VVV partners Hoorn

VVV heeft meerdere partners in Hoorn. Hieronder vind je de aanbevelingen van de VVV wat overige bedrijven in Hoorn.

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot. De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Het begin van een reis in een andere tijd. Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de houten wagens door het eeuwenoude Westfriese landschap slingeren. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. De Museumstoomtram vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

Van Dedemstraat 8, Hoorn
info@stoomtram.nl
0229 - 255 255

Kinderparadijs Koggenland

Bij Kinderparadijs Koggeland kunnen kinderen zich de hele dag lekker uit kunnen leven. Het binnenparadijs beschikt over bijna 2000m2 speelplezier voor kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast beschikt het paradijs over een groot grasveld met speeltoestellen en is er een kinderbad. Tevens 35 campingplaatsen, 4 comfort-en 2 luxe trekkershutten, chalets.

Kerkweg 11, Hensbroek
info@kinderparadijskoggenland.nl
0226 - 453 605

Westfries Museum

Hoorn is een bijzondere attractie rijker. In de Statenpoort aan de Nieuwstraat (de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum) is vanaf 1 juni 2023 de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ te beleven. Hét startpunt voor je ontdekking van de stad. Na dit inkijkje in de roemruchte geschiedenis van havenstad Hoorn, kun je zelf de monumentale rijkdom van de stad ontdekken met bijbehorende podwalk of wandelgids. Want in Hoorn ligt de geschiedenis op straat. www.ontdekhetverhaalvanhoorn.nl

Nieuwstraat 23, Hoorn
info@wfm.nl
0229 - 280 022

Watertaxi Hoorn

De leukste rondvaart maak je bij Watertaxi Hoorn. Zij hebben handige opstapplekken voorzien van leuning en ‘luie’ trap. Hiervandaan vaart u in 10 minuten naar het centrum of de oude haven. Uiterraard zijn er ook rondvaarten met schipper mogelijk. De schipper vertelt u graag van alles over de mooiste plekken van Hoorn. Aan boord zijn standaard gekoelde drankjes aanwezig. 

Oostereiland 21, Hoorn
info@watertaxihoorn.nl
06 - 4637 4059

Happy Days

Happy Days verzorgt al jaren met succes diverse feesten zoals kinderpartijtjes, vrijgezellenfeesten, bruiloften, bedrijfsfeesten en themafeesten. Je kunt er lasergamen, bowlen, karten, poolen en darten. Er zijn twee Escaperooms en een binnenspeeltuin Fun4kids. Ook zijn er nieuwe buitenactviteiten zoals kanoeën of een solex tour. Er zijn verschillende restaurants waar je kunt gourmetten, steengrillen of genieten van een buffet of Westfriese koffietafel. 

Industrieweg 48a, Grootebroek
info@happydays-nh.nl
0228 - 521 113

Sportwandelschool Hoorn

De Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland stelt zich tot doel de wandelsport in algemene zin te verbreiden. Om mensen te motiveren deel te nemen gebruikt de stichting in haar campagnes de volgende begrippen: Sportief Wandelen, Nordic Walking, Power-walk, Fit-walk, Street-walk, Street-Nordic, Urbanics, Skiken, Nordic Skating en Langlaufen.U kunt altijd meedoen aan een clinic (proeftraining). 

Van Beijerenstraat 60, Hoorn
info@sportwandelschool.nl
0229 - 239 447

Centrum Varend Erfgoed

Voorjaar 2013 opende het nieuwe Centrum Varend Erfgoed Hoorn zijn deuren voor liefhebbers van historische schepen. In de Museumhaven en het Bezoekerscentrum aan de westoever van het Oostereiland kun je de maritieme historie letterlijk opsnuiven. Prachtige schepen, boeiende verhalen. Het Centrum is tevens het uitgangspunt voor een vaartochtje op het Markermeer en andere activiteiten.

Schuijteskade 22, Hoorn
info@varenderfgoedhoorn.nl
0229 - 274 010

Museumhuis Bonck

Museumhuis Bonck heeft een bijzondere geschiedenis: al bijna 400 jaar wordt hier gewoond en gewerkt. Proef de unieke sfeer van dit huis. In het hangkamertje van koopman Bonck kun je aan zijn bureau gaan zitten en kijk je, net als 400 jaar geleden, uit over het water. Zie je de zeilen van schepen die de haven inlopen? Huizen als deze, met zoveel historische onderdelen, zijn in Nederland op de vingers van één hand te tellen. Kom langs en stap 1624 binnen.

Binnenluiendijk 3, Hoorn
museumhuizen@hendrickdekeyser.nl
020 - 521 0630


 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Hoorn

VVV Alkmaar

Webshop

VVV Medemblik

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.