Dag van de vriendschap

De keuze van

Marieke & Silke


Alkmaar Prachtstad-webredacteuren Marieke en Silke geven tips.

PODIUM ONDER DE BOOM

Dit is een gratis festival voor alle leeftijden in de Alkmaarder Hout. Ga hier gezellig heen met je vrienden en geniet van kunst, cultuur en muziek. Ga hier van boom naar boom gaan met bij iedere boom andere artiesten. De artiesten staan tussen de bezoekers op het gras, hierdoor ontstaat er interactie. 

Waar? De Alkmaarder Hout
Hoe laat? Van 13.00 tot 19.00 uur
Kosten? Gratis entree

ZOMER OP HET PLEIN: JEANGU MACROOY/SHIRMA ROUSE

Geniet zondag 30 juli op het Canadaplein van soul! Jean Macrooy uit Suriname zal je verbazen met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. Samen met zijn band zegt hij ervoor dat alle voetjes van de vloer gaan.

Shirma Rouse
Daarnaast staat ook 'The Soul of Spanish Haarlem' op het podium, bestaande uit Shirma Rouse, Gianna Tam en Yumarya Greit. Zij zorgen voor heerlijke salsa, latin jazz, mambo en bogaloo! 

Waar? Canadaplein
Hoe laat? Van 14.00 tot 17.00 uur
Kosten? Gratis entree

LATIN GLAMOUR XL

Houden jullie van dansen? Ga met je vrienden naar Latin Glamour XL en volg een gratis workshop Bachata. Na deze workshop kunnen jullie de nieuwe skills meteen in praktijk brengen op de tropische salsa- bachata en kizomba party!

Waar? Afas stadion
Hoe laat? Van 19.00 tot 19.45 workshop, van 19.45 tot 00.30 het feest
Kosten? €6,- entree voor het feest (de workshop is gratis)

BEACHWEEKEND WAAGPLEIN ALKMAAR

Trek je strandkleding aan en smeer je in, want op het Waagplein vindt op vriendschapsdag het Beachweekend plaats. De kroegen aan het Waagplein hebben allemaal een eigen programma en leuke aanbiedingen. Zo kun je bij Nola Social een kan licor 43 sangria halen of bij café t’ Hartje gezellig barbecueën en genieten van de livemuziek.

Waar? Waagplein
Hoe laat? Gehele dag
Kosten? Divers

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.