Bezoek Bergen

Welkom in Bergen! Wie het mystieke Bergen binnenrijdt begrijpt meteen waarom dit van oorsprong een kunstenaarsdorp is. Het gefilterde licht dat door de bomen valt, de lommerrijke lanen en de unieke ligging tussen bos en duin – de inspiratie borrelt als vanzelf op. En dat op slechts drie kilometer afstand van de badplaats Bergen aan Zee, waar je heerlijk kunt uitrusten op het strand!

Bezoek Bergen
bergen, kranenburgh, kust, bergen aan zee

Wat te doen in Bergen?

Wil je kunst proeven en cultuur ervaren, bezoek dan museum Kranenburgh, CineBergen of het Sterkenhuis. De prachtige Ruïnekerk in het centrum is niet te missen.

Jaarlijks vindt in oktober de Kunst10daagse plaats. Tijdens dit evenement wordt het dorp 10 dagen lang overspoeld door kunstenaars. Alles staat in het teken van de kunsten, van bijzondere exposities tot kunstzinnige wandelingen, van workshops tot kunstveilingen. 

Daarnaast ligt Bergen midden in het Noord-Hollands duingebied. Huur eens een fiets bij een een van de fietsverhuurders en ontdek dit prachtige natuurgebied. Op 5 kilometer afstand vind je het kustdorp Bergen aan Zee, waar je heerlijk de zeelucht kunt opsnuiven.

Foto: Luuk Kramer

 

shoppen, winkelen, bergen, bergen aan zee, boekhandel

Winkelen

Shoppen in stijl, dat doe je in Bergen! Mooie winkels, chique boutiques en een fantastische warenmarkt op zaterdag rond de Ruïnekerk, je vindt het hier allemaal.

In het compacte centrum ligt alles op loopafstand en kun je heerlijk shoppen. Snuffel in het boekenaanbod van de Eerste Bergensche Boekhandel of Boekhandel Thomas of steek je in het nieuw bij de geweldige winkel Tally Ho.

Tip: bij Drieënhuizen, supermarkt Deen, de boekhandels en museum Kranenburgh vind je VVV-plattegronden en andere leuke drukwerken waarmee je Bergen kunt ontdekken.

 

bergen, eten en drinken, restaurant, bergen aan zee, fabels

Eten en drinken

Bergen en Bergen aan Zee bieden je ruime keuze als je op zoek bent naar een fijne culinaire beleving. Geniet onder het genot van een hapje en drankje bij de Duinerij van een zonsondergang in Bergen aan Zee of flaneer langs de terrasjes in Bergen en plof neer bij je favoriete restaurantje rond de Ruïnekerk of aan het Plein, zoals Fabels en de Oude Prins.

 

overnachten, slapen, hotel, camping, b&b, bungalowpark, bergen, duinerij

Overnachten

Met zoveel te beleven wil je natuurlijk graag blijven slapen. Geniet van de luxe van hotel Blooming, gelegen in de duinen, van Huize Glory op het Russenduin of Hotel Prins Maurits in Bergen aan Zee of de diverse prachtige boutiquehotels, zoals Hotel Zee Bergen en Villa Kranenbergh. Ben je op zoek naar een vakantiewoning of B&B? Deze vind je zeker ook in Bergen en Bergen aan Zee.

 

praktische informatie, egmond, bergen

Praktisch

In een groot deel van Bergen en Bergen aan Zee is parkeren het hele jaar door betaald. Je kunt je auto overdekt parkeren onder supermarkt Deen, of ergens in het dorp op de betaalde parkeerplaatsen. Bergen is goed bereikbaar met bus 6 vanaf station Alkmaar. In de zomer rijdt de bus door naar Bergen aan Zee. De overige dorpskernen zijn bereikbaar met de buurtbus, kijk ook op 9292.nl

Ben je op zoek naar meer informatie? Je kunt ons bereiken via mail of telefoon: info@vvvweb.nl of 072-5114284. Neem ook eens een kijkje op onze webshop

In de zomermaanden is de Reddingsbrigade aanwezig op het strand van Bergen aan Zee. Let goed op de vlaggen, die aangeven of zwemmen veilig is. Wees je bewust van het plezier wat je kunt hebben in de zee, maar ook van de gevaren van bijvoorbeeld muien.

meer informatie, cinebergen, bergen

Meer informatie

Wil je meer weten over Bergen? Kijk dan eens op bezoekbergen.nl.

VVV partners in Bergen:

Overnachten

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overnachten.

Winkelen

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie winkelen.

Eten & drinken

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie eten en drinken.

Overig

Hier vind je alle VVV-partners in de categorie overig.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

VVV Alkmaar

Egmond

Fietsen in Alkmaar

Overnachten Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.