Redenen om te studeren in Alkmaar

Ben je op zoek naar een leuke opleiding op het MBO of HBO? Volg deze studie dan in Alkmaar. Alkmaar is de ideale plek om te studeren en wij vertellen je waarom.

Variërende opleidingen

Misschien wel de belangrijkste reden om in Alkmaar te studeren, zijn de scholen. Het InHolland Alkmaar én het Horizon College zijn beiden super makkelijk te bereiken met het OV, maar ook met de fiets of met de auto.

Ook niet onbelangrijk is dat je bij beide scholen niet als een nummertje gezien wordt, maar dat de aandacht heel erg persoonlijk is. En aangezien er maar één HBO en één MBO school is, zitten alle studenten hier.

En op het InHolland Alkmaar zijn ook nog genoeg leuke studentenverenigingen met veel feestjes en een gezellige Soos waar je na schooltijd nog even gezellig met vrienden kunt drinken. 

Leuke kroegen

Voor vele studenten misschien wel het leukste naast het studeren: het uitgaansleven! In het centrum vind je heel veel leuke kroegen waar je 's avonds lekker kunt drinken of dansen. De meeste zijn gevestigd op het Waagplein en op de Platte Stenenbrug; ook wel het hart van het uitgaansleven in Alkmaar genoemd.

Toffe events

In Alkmaar zijn regelmatig leuke evenementen voor jongeren. Denk aan Koningsnacht en Koningsdag, Alkmaar Smult, Zomer op het Plein, Alkmaar Ontzet, Bevrijdingsfestival, Alkmaar Tapt en nog talloze andere evenementen. Ook worden er vaak feesten georganiseerd in Poppodium Victorie, waar je lekker de voetjes van de vloer kunt dansen. Ideaal voor studenten. 

Gemakkelijk een kamer vinden

De meeste studenten die in Alkmaar studeren, wonen redelijk vlakbij en komen vaak vanaf hun ouderlijk huis. Woon je nou wat verder van Alkmaar en zou je graag een kamer willen in deze stad? Dan hoeft deze zoektocht niet heel lastig te zijn. Ook liggen de huurprijzen in Alkmaar vaak lager dan in andere studentensteden. Via de volgende websites kun je gemakkelijk een kamer vinden.

Je hoeft je nooit te vervelen

Ookal is Alkmaar misschien niet zo heel groot, er is genoeg te beleven. Heb je even genoeg van al dat harde studeren? Ga dan een dagje winkelen (in 2017 is Alkmaar door Zoover benoemd als leukste winkelstad van NL), klets bij met je vrienden/vriendinnen in een van de gezellige lunchtentjes of restaurants, breng een bezoekje aan een museum en ga 's avonds uit. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Fijne studieplekken

Scholen in Alkmaar

Studeren in Alkmaar

Sporten in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.