Alkmaar opent het Hollands kaasmarktseizoen 2022

ALKMAAR - Op vrijdag 25 maart is het eindelijk zover. Alkmaar luidt om 10 uur de bel voor de eerste kaasmarkt van het seizoen. Na 2 jaar geen vol kaasmarktseizoen te hebben gedraaid door corona, staan de kaasdragers te trappelen.

Kaasvader Willem Borst, de baas van het eeuwenoude kaasdragersgilde, is blij dat zijn mannen eindelijk weer in actie kunnen komen: “De afgelopen jaren waren een historische onderbreking in ons 429-jarig bestaan als kaasdragersgilde. Nog nooit zijn de kaasmarkten zo lang niet doorgegaan. We zijn daarom heel blij dat we onze passie weer mogen uitoefenen voor een groot publiek.”

Ook Pieter Dijkman, wethouder Economische Zaken, is verheugd dat Alkmaar als vanouds het Hollands kaasmarktseizoen opent. “De kaasmarkt trekt jaarlijks ruim 175.000 bezoekers en is daarmee dé grote toeristische trekpleister voor de stad. Dat bezoek hebben we de afgelopen tijd erg gemist. We kijken er naar uit om de bezoekers weer te laten genieten van het op traditionele wijze verhandelen van de kazen.” 

Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement.

De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.