Saar-Winactie

Maak kans op een weekendje Alkmaar - VERLOPEN

Wil jij zelf deze stad ontdekken? Dat kan, want wij mogen een weekend Alkmaar verloten! Je krijgt twee overnachtingen in the Fallon hotel in een deluxe kamer, inclusief ontbijt en een driegangendiner. Laat ons weten waarom jij Alkmaar wil bezoeken en wie weet ben jij de gelukkige!

Arrangement

  • 2 overnachtingen in een tweepersoons deluxe kamer 
  • Inclusief ontbijt en een driegangendiner (menu van de chef) op de dag van aankomst (excl. drankjes) 
  • Suppen door de Alkmaarse grachten met El Kombi* of gevangenisrondleiding
  • Tweede dag stadsfietsen incl. Alkmaar stad/natuur route.

Daarnaast biedt The Fallon alle SAAR lezers 15% korting aan als ze willen boeken. De kortingscode is SAAR15. 

Meedoen kon tot en met dinsdag 31 oktober 2023. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

The Fallon Hotel

The Fallon, centraal gelegen in het Stadspark De Hout, is de perfecte keuze voor een luxe verblijf in een modern boutique hotel. Het boutique hotel is gevestigd in het voormalige gevangenisgebouw Schutterswei. Vanaf het hotel ben je binnen 10 minuten wandelen in het centrum van Alkmaar. Ook ideal: de duinen en bossen van de kust van Noord-Holland liggen binnen handbereik. De omgeving leent zich uitstekend voor een fietstocht of wandeling.

The Fallon biedt alle SAAR lezers 15% korting aan als ze willen boeken. De kortingscode is SAAR15. 

Ontdek Alkmaar

Is Alkmaar een leuke stad? Absoluut! Alkmaar is dé stad voor een heerlijk dagje of nachtje weg! Het is een heerlijk stad om door de winkelstraten te struinen of bij de gezellige horeca te eten of drinken. Verder zijn er prachtstraatjes, hofjes en grachten waar je een mooie wandeling door kunt maken. De omgeving van Alkmaar is ook prachtig! Ga bijvoorbeeld uitwaaien op het strand of fiets naar één van de pittoreske dorpen in het Land van Leeghwater.

Winkelen in Alkmaar

Winkelen

Alkmaar staat al jaren in de top 10 van winkelsteden van Nederland. Winkelen in Alkmaar is altijd een goed idee. Er is hier namelijk voor iedereen wel iets te vinden, van kleine boetiekjes tot de grote ketens. Winkelen in d’Oude Stad is een absolute aanrader! Heerlijk kneuterig. Je kunt hier je shopping hart ophalen. Ook hebben wij leuke blogs die laten zien bij welke winkeltjes je beslist even langs moet gaan. Lees bijvoorbeeld onze blogs over orginele winkels of vintage winkelen. Hier scoor je zonder twijfel iets leuks voor jezelf!

Oude stad Alkmaar

Eten & uit in Alkmaar

In Alkmaar heb je heel veel leuke koffietentjes waar je kan bijkletsen en genieten van een heerlijke cappucino. Is het tijd voor de lunch? Dan zijn er in Alkmaar heel veel fijne lunchtentjes waar je terecht kan bijvoorbeeld bij Echt of Anne & Max. Daarnaast zijn er in Alkmaar enorm veel leuke terrassen waar je terecht kan voor een heerlijke borrel met lekkere hapjes. Ben je juist benieuwd naar waar je het beste kan dineren? Er zijn onwijs veel leuke plekjes namelijk tegenover de Grote Kerk of aan het water bij de Turfmarkt. Bekijk onze top 12 met leuke restaurants!

Alkmaarpas 2017

Overnachten

Naast de Fallon, waar Saar lezers 15% korting krijgen, zijn er nog zoveel leuke plekken waar je kan overnachten! Alkmaar is de perfecte bestemming voor een stedentrip in Nederland. Overnachten in hartje Alkmaar of midden in de polder, het kan allemaal. Een dagje Alkmaar is leuk, maar een weekendje Alkmaar is leuker!

Winkelen in Alkmaar

Evenementen in Alkmaar

Ben je benieuwd wat er allemaal in en om Alkmaar te doen is tijdens jouw weekendje Alkmaar? Er is namelijk genoeg te beleven! Loop bijvoorbeeld de magische theaterwandeling Wonderlicht of neem een kijkje in het Kersthuis. Of aanschouw het nieuwe grote raam van de Grote Kerk in Alkmaar (deze wordt begin oktober onthuld en is het hoogste raam van Europa) of kom cultuur snuiven in Stedelijk Museum Alkmaar waar, naast de vaste tentoonstellingen, ook de nieuwe expositie hedendaagse kunst te zien is.  

Museummolen Schermerhorn - Ed vd Pol

De omgeving

De nabije omgeving van Alkmaar is minstens zo mooi. Zoek je rust, ruimte en natuur? Ontdek de dorpen en polders van het Land van Leeghwater. Dorp De Rijp werd al in de 17e eeuw 'Het beste dorp van Holland' genoemd. Wandelen, fietsen en varen kun je in dit stukje Noord-Holland ook fantastisch. Loop door de groene Eilandspolder of trek richting de kust. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.