Thuisagenda Alkmaar

Zien en doen thuis in Alkmaar

T/m 15 maart is Nederland in lockdown. Wat kun je doen of zien terwijl je thuis zit? We geven je graag enkele tips van onze lokale organisaties!

Heb jij nog een leuke thuis-tip? Mail je tip naar info@alkmaarprachtstad.nl.

Blijf bewegen

Veel sportverenigingen, fitnesscentra en zwembaden zijn gesloten. Maar ook daar zijn oplossingen voor, namelijk de virtuele lessen! 

Bied of krijg hulp

In deze coronacrisis kunnen veel mensen mogelijk hulp gebruiken. De VCRA verzamelt alle vraag en aanbod op één plek.

thuismuseum

Online is het Stedelijk Museum Alkmaar toegankelijker dan ooit. Via de website deelt het museum filmpjes, educatieve opdrachten, links naar creatieve kunst op sociale media en audiowandelingen langs virtuele tentoonstellingen.

Virtuele tours

Ook culturele instellingen zijn gesloten. Stedelijk Museum Alkmaar biedt een virtuele audiotour aan en je kunt ook rondkijken in de Grote Kerk.

Leer de lokale ondernemers kennen

De regio Alkmaar zit vol met ondernemende mensen. Niets houdt ze tegen, hier worden de handen uit de mouwen gestoken! Met die ondernemende mensen gaat Alkmaar Marketing in gesprek. Waar halen ze hun inspiratie en energie vandaan en waar zien zij kansen? Je hoort het in de podcastserie Koffie voor 2. 

Spelletjes en speurtochten

Niets is zo leuk als spelletjes spelen! Weet jij alles van Alkmaar? Test je kennis en gebruik je tijd voor deze Alkmaar-spelletjes of doe een speurtocht. 

Haal Alkmaar in huis

Om thuis nog in de Alkmaarse sfeer te blijven, kun je verschillende producten in huis halen. 

Thuis met Artiance

Artiance heeft leuke workshopvideo’s online staan op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, knutselen, theater, etc. Speciaal voor de voorjaarsvakantie heeft Artiance iedere dag een creatieve uitdaging.

Films van Filmhuis

Filmhuis Alkmaar is momenteel gesloten. Toch zin om een film te kijken? Bekijk de films van Filmhuis op PICL.

Alkmaarse films, series en vlogs

Nu je de deur nauwelijks meer uit mag, heb je genoeg tijd om films, series en vlogs te kijken! Tip: heb jij de thrillerserie LOIS gezien?

Alkmaarse thuisbieb

Alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn momenteel gesloten (alleen open voor afhaalservice). Tip: geniet van de mooiste e-books en luisterboeken.

Boeken over Alkmaar

Je hebt nu meer tijd voor een goed boek! Zoals een boek van de Alkmaarse schrijver Simone van der Vlugt of een van de vele andere Alkmaarse boeken.

Oudste geluidsopname van Alkmaar

De oudste geluidsopname van Alkmaar en misschien wel van heel Nederland is voor het eerste online te beluisteren.

Hallywood25

Een online programma met reportages, experimenten, korte films, kunst, interviews en interactie met de kijkers: dat is Hallywood 25. Iedere vrijdagavond om 21.00 een live uitzending via hallywood25.nl. 

Kleurplaat maken

Leuk voor zowel jong als oud: tekenen! Print een van de Alkmaarse kleurplaten uit en ga aan de slag. 

Frisse neus halen

Alkmaar is het startpunt voor de mooiste wandelroutes en fietstochten. Laat je inspireren door bijzondere routes. Ga op ontdekkingstocht door het prachtige Alkmaar en de omliggende dorpen of trek richting de kust.

Plaatjes kijken

Mis jij de stad al? Neem dan snel een kijkje op onze Instagram, hier posten wij regelmatig mooie foto's van Alkmaar.

Bezorgen in Alkmaar

Is jouw favoriete eetgelegenheid of winkel uit Alkmaar tijdelijk gesloten? Thuis kun je blijven genieten van jouw Alkmaarse maaltijd of winkel. Zij bezorgen namelijk gewoon bij jou thuis. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Corona Update

Winkels die thuisbezorgen

restaurants die thuisbezorgen

Cadeaubonnen bestellen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.