-

Sporten in Alkmaar

Houd je van een potje voetbal, handbal, tennis, hockey of ga je liever fitnessen? In Alkmaar is een groot aantal sportclubs en verenigingen. Wij zetten er een aantal voor je op rij.

Sporten in Alkmaar

Wanneer je eenmaal gesetteld bent in Alkmaar, wil je misschien ook wel een sport gaan beoefenen. In Alkmaar is een ruim aanbod aan sportclubs, voor zowel teams als in je eentje. Wordt lid van de hockeyclub of neem een abbonnement bij de sportschool. Er is keuze genoeg. 

voetbal alkmaar

Voetbal

Houd je van voetballen? In Alkmaar zijn er er genoeg voetbalclubs waar je lid van kunt worden. Er zijn zowel jongens- als meidenteams. 

hockey alkmaar, amhc

Hockey

De Alkmaarse Mixed Hockey Club (AMHC) is dé hockeyvereniging van Alkmaar en bestaat al meer dan 100 jaar. Hier kom je voor sportiviteit, gezelligheid, prestatie, betrokkenheid en openheid. Er zijn zowel heren als damesteams. 

Foto: AMHC

tennis alkmaar

Tennis

Ook tennis is erg populair in Alkmaar. Er zijn veel verenigingen waar je lid van kunt worden en hieronder volgen er een paar. 

 

handbal alkmaar

Handbal

Ben jij een echte handballer en wil je jouw fanatisme combineren met gezelligheid? Word dan lid van Handbalvereniging A&O of Sportvereniging Koedijk. Beide hebben teams voor zowel heren als dames. 

 

volleybal, alvoco

Volleybal

Doe je aan volleybal? Word dan lid van ALVOCO. Bij de Alkmaarse Volleybal Club ALVOCO kun je binnen en buiten volleyballen. Er zijn zowel heren- als damesteams en het is dé volleybalvereniging van Alkmaar. 

Foto: ALVOCO

fitness, sportschool

Rugby

Houd je meer van ruige sport? Dan is rugby iets voor jou! Op de Robonsbosweg zit de Alkmaarse Rugby UFC, met een herenteam, damesteam en de jeugd in 7 leeftijdscategorieën. Voor elke nieuwkomer, jong of oud, is er een introductieperiode van zes weken. De eerste twee weken kun je gratis meetrainen. 

Foto: UFC

 

fitness, sportschool

Sportscholen

Voor wie niet van teamsport houdt, is de sportschool natuurlijk de perfecte oplossing. Ze zijn tegenwoordig heel populair en Alkmaar heeft dan ook een groot aanbod. We noemen er een paar. 

Alkmaar Sport

Wil je sporten maar weet je niet wat bij je past? Een sportregisseur kan je daarbij helpen! 

In alle wijken in Alkmaar worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Neem een kijkje op de website van Alkmaar Sport voor een actueel overzicht.

Alkmaar Sport beheert zwembad Hoornse Vaart, zwembad De Hout en ijsbaan De Meent. Wist je dat er op je AlkmaarPas een ticket staat waarmee je gratis toegang krijgt tot een van deze accommodaties? Daarnaast exploiteert Alkmaar Sport o.a. Outdoorpark Alkmaar en Sportpaleis Alkmaar.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen in Alkmaar

Waarom studeren in Alkmaar?

Winkelen in Alkmaar

Scholen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.