Fietsenstallingen in Alkmaar

Kom je uit (de buurt van) Alkmaar? Dan kom je natuurlijk op de fiets naar de stad! Alkmaar is een fietsvriendelijke stad. Je kunt echter niet op alle plekken zomaar je fiets neerzetten.

Op Koningsnacht en -dag kun je je fiets kwijt in een van de vele tijdelijke fietsenstallingen die speciaal voor Koningsdag zijn neergezet (zie gouden vakjes op het kaartje hiernaast). Deze extra maatregel is nodig vanwege de fietsen die overal in de stad worden neergezet en voorkomt opstoppingen op weg naar de Koningsdagfeesten. Voor je eigen veiligheid dus. Er zijn gastheren en -dames die je wijzen op de fietsenstallingen.

Daarnaast kun je je fiets ook kwijt in de bewaakte fietsenstalling op NS Station Alkmaar. 

 

 

 

 

 

 

 

NS Reisplanner

Let op: de NS past voor Koningsdag de dienstregeling aan.

Oranjedienstregeling

De NS rijdt op Koningsdag met een speciale Oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben dan je gewend bent. Soms krijg je te maken met een extra overstap. 

Na Koningsdag is de normale dienstregeling weer van toepassing.

Met de bus

Extra busritten ingezet

Tijdens koningsnacht en koningsdag worden extra busritten ingezet in de omgeving Alkmaar om ervoor te zorgen dat er voldoende vervoer is naar en van de evenementen. 

Vanaf Station Alkmaar zullen er pendelbussen rijden naar het AFAS Stadion.

Klik op onderstaande button om te kijken welke ritten er extra worden ingezet.

Parkeren in Alkmaar

Kom je met de auto naar de stad? In Alkmaar kun je in principe altijd makkelijk parkeren. Op Koningsdag is het echter een stuk drukker dan normaal in de stad, het vinden van een parkeerplek in de binnenstad is niet haalbaar. Veel straten zijn afgesloten voor verkeer.

Alkmaar heeft in en om het centrum maar liefst acht gemeentelijke parkeergarages. Digitale borden geven de route aan naar de dichtstbijzijnde parkeergarage waar nog plek vrij is.

Parkeergarages Alkmaar
- Singelgarage (westelijk deel centrum)
​​- Karperton parkeergarage (noordelijk deel centrum)
- Kanaalschiereiland parkeergarage (Overstad)
- De Vest parkeergarage (bij Theater De Vest en de Paardenmarkt)
- Kazerne parkeergarage (bovenop de brandweerkazerne)
- Schelphoek parkeergarage (oostelijk deel centrum, makkelijk te bereiken vanuit Haarlem en Amsterdam)
- De Kwakel parkeergarage (Overstad)
- Parkeergarage Grote Kerk (westelijk deel centrum)
> Kijk hier voor de parkeertarieven in de gemeentelijke parkeergarages
 
Overige parkeermogelijkheden in Alkmaar
- Parkeerterrein Overstad (Parcade). Tien minuten lopen van Alkmaar centrum. Tarief: € 0,65 p/u of de gehele dag voor € 3,20. Ook voor parkeren campers.
- Parkeergarage onder Winkelcentrum Noorderarcade. Een niet-gemeentelijke garage, met afwijkende tarieven. 

P+R Terreinen: gratis parkeren in Alkmaar
Parkeren op onderstaande P+R-terreinen is gratis. Neem van hier de lijnbus van Connexxion naar de Kanaalkade in Alkmaar centrum:
- P+R Terrein Keesomstraat in Oudorp, zijstraat Edisonweg. 
- P+R Terrein Bergermeer aan Robonsbosweg (naast camping Alkmaar).

Mobiel parkeren in Alkmaar

Wil je snel, veilig en makkelijk betalen bij de parkeerautomaat? Dat kan in Alkmaar met 'mobiel parkeren'.  Superhandig, want met belparkeren betaal je alleen voor de tijd dat je daadwerkelijk geparkeerd staat.

Mobielparkeren in Alkmaar doe je zo:

Je meldt je auto aan bij een provider voor belparkeren (bijvoorbeeld My Order, Parkmobile, Park-line, SMS-parking of Yellowbrick). Zodra je je auto hebt geparkeerd stuur je de locatiecode naar je provider. Dit kan via de parkeer-app van de provider of via sms. Je vindt de locatiecode op de parkeerautomaat (je hoeft geen parkeerkaartje in je auto te leggen). Nu start je parkeertijd.

Komt er een parkeerwacht, dan ziet deze aan je kenteken dat je betaalt hebt met belparkeren. Je krijgt dus geen bekeuring. Zodra je weer vertrekt log je uit om je parkeertijd te beëindigen. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.