Uitgaan

Ben je op zoek naar een plek voor een avondje uit? Dan kun je in Alkmaar je hart ophalen!

Uit in Alkmaar

Zin in een avondje uit in Alkmaar? Dat komt zeker goed! In Alkmaar vind je genoeg leuke restaurants, cafés en kroegen waar je heerlijk kunt eten en terecht kunt voor een borrel.

Daarnaast kun je ook op een hoop leuke hotspots terecht. Test bijvoorbeeld je jeu de boules skills, leer racen zoals Max Verstappen, ga gezellig naar het theater of de bioscoop, filmhuis. Liever sportiever? Dat kan ook! Bekijk het aanbod.

Borrel- en uitgaansgebieden

In Alkmaar vind je vele restaurants, plekken om lekker te borrelen en cafés en kroegen waar je tot de late uurtjes kunt vermaken. We lichten de belangrijkste gebieden voor je uit.

Kerkplein

Het Kerkplein vind je aan de voet van de Alkmaarse Grote Kerk. Het Kerkplein is een supergezellige plek om een terrasje te pakken of uit eten te gaan bij restaurants als Hofman, Stadskaffee Laurens of De Binnenkomer.

Platte Stenenbrug

De Platte Stenenbrug is één van de bekendste uitgaansgebieden van Alkmaar. Pak hier een gezellig terrasje of ga s'avonds één van de kroegen in om wat te drinken en/of te dansen.

Waagplein

Het Waagplein is het middelpunt van uitgaansstad Alkmaar. Hier vind je vele terrassen en ontelbare grote en kleine cafés en restaurants. Regelmatig vinden op het Waagplein evenementen plaats, zoals concerten en de kaasmarkt.

Overstad

Overstad, net buiten het centrum, zet zichzelf in snel tempo op de kaart als hip uitgaansgebied. Hier vind je het Stadsstrand, Podium Victorie, Filmhuis Alkmaar en bioscoop VUE.

Bioscopen en podia

Alkmaar heeft naast haar vele gezellige cafés, restaurants en kroegen ook een heel divers aanbod met haar bioscopen en podia. Geniet van prachtige films in het Filmhuis of bij bioscoop VUE of breng een bezoek aan Podium Victorie of Hal 25.

Filmhuis

Filmhuis Alkmaar is momenteel het meest moderne filmhuis van Nederland. Het heeft maar liefst 3 filmzalen en een gezellige foyer. Hier kun je genieten van lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. 

VUE

Vue Alkmaar is een state-of-the-art-bioscoop met  7 filmzalen. Er zijn in de hele bioscoop maar liefst 1530 zitplaatsen, allemaal met de beste beleving op het gebied van big screen entertainment.

Podium Victorie

Naast Vue vind je Podium Victorie, dé poptempel van Alkmaar. Er treden zowel kleine als grote (inter)nationale artiesten, voor jong en oud op. Kijk op podiumvictorie.nl voor de agenda en plan je avondje uit!

HAL25

HAL25 is een culturele broedplaats met industriële vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid. En dat midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig evenementen plaats.

Sportief vermaak

Wil je iets leuks doen maar tegelijkertijd sportief bezig zijn? Ook dat kan in Alkmaar! Test bijvoorbeeld je jeu de boules skills, of leer racen zoals Max Verstappen. Wil je je écht inspannen? Daag jezelf dan eens uit en ga boulderen of freerunnen.

Boules, Bites Bar

Een ouderwets potje jeudeboules spelen met vrienden, familie of collega's en ondertussen heerlijk borrelen... bestaat er een betere combinatie? Bij BoulesBitesBar in Overstad ontdek je opnieuw de verslavende werking van jeudeboules, maar dan in een toffe urban ambiance. 

Racesquare Alkmaar

Bij Racesquare Alkmaar kun je ervaren hoe het is om te racen in een racesimulator! Ben jij net als Max Verstappen de snelste op het circuit? De marshall verzorgt tijdens de race livecommentaar en biedt persoonlijke begeleiding, waardoor ervaring met racen dus niet vereist is.

Boulderhal Sendmast

Bij Boulderhal Sendmast kun je boulderen. Dit is het spectaculaire, atletische broertje van het klimmen aan een touw in de klimhal. Met boulderen klim je tot maximaal 4 meter hoog boven een dikke valmat en dus zonder touw. Het klimmen van de korte boulders doe je met een combinatie van kracht, techniek en souplesse, waarbij het hele lichaam gebruikt wordt.

Munki Motion

In de oude drukkerij op de Marconistraat 5 kun je nu bij  Munki Motion freerunnen. In de speciaal voor freerunning ingerichte hal kunnen je altijd een uitdagende en gevarieerde les volgen. Zo leer je om veilig je fysieke en mentale grenzen op te zoeken en te verleggen. Vele technieken komen hierbij aan bod. Zo leer je springen, landen, rollen, klimmen, zwaaien en ook spectaculaire salto’s.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Studeren in Alkmaar

Originele winkels

Eten in Alkmaar

Terrassen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.