VVV De Rijp

VVV De Rijp/Land van Leeghwater

De vestiging van VVV De Rijp, waar je ook de Waag, met de initialen van Jan Adriaenszn. Leeghwater, en de historische brandspuit Jan van der Heyden aantreft kan je vinden aan de Kleine Dam nummer 1. In het hart van De Rijp, onder het historische Raadhuis, vind je de vestiging van VVV De Rijp/Land van Leeghwater. Op de begane grond tref je de VVV-winkel aan, waar vrijwilligers in de periode 1 april tot eind september dagelijks aanwezig zijn om de toeristen van dienst te zijn.

Tijdens de kermisweek is de VVV gesloten. In de maand oktober is VVV De Rijp open op zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.30 en in de herfstvakantie dagelijks van 10.30 tot 16.30.

Je kunt de VVV ook mailen via info@vvvderijp.nl of telefonisch contact opnemen door te bellen met 0299-671979. In het winterseizoen is VVV De Rijp/Land van Leeghwater alleen te bereiken via het mailadres.

Informatie en souvenirs

In de VVV-vestiging op de Kleine Dam tref je heel veel informatie aan over het dorp De Rijp en het Land van Leeghwater. Er zijn fiets-, vaar- en wandelroutes te verkrijgen, en de vrijwilligers kunnen je vertellen waar je bootjes, kano’s of sups kunt huren. Ze kunnen je natuurlijk ook informeren over activiteiten in de regio, vertellen waar je een nachtje kunt logeren of in welke horecagelegenheden je lekker iets kunt eten of drinken.

In het winkeltje tref je tal van leuke souvenirs aan. Van houten tulpen tot koelkastmagneten en van miniatuurhuisjes tot koektrommels. Je vindt er ook een heleboel interessante boeken over het Land van Leeghwater en de historie van De Rijp. En natuurlijk kan je er ook VVV-cadeaubonnen kopen. Kortom, de VVV-vestiging is een bezoekje waard.

Dorpswandelingen

De Rijp is een prachtig, authentiek dorpje met fraaie panden die veelal in de zeventiende eeuw werden gebouwd. Je vindt er het Raadhuis, dat is ontworpen door Jan Adriaenszn. Leeghwater, de Grote Kerk met het carillon, prachtige oude koopmanshuizen en grachtjes met nostalgische ophaalbruggetjes.

Onder leiding van een VVV-gids kan je een dorpswandeling maken, waarbij de gids vertelt over de rijke geschiedenis van de dorpjes Graft en De Rijp. Je kunt een dorpswandeling (voor groepen) boeken in de VVV-vestiging of via de mail info@vvvderijp.nl. In de winkel vind je ook een flyer met alle informatie over de verschillende dorpswandelingen (ook voor mindervaliden).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.