Uitgaan

Ben je op zoek naar een toffe uitgaansgelegenheid in Alkmaar? In Alkmaar zijn er genoeg leuke restaurants, cafés en kroegen waar je een borrel kunt drinken.

Uitgaan in Alkmaar

Zin om te stappen in Alkmaar? Dat komt zeker goed! Op deze pagina vind je de leukste uitgaansgebieden.

Mocht je het rustiger aan willen doen kan je natuurlijk ook altijd terecht bij VUE of het Filmhuis voor een goede film. Onderaan deze pagina vind je meer over deze plekken!

De gebieden

Kerkplein

Het Kerkplein vind je aan de voet van de Alkmaarse Grote Kerk. Het Kerkplein is een supergezellige plek om een terrasje te pakken of uit eten te gaan bij restaurants als Hofman, Fellini of De Binnenkomer.

Platte Stenenbrug

De Platte Stenenbrug is één van de bekendste uitgaansgebieden van Alkmaar. Pak hier een gezellig terrasje of ga s'avonds één van de kroegen in om wat te drinken en/of te dansen.

Waagplein

Het Waagplein is het middelpunt van uitgaansstad Alkmaar. Hier vind je vele terrassen en ontelbare grote en kleine cafés en restaurants. Regelmatig vinden op het Waagplein evenementen plaats, zoals concerten en de kaasmarkt.

Overstad

Overstad, net buiten het centrum, zet zichzelf in snel tempo op de kaart als hip uitgaansgebied. Hier vind je het Stadsstrand, de Stadskantine, Popodium Victorie, Filmhuis Alkmaar en bioscoop VUE.

Filmhuis, Vue, Podium Victorie, HAL25

Filmhuis

Filmhuis Alkmaar is momenteel het meest moderne filmhuis van Nederland. Het heeft maar liefst 3 filmzalen en een gezellige foyer.

De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, beschikt over faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van beeld en geluid.

VUE

Vue Alkmaar is een state-of-the-art-bioscoop met  7 filmzalen. Er zijn in de hele bioscoop maar liefst 1530 zitplaatsen, allemaal met de beste beleving op het gebied van big screen entertainment.

De Vue-bioscoop in Alkmaar heeft o.a. een service desk, een self service desk en fijne bar. Met speciale VIP seating, Dolby Atmos geluid en 4K laserprojectie biedt VUE het beste in comfort, beeld en geluid.

Podium Victorie

Naast Vue vind je Podium Victorie, dé poptempel van Alkmaar. Er treden zowel kleine als grote (inter)nationale artiesten, voor jong en oud op. Kijk op podiumvictorie.nl voor de agenda en plan je avondje uit!

HAL25

HAL25 is een culturele broedplaats met industriële vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid. En dat midden in hartje Alkmaar!

Hier vinden onregelmatig evenementen plaats. HAL25 is niet alleen een inspirerende plek waar jonge kunstenaars en cultureel ondernemers werken aan innovatieve projecten. HAL25 geeft ook nieuwe impulsen aan Overstad. Ze brengt leven, creativiteit, economische bedrijvigheid en geeft kleur aan de stad.

Overzicht horeca Alkmaar

Waar ga jij de volgende keer stappen? Je vindt alle uitgaansopties in Alkmaar in het overzicht.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Studeren in Alkmaar

Originele winkels

Eten in Alkmaar

Terrassen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.