Prutmarathon Schermerhorn

Sinds 1976 is het een traditie tijdens de kermis van Schermerhorn, de prutmarathon. Er zijn al 42 edities geweest, in 2021 vindt de 43e editie plaats.

Open NK Prutmarathon Schermerhorn, Prutmarathon Schermerhorn, Kermis Schermerhorn, Uitagenda Schermerhorn, Wat te doen in Schermerhorn, Café 's Lands Welvaren Schermerhorn, Prut Schermerhorn, Evenementen Schermerhorn

Prutmarathon Schermerhorn

Deelnemers sprinten door het weiland van sloot naar sloot om de finish te halen. Een zware marathon met eigenlijk alleen maar winnaars. De prutmarathon van Schermerhorn is namelijk voor sportfanaten, fanatiekelingen én lolbroeken. En nog een nationaal kampioenschap ook (25 Open NK Prutmarathonraces)!

Prutmarathon Schermerhorn

De deelnemers worden aangemoedigd door zo’n 1000 toeschouwers en natuurlijk ook door de koeien die de deelnemers onderweg tegenkomen. 
 
Je holt individueel of met je groep over weiland en 'werkt' je door baggersloten die net te breed zijn om overheen te kunnen springen. Individuelen doen dat 3 rondes van zo'n 1200 meter met in totaal 63 sloten. Ploegen (5 personen, minimaal 1 dame en een rubberboot) doen dat 2 rondes met in totaal 42 sloten. Sleep de prijs van de schoonste dame binnen door de dame van de groep als schoonst over de finish te brengen. 
 
Na afloop zijn alle deelnemers vies van het prut en mogen de winnaars in het warme bad. De rest wordt afgespoeld door de brandweer. Daarna viert iedereen de finish van de deelnemers samen in het dorp.

Inschrijven & eerdere edities

Nu grazen er nog koeien, maar in juli maken zij weer plaats voor de Prutmarathon. In plaats van koeien lopen er dan honderden mensen door de sloten en weilanden van de Mijzerpolder.

Ben jij sportief aangelegd en niet bang om vies te worden? Schrijf je dan (individueel of met een groep) in via www.prutmarathon.nl.

Benieuwd naar eerdere edities? Kijk op de Facebookpagina van Prutmarathon.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Alkmaar Culinair Plaza

Alkmaar Ontzet

Koningsnacht en -dag Alkmaar

Eten en drinken

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.