Bezoek Heerhugowaard

Heerhugowaard is een stad die alles heeft. Het moderne stadshart met Winkelcentrum Middenwaard is van allerlei winkels voorzien. Daaromheen vind je vele restaurants, een bioscoop en een theater. Bij mooi weer is het goed toeven in het Park van Luna. Een gebied van 180 hectare met bos, weides en waterpartijen. Bij het strand kun je zwemmen en rondom is het prima wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren, varen en nog veel meer.

Webshop VVV

Wat te doen in Heerhugowaard?

In het moderne stadshart vind je het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland, Middenwaard. Ook zeer goed uitgeruste restaurants en terrassen vind je om en nabij het winkelcentrum, net als een bowling, bioscoop en het moderne theater Cool.

Bij mooi weer is het goed toeven in het Park van Luna. Een gebied van 180 hectare met bos, weides en waterpartijen. Bij het strand kun je zwemmen en rondom is het prima wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren, varen en nog veel meer. Behalve een fijn recreatiestrand waar je op warme dagen een koele duik neemt, is er voor de echte waaghalzen de kabelwaterskibaan van Skeef. Het is alleen al leuk om naar te kíjken: al die geoefende en minder geoefende waterskiërs die proberen overeind te blijven. 

Ben je liever creatief bezig? Bezoek dan eens de Artfarm, waar je allerlei creatieve cursussen en workshops kunt doen.

Foto: Frits de Beer

heerhugowaard, winkelen, shoppen, middenwaard

Winkelen

Een dagje wat minder weer? Echte shopaholics vermaken zich prima in het overdekte winkelcentrum Middenwaard. Met meer dan 150 winkels en horecagelegenheden in het winkelcentrum, kan Middenwaard in Heerhugowaard zich meten met de grootste winkelcentra van Nederland. Je vindt hier zaken van ketens, zoals Blokker en Sport 2000, maar ook zelfstandige ondernemers, zoals bijvoorbeeld Times Square.

Niet alleen in Middenwaard kan je terecht om te shoppen. Wist je dat er in Heerhugowaard een grote modelbouwzaak zit? De liefhebber van modelbouw, modeltreinen en modelsport kan zijn hart ophalen bij Huider Modelbouw.

Op de Middenweg vind je ook nog een heel aantal leuke winkeltjes, waaronder juwelier Sjaak Knijn.

Overnachten

In Heerhugowaard vind je een aantal overnachtingsmogelijkheden, zoals Hotel Heer Hugo en Hotel Babylon. Ook vind je er jachthaven Broekpolder, waar je niet alleen op je boot kunt overnachten, maar waar je ook een aantal camperplaatsen vindt. Een mooie uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken!

 

Eten en drinken

In Heerhugowaard vind je het Coolplein, de thuisbasis van theater Cool en de bioscoop. Om het theater vind je allerlei leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten voor je naar een voorstelling gaat, of als je gewoon een avond heerlijk wilt tafelen.

Dit is ook de plek waar jaarlijks de Heerhugowaard Cityrun van start gaat en waar allerlei leuke evenementen worden georganiseerd.

Praktisch

Bij het Stadshart Heerhugowaard parkeer je al voor € 2,- per dag. 

Heerhugowaard beschikt over een moderne recreatiehaven, Broekhorn. Je kunt hier niet alleen op het water overnachten, ook aan camperbezitters is gedacht. Je vindt hier 6 camperplaatsen.

Heerhugowaard beschikt over een treinstation, van waaruit je eenvoudig de trein neemt richting Den Helder, Hoorn en Alkmaar.

Heb je nog vragen? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

Meer informatie

Wil je meer weten over Heerhugowaard? Kijk dan eens op de website van gemeente Heerhugowaard.

VVV partners in Heerhugowaard:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Winkelen in Alkmaar

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.