Horeca in het Land van Leeghwater

Ben je toe aan een heerlijke terras of restaurant waar je kan genieten van een borrel, lunch of diner in het Land van Leeghwater? Bekijk hier het overzicht.

Restaurant Bianca's

Wat ooit begon als een koffietent, groeide uit tot een brasserie en is nu een restaurant waar je van een ware eetbeleving kunt spreken. Gelegen op een rustige locatie in de Noord Hollandse polder, vind je het sfeervolle restaurant. Gezelligheid, creativiteit en gebruik van streekproducten kenmerken je eetbeleving. Met een seizoens- en streekmenu en een á la carte menu vind je bij Restaurant Bianca's voor ieder wat wils.

Dorpsstraat 2, 1842 GV Oterleek

Restaurant Het Genot

Midden in het Eilandspoldergebied ligt het lintdorp Grootschermer, waar je op de helft van het dorp het sfeervolle Café-Restaurant Het Genot van Grootschermer vindt. Het restaurant ligt aan het water van de Eilandspolder, met een terras gelegen naast Het Genot van Grootschermer. Je kunt bij Het Genot terecht voor ontbijt, lunch en diner, maar ook high-tea, high-wine, high-beer of high-bubbels. Daarnaast kun je de ruimte afhuren voor vergaderingen of feesten. Je kunt ook diverse fiets-, wandel- en vaarroutes krijgen. 

Noordeinde 12, 1843 JH Grootschermer

Bar de Borrel

Bar de borrel is een gezellige bar en je vindt de bar aan de Dorpsstraat in Oterleek. Binnen heerst een warme, huiselijke sfeer. Jong en oud is welkom. Je kunt bij hier terecht voor een hapje en een drankje aan de bar. Voor de stevige trek is er een kleine kaart met regelmatig wisselende, smakelijke gerechten.

Dorpsstraat 12, 1842 GV Oterleek

Grand Café Stompehoeve

Kom lekker lunchen of dineren op het terras of in het gezellige restaurant. Grande Café Stompe Hoeve is gevestigd in Stompetoren. Laat je verrassen door de gevarieerde keuken, ontspannen sfeer en heerlijke drankjes. 

Grand Café Stompehoeve is in januari 2023 door Nederlandse Horeca Prijzen uitgeroepen tot beste restaurant van het jaar van de gemeente Alkmaar! 

Schermerplein 1, 1841 GX Stompetoren

De Vriendschap

Café-Restaurant De Vriendschap is een sfeervolle accommodatie gelegen midden in het dorp Driehuizen. Een authentiek Noord-Hollands dorpje aan de rand van het prachtige natuurgebied de Eilandspolder. In alle seizoenen een heerlijke plek waar u kunt ontspannen en recreëren.

De Vriendschap staat al jaren bekend om zijn heerlijke pannenkoeken. Maar ook voor een diner, barbecue, feest, buffet, broodtafel ben je bij hun aan het juiste adres. Ze beschikken over diverse zalen en een groot tuinterras aan het water met een schitterend uitzicht op de Eilandspolder. Dit is de ideale uitvalsbasis om met een elektrische fluisterboot van de Vriendschap het natuurgebied te verkennen.

Driehuizen 13, 1844 KL Driehuizen

Restaurant - Eetcafé de Woude

Vlakbij Amsterdam, tussen Zaandam en Alkmaar vindt u een prachtig natuurreservaat van Staatsbosbeheer op eiland De Woude. Aan de rand van dit eiland ligt ons karaktervolle restaurant-eetcafé de Woude.

Hier kan je terecht voor koffie met wat lekkers, een lunch of een diner.  In een huiselijke sfeer kan je binnen of op het terras direct aan het water genieten van de vers bereide ambachtelijke gerechten.

Woude 1, 1489 NB De Woude

't Kombof

't Kombof is een café-restaurant met een mooi terras aan het water waar het 's zomers goed toeven is. 's Winters en op koude herfstdagen wordt de openhaard dagelijks gestookt. De keuken combineert Franse en Hollandse invloeden en wisselt viermaal per jaar van kaart. Vanaf oktober staat er traditioneel wild op het menu. Natuurlijk staan er ook diverse streekgerechten op de kaart. Wat te denken van de gerookte polderpaling, Wouder stoofaal, bourgondische lamsbout of verse asperges.

Woude 32, 32A, 1489 NC De Woude

Korenmolen "de Otter".

Net over de ringvaart, staat Korenmolen de Otter op een kruispunt van wegen en waterwegen. Eeuwenlang maalde de molen graan voor de bewoners in de wijde omtrek. Een bijzondere molen, want als enige in dit land vol molens maalt zij graan in plaats van water. In Korenmolen de Otter vind je nu een beschermde werkomgeving aan mensen voor wie ‘gewoon’ werk te ingewikkeld of veeleisend is en waarin het ambacht centraal staat.

In het molenbedrijf werken 10 mensen met een beperking. Zij malen het graan, bakken broden en koekjes en verkopen de eigen producten – aangevuld met producten uit andere werkgebieden van de Raphaëlstichting – in de bakkerswinkel op het molenerf. Passanten kunnen in de zomermaanden terecht voor een heerlijk kopje koffie of een verfrissing op het terras aan de ringvaart.

Noordschermerdijk 1, 1842 EL Oterleek

Bij Zuid

In café Bij Zuid in Zuidschermer ben je welkom voor al jouw feesten en partijen, vergaderingen en andere bijeenkomsten. In het voorcafé voel je je snel thuis onder het genot van een borrel en een lekker hapje. Kom biljarten, darten of gezellig bijkletsen. Bij Zuid is het voormalige cafe ‘t Torenerf waar Jan en Jacqueline de Reus zo’n 25 jaar de scepter zwaaiden. De nieuwe eigenaren kozen voor een nieuwe naam, maar de service blijft als vanouds.

Zuidervaart 67, 1846LG Zuidschermer

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Wandelen in het Land van Leeghwater

Lokale Lekkernijen

Overnachten in het Land van Leeghwater

Historie van het Land van Leeghwater

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.