Sportief in Alkmaar

Heb jij zin om mee te doen aan een hardloopevenement? Hou jij van fietsen? Van wandelen? Of toch meer van zwemmen?

De keuze van

Marieke & Silke


Alkmaar Prachtstad-webredacteuren Marieke en Silke geven tips.

Ronde van de Westfriese Omringdijk

Een jaarlijkse fietsroute over cultureel erfgoed: ‘De Westfriese Omringdijk’. De ronde start 25 juni met naar verwachting 2.500 renners. Dit jaar gaat de opbrengst van de fietstocht naar Stichting De Westfriese Molens. Meedoen? Schrijf je nu in! 

Alkmaarse City Swim

Zaterdag 1 juli wordt in de grachten van de oude binnenstad de Alkmaarse City Swim gehouden. Dit wordt de vijfde editie van het zwemparcours en je kunt nog meedoen! Er zijn vier verschillende afstanden: 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en voor de echte bikkels onder ons de 2000 meter. 

Spoorbuurtloop

18 juni gaat deze hardloopwedstrijd dwars door het gezellige, oude Alkmaarse Spoorbuurtje. De wedstrijd heeft twee afstanden voor volwassenen (4 en 8 km) en een kids run die verdeeld is in drie leeftijdscategorieën. Meedoen kan nog, er zijn namelijk nog startbewijzen! 

Wandel4daagse

Hou je van wandelen? Dan is de Alkmaarse Wandel4daagse een evenement dat je niet mag missen. Van woensdag 21 t/m 24 juni gaat de wandeltocht door het stadskern, de polders en een natuurgebied. Schrijf je in voor 12 juni. 

De 100 van Leeghwater

Een wandeltocht van 100 kilometer door het land van Leeghwater. Deze wordt georganiseerd op 4 en 5 augustus en start en finisht in Zuidschermer. Als wandelaar wordt je helemaal verzorgd want, op het parcours staat eten en drinken klaar! 

Fiets4daagse

Heerlijk fietsen door de omgeving van Alkmaar. Van 5 t/m 8 juli vindt de Fiets4Daagse plaats en inschrijven is nog mogelijk. De Alkmaarse Fiets4Daagse is zelfs beoordeeld met een ‘Extra goed geregeld’ -keurmerk van de wielersportbond! 

Wieler3daagse

Het Sportpaleis Alkmaar wordt 28, 29 en 30 september gevuld met bloedfanatieke toprenners van wereldklasse. In het wielerstadion en op de wielerbaan gaan de renners met elkaar de strijd aan. De moeite waard dus om te bezoeken!

Heb je ook een favoriet die we niet mogen missen?
Laat het ons weten!
Stuur je reactie naar info@alkmaarmarketing.nl en wie weet wordt jouw inzending geplaatst!​

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.