Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is dé plek waar het verleden van Alkmaar en omgeving herleeft. Dit wordt op een actuele en persoonlijke wijze gepresenteerd in afwisselende en interactieve presentaties.Vijf eeuwen roemruchte geschiedenis, kunst en cultuur trekken aan de bezoeker voorbij. De ruime en open foyer met museumwinkel en sfeervol museumcafé maken het moderne gebouw tot een eigentijdse ontmoetingsplek midden in het hart van historisch Alkmaar. Het museum organiseert door het jaar heen diverse volwassenen- en kinderactiviteiten en meerdere keren per jaar is er een tijdelijke tentoonstelling te zien.

In het museumcafé kun je genieten van fairtrade koffie, op de collectie geïnspireerde lunchgerechten, een glas wijn of Alkmaars bier. De museumwinkel heeft een rijk assortiment aan boeken, luxe cadeaus en ansichtkaarten. Het café en de winkel zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor de huidige openingstijden en toegangsprijzen op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis entree. Je kunt online een kaartje bestellen en dan bij aankomst je AlkmaarPas laten zien en betalen. 

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.