Ojdå

Ojdå op Breedstraat 44 is een plek waar je een fijne combinatie vindt van vintage, nieuw design en kunst. Het assortiment bestaat onder andere uit vintage woonartikelen, sieraden, nieuw design, een kinderhoekje en meubels.

Ojdå is opgericht door moeder en dochter Maaike Bouman en Lotte Souwer.  Lotte vertelt: “Het was al een lange tijd een droom van ons beiden om een eigen winkel te starten. We hebben al eerder op markten en braderieën gestaan, maar wilden toch vanuit een vaste locatie gaan werken.  Toen wij op dit pandje in de Breedstraat stuitten, besloten we de sprong te wagen.” Maaike en Lotte delen de passie voor interieur en mooie spullen. Nu kunnen zij dit met een groter publiek delen in hun winkel.

Ojdå betekent oeps in het Zweeds, en de winkel heeft deze naam, omdat er allemaal spullen te vinden zijn die je zo “per ongeluk” meeneemt. Voor je het weet heb je iets gekocht! Omdat Maaike en Lotte erg fan zijn van Zweden en Zweeds design, is er voor een Zweedse naam gekozen.

In de winkel zijn naast (vintage) woonaccessoires ook handgemaakte kussens en dekens te koop. Deze zijn gemaakt door Maaike, die zich veel bezig houdt met textiele vormgeving. Daarnaast zijn er schilderijen en tekeningen te koop van Lotte, die de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving heeft gevolgd. De bedoeling is om in de toekomst ook workshops te gaan geven in tekenen, schilderen en het zelf maken van woonaccessoires.

Kijk voor meer informatie op: www.ojda-vintage.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.