Thuismuseum

Stedelijk Museum Alkmaar is tot en met 9 februari 2021 gesloten. Online is het museum vanaf vandaag juist toegankelijker dan ooit. 

Via de website www.stedelijkmuseumalkmaar.nl/thuismuseum deelt het museum filmpjes van medewerkers achter de schermen, educatieve opdrachten, lessen voor het onderwijs, links naar creatieve kunst op sociale media en audiowandelingen langs virtuele tentoonstellingen. 
Een fotodagboek van beeldend kunstenaar en fotograaf Allard Kaai neemt de kijker telkens in vijf beelden mee in quarantainetijd.

Parel van Noord-Holland
Stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland en verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Het museum presenteert een fraaie collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. Liefhebbers van de Bergense School stroming kunnen hun hart ophalen in het museum. In de vaste tentoonstelling komen de oeuvres van kunstenaars als Else Berg, Mommie Schwarz, Leo Gestel, Dirk Filarski, Gerrit Willem van Blaaderen, Arnout Colnot en Piet en Matthieu Wiegman ruim aan bod. In de 'Gouden Eeuw van Alkmaar' zijn onder meer schilderijen te zien van Jacob Cornelisz van Oostsanen, Maarten van Heemskerck, Gerard van Honthorst, Pieter Jansz Saenredam en Jan de Baen. Uitzonderlijk is de grote collectie van Caesar van Everdingen. 

Kijk voor alle informatie op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

 

Foto: Roel Backaert / Stedelijk Museum Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.