Bezoek Medemblik

Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. De stad heeft met het Regatta Center een watersportcentrum met internationale allure waar nationale - en internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd.

Webshop VVV
Medemblik, omgeving, wat te doen medemblik, kasteel radboud

Wat te doen in Medemblik?

In het centrum vind je modern en historisch gebroederlijk naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne havens van de historische binnenstad. Op het overdekte terras bij restaurant d’Artiest kun je al die drukte op het water van achter een lekker drankje bekijken.

De stad kent vele musea; op een prominente plek staat Kasteel Radboud, stammend uit het eind van de 13e eeuw. Bij het Bakkerijmuseum worden op ambachtelijke wijze de meest heerlijke lekkernijen gebakken en bij het Stoomgemaal kom je alles te weten over de ontwikkeling van de stoommachine. Medemblik is ook halteplaats van de stoomtram Hoorn-Medemblik. Vergeet ook een bezoekje aan Meelmolen de Herder niet, welke te vinden is bij de entree van Medemblik. 

Even lekker actief bezig zijn? Vlakbij Medemblik vind je Wat Aars, Midgetgolf en Poolball, waar je lekker ontspannen bezig zijn ook goed kunt combineren met een feestje, een barbecue, etc.

winkelen, shoppen, medemblik, juwelier, bethlehem

Winkelen

De Nieuwstraat vormt het winkelhart van Medemblik. Hier vind je zaken als Marjan Hartogmode, Van Onzenoort Schoenmode, Juwelier Betlehem en K. Bot en Zonen.

Elke maandagmiddag is er weekmarkt op de Nieuwstraat. Een bijzonder winkelevenement is de lappendag, welke op de laatste maandag van de kermis wordt georganiseerd.

eten en drinken, restaurant, medemblik, la grotta

Eten en drinken

Op loopafstand vind je in Medemblik verschillende gezellige restaurants. Ga op de Oosterse tour bij Danny Leung, geniet in de haven bij De Driemaster of kies voor Italiaans bij La Grotta.

Combineer je lekker eten graag met een activiteit of wil je een feestje geven? Dan zit je goed bij Bowling- en Partyhouse Medemblik en Partycentrum Sint Pieter.

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, medemblik

Overnachten

Jaarlijks overnachten duizenden bezoekers in de jachthaven van Medemblik. Maar ook als je je eigen slaapplek niet bij je hebt, zijn er tal van mogelijkheden. Het markante Hotel Medemblik ligt midden in het centrum en biedt ook een goed restaurant. Vlak buiten Medemblik, in Wervershoof, vind je Hotel-Restaurant de Vooroever.

Liever je eigen vakantiehuis? Villa Vakantiepark IJsselhof en Bungalowpark Vlietlanden liggen op een steenworp afstand van Medemblik.

Voor echte kampeerders heeft Medemblik genoeg te bieden; Camping Manuelhoeve, Camping Ruim Zicht en Minicamping Valkenhof liggen allemaal in en om Medemblik.

Medemblik, omgeving, wat te doen medemblik, boten, oosterhaven

Praktisch

In de gemeente Medemblik kun je gratis parkeren. Alleen in de Nieuwstraat heb je een blauwe schijf nodig. Medemblik is gelegen aan de A7 en per auto goed te bereiken.

Het prachtige treinstation is alleen bedoeld voor de Museumstoomtram, dus je kunt niet met de NS naar Medemblik komen. Het is wel mogelijk bus 239 vanuit Hoorn te nemen. De Citytours rijd je gratis door heel Medemblik. Check wel even hun dienstregeling.

Heb je nog vragen? Bij Lodge 61 vind je het VVV informatiepunt waar je terecht kunt voor informatie over Medemblik en omgeving. Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

Meer informatie

Wil je meer weten over Medemblik? Kijk dan eens op de website van Medemblik.

VVV partners in Medemblik:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

VVV Hoorn

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.