Bezoek Egmond

Welkom in de Egmonden! Geniet van de rust in het grootste aaneengesloten duingebied van Nederland, neem een verfrissende duik in zee via een van de 7 strandopgangen en ontdek de verborgen culturele pareltjes bij de abdij of bij de slotkapel. Struin door de winkeltjes in familiebadplaats Egmond aan Zee en geniet van de vele evenementen die de Egmonden rijk zijn.

Webshop VVV
egmond, vuurtoren, wat te doen

Wat te doen in Egmond?

De vuurtoren J.C. van Speijk is in de zomer te beklimmen op de zondagen in juni, juli en augustus van 11-13 uur en op de vrijdagavonden in juli en augustus van 19-21 u. Je kijkt uit over het dorp, waar in juni, juli en augustus op woensdagavond de zomerbraderie plaats vindt. Het Museum van Egmond vertelt over de geschiedenis van het vissersdorp. In Egmond-Binnen vind je de unieke Abdij van Egmond. Duik verder de geschiedenis in in het Huys van Egmond in Egmond aan den Hoef en neem een kijkje bij de Slotruïne.

winkelen, shoppen, egmond, boekhandel dekker

Winkelen

De winkeliers in Egmond aan Zee staan zeven dagen per week voor je klaar. Je vindt hier gezellige woonwinkeltjes, hippe modezaakjes en unieke zelfstandige ondernemers. In de maanden juni, juli en augustus slingert de braderie zich door de Voorstraat in Egmond aan Zee. Je dagelijkse boodschappen doe je bij de Dekamarkt in Egmond-Binnen, de Albert Heijn in Egmond aan den Hoef of de Jumbo in Egmond aan Zee.

Egmond, eten en drinken, restaurant natuurlijk

Eten en drinken

Als lekkerbek op bezoek in Egmond? Hier zit je goed! Met je voeten in het zand bij een van de vele strandpaviljoens, met uitzicht over zee op de boulevard, of bij een van de vele restaurantjes in een van de kernen. Je vindt een keur aan restaurantjes, zoals restaurant Natuurlijk, Herberg Binnen of Comer; voor iedere smaak is er een leuke plek te vinden.

 

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, egmond aan den hoef

Overnachten

Lekker op vakantie in Egmond? Goede keuze! Of je nu van een luxe hotel houdt, of liever knus in een vakantiewoning verblijft met uitzicht op de vuurtoren, in Egmond zit je goed! Egmond biedt een keur aan bed & breakfasts, in alle dorpen vind je de bordjes 'Zimmer frei'. Alle kernen van Egmond liggen aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. 

Bekijk hier de tips / partners van VVV Alkmaar.

egmond, duinen, route, kaart, strand

Praktisch

We heten je in Egmond aan Zee graag welkom bij een van onze twee VVV-informatiepunten bij Boekhandel Dekker op het Pompplein of bij Bikeshop Egmond aan de Trompstraat. Hier vind je een uitgebreid aanbod fiets- en wandelkaarten en folders over het aanbod in de regio. Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop.

Kom je met de auto naar Egmond? Let er op dat in Egmond aan Zee overal betaald parkeren geldt. Meer info vind je op de site van gemeente Bergen. Het OV is natuurlijk ook een goede optie voor bijvoorbeeld een bezoekje aan Alkmaar of aan Amsterdam, www.9292.nl.

De omgeving leent zich er geweldig voor om per fiets ontdekt te worden. Je huurt eenvoudig een fiets bij bijvoorbeeld Bikeshop Egmond.

Heerlijk afkoelen in de Noordzee op een warme dag! Let altijd wel goed op de aanwijzingen op het strand van de Reddingsbrigade. De vlaggen geven aan of het veilig is om te zwemmen. Smeer je goed in en haal bij de Reddingsbrigade voor de vuurtoren een polsbandje voor je kinderen, waar je eenvoudig je contactgegevens op schrijft. 

 

egmond, duinen, strand, meeuw

Meer informatie

Wil je meer weten over Egmond?
Kijk dan eens op Egmond.nl

 

VVV partners in Egmond:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overige.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Bergen

Schoorl

Webshop

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.