In Schoorl vind je verrassend veel leuke plekken waar je lekker culinair kunt genieten. Vanaf de voet van het klimduin tot en met Groet, je vindt overal unieke plekken, van hotel Blooming aan de rand van Bergen tot de Bokkesprong in Groet.

Wist je dat Schoorl een restaurant met een Michelinster kent? Restaurant Merlet ligt in het centrum, naast restaurant de Viersprong en restaurant ‘t Trefpunt, waar je heerlijk kunt eten met uitzicht op het groene Schoorl.

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, buiten bergen, schoorl

Overnachten

Nooit meer naar huis! Geniet je heerlijk van de rust van Schoorl en wil je wat langer verblijven? Schoorl kent een enorm en gevarieerd aanbod vakantiewoningen, bungalowparken en hotelkamers.

schoorl, duinen, klimduin, bezoekerscentrum

Praktisch

Op de meeste plekken in Schoorl betaal je voor parkeren. Natuurlijk is Schoorl ook bereikbaar met het openbaar vervoer, plan je reis van tevoren op www.9292.nl.  

Wil je meer weten over de prachtige omgeving of over wat je in Schoorl nog meer kunt beleven? Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen vind je in de hal een VVV informatiepunt, waar je allerlei folders vindt. Ook koop je hier allerlei leuke routes door de duinen en de regio of kies je uit een van de vele fiets- en wandelkaarten. Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

schoorl, klimduin, duinen, informatie

Meer informatie

Wil je meer weten over Schoorl? Kijk dan eens op de website van Duindorpschoorl.nl.

VVV partners in Schoorl:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Egmond

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.