Alkmaar Ontzet 450 jaar

Het jubileumjaar Alkmaar Ontzet 450 jaar is officieel geëindigd. Wij kijken terug op een prachtig jaar, vol met bijzondere evenementen en een spetterend slotfeest. In totaal hebben er verspreid over het hele jaar 178 evenementen plaatsgevonden, waarvan 26 evenementen van de 8October Vereniging. 

Blijf vooral onze social media kanalen volgen, hierop vind je komend jaar weer alle informatie over Alkmaar Ontzet.

 

 

Overzicht 450 jaar Alkmaar Ontzet

Het verhaal van 450 jaar Nederland

Vorig jaar, in 2022, was het 450 jaar geleden dat er sprake was van hét keerpunt in de geschiedenis van Nederland. 1572 wordt gezien als ‘de geboorte van Nederland’. Wil je alles weten over 450 jaar Nederland? Klik snel verder!

De 4 V's

Het verhaal van 450 jaar Alkmaar Ontzet begint met de V van Vrijheid. Maar vrijheid vraagt ook om Verdraagzaamheid, Verscheidenheid én Verbondenheid. In dit herdenkingsjaar benoemen we deze vier begrippen als belangrijke thema’s.

Alkmaar Ontzet 450 jaar

In 2022 vierden we 450 jaar Nederland. In Alkmaar ligt ook een andere mijlpaal in het vooruitzicht: 8 oktober 2023, waarbij we 450 jaar Alkmaar Ontzet vieren. Besloten is om deze twee jubileumjaren naadloos op elkaar te laten aansluiten. Met ruimte voor grootste festiviteiten, maar ook met genoeg ruimte om te herdenken.

Heb je een idee voor Alkmaar Ontzet 450 jaar?

We nodigen bewoners, culturele instellingen en bedrijven uit om mee te denken over het jaarrond programma voor Alkmaar Ontzet 450 jaar. Je kunt nog altijd ideeën en initiatieven inbrengen. Hoe? Klik snel verder!

Organisatie, toolkit & overige projecten

Overige projecten

Hier vind je de overige projecten voor Alkmaar Ontzet 450 jaar, zoals bijvoorbeeld het onderwijsproject 'het mysterie van 1572'. 

Comité Alkmaar Ontzet 450 Jaar

Alkmaar Ontzet 450 jaar en de viering van 450 jaar Nederland in Alkmaar wordt georganiseerd door een comité. Dit comité bestaat uit diverse stakeholders die actief zijn in en om Alkmaar.

Communicatie Toolkit

Er is een commnicatie toolkit samengesteld, waarin je het logo en alle visuele uitingen van 450 jaar Alkmaar Ontzet op je eigen communicatiemiddelen kunt gebruiken.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.