Vier de voorjaarsvakantie in Alkmaar

Tips voor jong en oud!

Viva de voorjaarsvakantie

Yes, het is voorjaarsvakantie! Door de coronamaatregelen ziet de voorjaarsvakantie er anders uit dan andere jaren. We kunnen niet richting de skipistes of de zon, maar gelukkig zijn er in Alkmaar en omgeving genoeg activiteiten voor jong en oud!

Mist er volgens jou nog een voorjaarsvakantie-tip? Laat het ons weten door te mailen naar info@alkmaarprachtstad.nl - dan voegen we 'm wellicht wel toe aan de lijst.

Winkel Alkmaar, speurtocht Alkmaar, stadswandeling Alkmaar, wandelen in Alkmaar

Speurtocht door Alkmaar

Welke kleur heeft de hoed van de kaasvader? Kan jij de Romeinse cijfers op dat monument ontcijferen? En wat doet die kanonskogel daar aan de muur? Ben jij een echte speurneus en kraak je de Alkmaar Code?

Met de Alkmaar Code ontdekken kinderen én volwassenen de geheimen van de prachtige stad Alkmaar. De speurtocht is ongeveer 2 kilometer lang en loopt door een deel van de binnenstad. Aan de hand van allemaal vragen leer je meer over Alkmaar en haar mooie en lange geschiedenis. 

Heb je alle vragen beantwoord? Dan kraak je de code en ontdek je het goede antwoord! Tot snel in Alkmaar!

PEESHOW Alkmaar, evenementen Alkmaar, Hal25, De Reddingsbrigade Alkmaar, De Grote Kerk Alkmaar

Georganiseerde 'evenementen'

Door de coronamaatregelen worden er geen grote evenementen georganiseerd. Wel zijn er allerlei initiatieven ontstaan, waardoor je alsnog coronaproof kunt genieten van een voorstelling of ander tof (online) evenement! 

Schaatsen bij De Meent

Na het fantastische weekend op natuurijs hebben we de smaak te pakken! Want schaatsen is altijd een goed idee. Tijdens de voorjaarsvakantie is het één groot feest bij IJsbaan De Meent. Bind de ijzers onder je schoenen en doe mee aan één van de vele activiteiten. 

AlkmaarPas-actie: 10% korting op losse entreekaartjes en 1 gratis entreekaartje voor IJsbaan de Meent (geldig t/m 15 maart)

Fietsen in Alkmaar en omgeving

Fietsen! Een frisse neus en met je toet in de zon door de polders, natuur, duinen en naar het strand. Vanuit Alkmaar fiets je de mooiste tochten met je gezin. Of wellicht wil je juist even alleen op pad wink Het kan allemaal!

Uitleven in het Outdoorpark

Zin om flink te ravotten en te klauren op de robuuste obstakels in het Outdoorpark? Kinderen in de leeftijdsgroepen van 7-12 en van 12-16 zijn welkom, mits zij zich aanmelden! Let op: vol = vol! 

Kijk op deze pagina voor meer info over alle activiteiten die het Outdoorpark organiseert.

Haal het kindertheater naar je toe!

Een theaterworkshop of een voorstelling in je tuin of woonkamer? Je kids zijn wel even toe aan wat reuring, toch? Mandy van Eigenwijze 072 staat te popelen om je kroost te vermaken als piraat, superheld, ninja of waar ze dan ook maar enthousiast van worden. Alles kan! 

Foto: Theater de Binding, gemaakt door Ietje Timmermans

Wandelen in Alkmaar

Ben jij een echte wandelfanaat? Pak de lange routes van bijvoorbeeld 18 en 20 kilometer. Loop je liever een klein rondje? Volg een korte route door de binnenstad of loop de Kunst op Straat-route. Smaken verschillen - daarom hebben wij verschillende wandelroutes in en om Alkmaar voor jou op een rijtje gezet! 

Spelen in de buitenlucht

Zijn jouw kids niet te houden? Laat ze ravotten in een van de openbare speeltuinen die Alkmaar rijk is. Hieronder vind je er alvast vier: 

  1. Speeltoestel de Spin in de Rekerhout

  2. Speelplaats de Kabouterhoek bij het Hertenkamp

  3. Natuurspeelplaats De Natuur Voet

  4. Speelplaats Park Oosterhout

Foto: Park Oosterhout, gemaakt door Ietje Timmermans

Thuisagenda Alkmaar

Nog meer tips nodig? In de thuisagenda staan nog veel meer tips van lokale organisaties - je hoeft je echt niet te vervelen! In de thuisagenda staan leuke Alkmaarse spelletjes die je kunt spelen, mooie kleurplaten en interessante series, televisieprogramma's en vlogs waar Alkmaar in te zien is. 

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Bezorgen in Alkmaar

Winkels die bezorgen

Wandelen in Alkmaar

Fietsen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.