-

Overnachten in Alkmaar

Kun jij ook geen genoeg krijgen van Alkmaar? Om de stad helemaal te ontdekken, moet je langer dan één dag blijven. Daar hoort natuurlijk een overnachting bij! Alkmaar kent verschillende unieke accommodaties, met ieder zijn eigen charmes en karakter.

Vakantieboot Frederiek

Frederiek is een klassieke platbodem. Je heb geen vergunning nodig om met deze boot te varen. De boot heeft vier slaapplaatsen. Frederiek’s ligplaats is aan de voorkant van onze boerderij in Noord-Holland, verborgen tussen het riet in de schermerringvaart. Frederiek ligt iets buiten het pittoreske dorpje Driehuizen grenzend aan het natuurgebied “de Eilandspolder”. Op slechts een half uur varen ligt het "Alkmaardermeer" waar je kunt genieten op het water en waar verschillende havens zijn om aan te meren voor ontbijt, lunch, diner of een douche. Maar je kunt er ook voor kiezen om een van de prachtige ringvaartroutes te nemen en te overnachten tussen het riet aan de dijk onder de sterrenhemel.

Oudelandsdijk 3, 1844 KN Driehuizen

Juffertje in het groen

Juffertje in het groen. Wakker worden door Grutto en Koe. Vier persoons vakantiehuisje aan de ringvaart in Noord-Holland tussen het riet. Rust is het woord. Naast natuurgebied de Eilandspolder. Met twee fietsen en een tandem om te ontdekken. Twee kano's om te varen. Lekker wandelen doe maar rustig aan. Buitendouche & buitenligbad met verpletterend mooi uitzicht. Kampvuur op de vlonder. Het leven is mooi. 

Oostdijk 18a, 1844 LP Driehuizen

 

 

 

De Smid

Aan het einde van een doodlopend weggetje onder aan de dijk met uitzicht op natuurgebied de "Eilandspolder'' daar vindt je De Smid. Een unieke accomodatie midden in de  polder. Er is ook een Tandem fiets om de prachtige omgeving te ontdekken. Houd je toch meer van varen? Dan kun je gebruik maken van de twee kano's. Er is een vast tweepersoons bed op de Vide, deze is vers opgemaakt bij aankomst. Er is ook een tweepersoons tent aanwezig die in de tuin opgezet kan worden. Het is super leuk om te kamperen tussen het riet!

Havikdsijkje 8, 1843 JG Grootschermer​

 

Dijkhuisje Taanman

Gastenverblijf "Dijkhuisje Taanman", een houten dijkhuisje uit 1883, gelegen aan een prachtig (voor auto's) doodlopend dijkje. Je kunt hier heerlijk wandelen, varen, kanoën, zwemmen en fietsen. Of gewoon genieten, vanaf het grote terras wordt je namelijk verwend met een adembenemend uitzicht over de prachtige en rustige Eilandspolder. Het is zowel van binnen als van buiten alle gemakken voorzien. Ook de kano, bbq, buiten-houtkachel kun je gebruiken. Binnen is het knus ingericht, de ideale bestemming om goed uit te rusten!

Havikdsijkje 8, 1843 JG Grootschermer​

Liever ergens anders overnachten?

Alkmaar heeft genoeg keuzes voor als je een nachtje wilt blijven slapen, we hebben ook leuke B&B's, campings en andere unieke plekken om te overnachten. Bekijk hier alle overige accomodaties.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Evenementen

Musea

Winkelen in Alkmaar

Fietsen, Wandelen en Varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.