Bezoek Hoorn

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. Bezoek voor meer informatie ook eens de website van Ik hou van Hoorn.

Ik Hou Van Hoorn
Hoorn, wat te doen, roode steen, stad

Wat te doen in Hoorn?

Wil je het verre verleden nog meer beleven? Midden in het centrum, op de Roode Steen, ligt het Westfries Museum.

De geschiedenis zie je niet alleen in het oude centrum, maar natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd en je ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam van zijn reizen uit het Verre Oosten. Wil je de sfeer proeven vanaf het water? Maak dan eens een rondvaart met de Watertaxi Hoorn. Uiteraard kun je in de haven ook heerlijk op een terrasje zitten; er is genoeg te zien op en rond het water.

Wil je weten wat er verder nog meer in de stad is te beleven en wat voor evenementen er worden georganiseerd? Bekijk dan ook de site van Ik hou van Hoorn.

In Marina Park Hoorn, op loopafstand van het centrum, geniet je van een unieke plek waar je heerlijk kunt recreëren aan het water. Ook kan je hier je boot te water laten.

winkelen, shoppen, hoorn, medemblik, parfumerie mooi

Winkelen

Winkelen kan ook goed in Hoorn. Er is een gevarieerd winkelaanbod dat niet alleen in de grote winkelstraten, maar ook in de kleine zijstraatjes gevestigd is. Elke laatste zondag van de maand is het superkoopzondag in Hoorn, vaak met leuke evenementen. Je vindt de weekmarkt op zaterdag in de binnenstad.

Een van de bekendste shopping events in Hoorn is de jaarlijkse lappendag, welke plaats vindt tijdens de kermis. De stad wordt deze dag overspoeld door koopjesjagers en de terrassen en cafeetjes zitten deze dag traditiegetrouw vol.

 

eten en drinken, restaurant, medemblik, van der valk, hoorn

Eten en drinken

Aan leuke restaurantjes geen gebrek in Hoorn! Op de Roode Steen vind je een keur aan aan cafeetjes, restaurants en staat in de zomer het terras voor je klaar. Je vindt onze tips onderaan deze pagina.

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, hoorn, saalhof

Overnachten

Een dag is tekort om deze prachtige VOC-stad helemaal te ontdekken en misschien wil je ook nog wel op stap in de omgeving. Blijf dus lekker overnachten.

Zowel in de stad zelf als in de omgeving vind je allerlei verschillende accommodaties, van gezellige campings als camping ‘t Venhop, Vereniging Meerzicht en camping Koggenland tot luxe hotels als Van der Valk Hoorn.

wat te doen, hoorn, medemblik, toren, haven

Praktisch

Kom je met de auto naar Hoorn, houd dan rekening met het betaald parkeren. Op een aantal plekken kan je gratis parkeren. Wil je dichterbij parkeren, dan kan je terecht in een van de parkeergarages in het centrum. Hoorn beschikt daarnaast over uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. 

Heb je nog vragen? Er is een VVV Informatiepunt Hoorn gevestigd aan de voorzijde van het stationsgebouw. 
Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op de website van Ik hou van Hoorn.

praktische informatie, hoorn, karsten travelstore

Meer informatie

Wil je meer weten over Hoorn? Kijk dan eens op de website van Hoorn.

VVV partners in Hoorn:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

VVV Medemblik

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.