Neder

In een achttiende-eeuws wijnpakhuis midden in de binnenstad van Alkmaar vind je Neder. ​

Het restaurant​

​Het monumentale pand uit 1726 straalt warmte en luxe uit. De charme en de oud-Hollandse stijl passen perfect bij het gevoel van Neder.​ Neder betekent “naar beneden of laag”. Dat slaat op het lage landschap van ons land, maar ook op de filosofie van het restaurant; koken met wat de natuur ons biedt, in plaats van koken met wat wij verlangen van de natuur. Zo stelt Neder zich nederig op tegenover de natuur. 

Het interieur is zorgvuldig vormgegeven. Oud-Hollandse huizen en keukens vormen de inspiratiebron van de moderne inrichting. Maximaal 40 gasten dineren in de ruime zaal en hebben zicht op de open keuken waar chef Brian en zijn brigade hun gerechten bereiden.
 

De avond​

​Maximaal 36 gasten dineren in de knusse zaal en hebben zicht op de open keuken waar de koks hun gerechten bereiden. Dineren bij Neder is een beleving. Deze begint al bij binnenkomst voor de gasten. De gasten worden verwelkomt tussen 18:00 en 18:45 en om 19:00 gaan de deuren dicht. Dan start het diner en dit betekent dat na 19:00 er ook geen gasten meer kunnen aanschuiven. Het diner duurt ongeveer 3 uur.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.