Stedelijk Museum Alkmaar

Canadaplein 1, 1811 KE Alkmaar

Over het Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad en absoluut een bezoek waard voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. In het museum vind je afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties van oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid.

Stedelijk Museum Alkmaar bouwt aan Allemaal Alkmaar.

Alle verhalen van Alkmaar vertellen, dat is het doel. De tentoonstelling van de stadscollectie opent in de zomer van 2024 geheel vernieuwd als  Allemaal Alkmaar. De stadscollectie vol topstukken wordt opnieuw ingericht en verrijkt met verhalen van toen en nu. 

De tentoonstelling met de stadscollectie Beleg van Alkmaar en Victorie! zijn vanaf 29 januari gesloten. Vanaf 30 maart is een groot deel het museum weer geopend en krijgen alle bezoekers persoonlijke toegangskaart waarmee ze eind juni de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar gratis kunnen bezoeken. De feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Alkmaar is gepland in de zomer van 2024.

In de maanden voor de opening van Allemaal Alkmaar is de huidige vaste stadscollectie niet te zien. De wisseltentoonstelling 100XLucebert Het Diagonale Instituut en de presentatie van De Bergense School zijn wel te bekijken. Tijdens een bezoek aan het museum zijn de museumwinkel en het museumcafé open voor een lekkere koffie en een mooi boek.

Wat is er nu te zien?

Stedelijk Museum Alkmaar  
Kunstliefhebbers halen hun hart op in Stedelijk Museum Alkmaar. Met een stadscollectie vol topstukken uit de zestiende en zeventiende eeuw, de grootste verzameling van de moderne kunststroming de Bergense School en historisch voorwerpen verbindt het museum mensen, kunst en geschiedenis.   
   
Het museum biedt spraakmakende wisseltentoonstellingen die regionale grootheden uitlichten en modern en hedendaags werk in de juiste kunsthistorische context plaatsen. Een verdiepend programma bij de tentoonstellingen vol literatuur en muziek maakt Stedelijk Museum Alkmaar de plek om elkaar te ontmoeten. 

Planning Allemaal Alkmaar    

30 maart t/m 1 september 
100XLucebert en Het Diagonale Instituut (Micheal Tedja) 

30 maart t/m 27 juni 
Museum open, museumcafé open, museumwinkel open, tentoonstelling van de stadscollectie gesloten voor opbouw  

Neem alvast een kijkje in het Stedelijk Museum!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Geschiedenis van Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Horeca

Ontdek Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.