Sinterklaasintochten Alkmaar

Zie ginds komt de stoomboot... het is bijna zover! Sinterklaas komt samen met z'n Pieten en brengen ook zeker een bezoekje aan Alkmaar. Ben jij benieuwd waar je de Sint en z'n pieten kan ontvangen in de stad? Wij geven hieronder een overzicht met de intochten in de stad.

In de binnenstad, De Mare & Hoefplan

Op zaterdag 18 november vaart de boot vanaf 13:00 uur vanuit de richting van Koedijk langs de Kanaalkade richting Bierkade. Sinterklaas wordt vergezeld door de Burgemeester en heel veel Pieten. Op de Bierkade wordt de Sint opgewacht door heel veel kinderen die luid zingend Sinterklaas welkom heten! Ongeveer 13:45uur zullen Sint en zijn pieten bij de Bierkade aankomen.

Als de Sint uiteindelijk op zijn paard zit gaat de feestelijke stoet door de stad. De stoet begint op de Limmerhoek en gaat door het centrum van Alkmaar. Het is voor de kinderen dan nog even mogelijk om Sinterklaas een handje te geven voor hij in de bus stapt die hem naar de Mare gaat brengen.

De Sint komt om ca. 15:00 uur aan bij de Mare aan de kant van Xenos. Sinterklaas loopt gezellig tussen de kinderen en hun ouders door! De winnaar wordt bekend gemaakt en halverwege gaat de feestelijke groep samen met de kinderen, danspietjes en iedereen die mee wilt doen een feestje bouwen, terwijl de Circus Pieten hun acrobatische kunsten vertonen...

En dan als klap op de pepernoot gaat de bus met Sinterklaas en de Burgemeester door naar het Hoefplan! Om ongeveer 16:20 uur stapt de Sint daar uit de bus om ook in het Hoefplan, waar het feestje al aan de gang is, samen met zijn gevolg iedereen gedag te zeggen. Er worden handjes geschut, pepernoten uitgedeeld, gedanst en gezongen! Ook dáár laten de circuspieten hun kunsten weer zien.

18 november gaat weer een geweldige dag worden voor alle kinderen uit Alkmaar.

Koedijk, De Rijp & Graftdijk

Op zondag 19 november arriveert Sinterklaas samen met zijn Pieten in Ontmoetingscentrum De Rietschoot in Koedijk.De intocht zal hier om 13:00 uur beginnen. Hierna vaart de Sint naar het Land van Leeghwater waar hij in De Rijp is om 14:00 uur bij de Kleine Dam. Als laatste stop die dag zal hij in Graftdijk langsgaan, rond 14:30.

Oudorp & Bergerhof

De Sint kan natuurlijk Oudorp & de Bergerhof natuurlijk niet overslaan! Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas hier samen met zijn pieten naar toe voor een intocht. Om 12:15 uur start het programma van de intocht inOudorp en om 13:00 uur komt Sinterklaas aan in de Bergerhof.

Kom jij langs om de Sint en z'n pieten gezellig te ontmoeten?

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.