Bezoek Heiloo

Heiloo was al eens de groenste gemeente van Europa en als je Heiloo binnenrijdt, zie je gelijk waarom. Het Heilooërbos met de bekende Kattenberg is een prachtig landgoed met mooie wandelroutes. Heiloo is een groen dorp op een perfecte locatie: vanaf Heiloo fiets je in een kwartier naar het strand of naar de binnenstad van Alkmaar!

Webshop VVV
Heiloo, wat te doen, maria

Wat te doen in Heiloo?

Verscholen in het bos aan de zuidkant vind je bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Dit Maria-bedevaartsoord wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht.

Midden in Heiloo ligt Landgoed Willibrordus. Hier vind je hét Museumkwartier, met de Verhalenkamer, het Toverlantaarnmuseum, archeologisch museum Baduhenna en de prachtige Cultuurkoepel waar grote namen regelmatig optreden. Tijdens een Landgoedsafari ontdek je het landgoed. Jaarlijks vinden hier allerlei evenementen plaats, zoals Willibrordus Draait Door, Health Fest en diverse markten.

Heiloo biedt een enorm scala aan vrijetijdsbesteding, waaronder het unieke openluchtzwembad het Baafje bij recreatiegebied het Maalwater en theater de Beun. In Heiloo hoef je je zeker niet te vervelen!

winkelen, shoppen, heiloo, winkelcentrum t loo

Winkelen

Het dorp heeft maar liefst twee winkelharten, het Stationscentrum en het overdekte Winkelhof ’t Loo, waar het op woensdag - tijdens de weekmarkt onder de Witte Kerk - altijd een drukte van belang is. Op donderdag vind je naast ‘t Loo een kleine biologische markt met vier kramen.

Je vindt in Heiloo diverse winkels van ketens, zoals bijvoorbeeld Bruna, maar ook veel lokale ondernemers, zoals Juwelier Peek in het Stationscentrum en Parfumerie Mooi in 't Loo. In het kleinschalige winkelcentrum het Hoekstuk kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen.

uit eten, restaurant, eten en drinken, heiloo

Eten en drinken

Heiloo kent een uitgebreid aanbod restaurants, waarvan je de meeste vindt in het Stationscentrum en om Winkelhof ‘Loo.

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, heiloo

Overnachten

Aan de rand van Heiloo ligt Fletcher Hotel Heiloo. Bungalowpark Westerhoeve is een kleinschalig bungalowpark, met allerlei verschillende bungalows in de verhuur. Daarnaast kent het dorp enkele Bed & Breakfastadressen en vakantiewoningen. 

praktische informatie, heiloo, nora tours

Praktisch

Parkeren doe je overal in Heiloo gratis. Ga je lekker het Heilooërbos in? Parkeer dan je auto bij Winkelhof ‘t Loo (let op de blauwe schijf) en loop zo het bos in. Je kunt ook heerlijk wandelen in het Maalwater. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats bij zwembad Het Baafje.

Heiloo kent een goede treinverbinding met Amsterdam, binnen een half uur sta je op Amsterdam Centraal. Parkeren bij het station is gratis. Op het station vind je ook OV-fietsen.

In Heiloo vind je het VVV Informatiepunt bij de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus.

Ben je op zoek naar meer informatie? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

heiloo, wat te doen, meer informatie, verhalenkamer

Meer informatie

Wil je meer weten over Heiloo? Kijk dan eens op de website van NatuurlijkHeiloo.nl.

VVV partners in Heiloo:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Egmond

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.