-

Bewonersbrief

Op maandag 27 april is het Koningsdag! Een dag die in uw woonomgeving een gezellige drukte maar soms ook overlast met zich meebrengt. Gemeente, politie, horeca en evenementenorganisatoren werken samen om die overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

  • Tijdens Koningsnacht en Koningsdag worden er op diverse locaties in de Alkmaarse binnenstad feesten in de open lucht georganiseerd, op zondag 26 april tussen 18.00 uur en 23.30 uur en op maandag 27 april tussen 12.00 en 20.00 uur.
  • De vrijmarkt in het centrum vindt plaats tussen zondag 26 april 18.00 uur en maandag 27 april 17.00 uur. Op de vrijmarkt mag alles verkocht worden behalve eten, drinken, restpartijen uit de beroepshandel, dieren en voertuigen.
  • Autoverkeer in het vrijmarktgebied is niet mogelijk (ook voor bewoners met een parkeervergunning). Alle beweegbare palen in de binnenstad zullen omhoog staan vanaf zondag 26 april 13.00 uur tot maandag 27 april 22.00 uur (m.u.v. Koorstraat en Zilverstraat). De Zilverstraat en Zevenhuizen is afgesloten voor verkeer middels roadblocks. Bewoners kunnen via de Molenbuurt de binnenstad in. Bij het Canadaplein en Ritsevoort staan er verkeersregelaars die bestemmingsverkeer in ‘noodgevallen’ door kan laten gaan.  
  • Het Waagplein en de Platte Stenenbrug zijn tijdens Koningsnacht– en dag voor bootjes niet bereikbaar, omdat de grachten aan Mient en Voordam zijn afgesloten.
  • Het is zonder vergunning verboden om in de openlucht een geluidsapparaat in werking te hebben. Ook muziek van binnen mag buiten geen overlast veroorzaken.
  • Alcohol mag in de openbare ruimte alleen gedronken worden op terrassen en evenementen-terreinen. Het is verboden om eigen drinken mee te nemen naar terrassen en evenementen-terreinen. Daarnaast is het verkopen en gebruik van lachgas verboden op de evenemententerreinen en openbare wegen/ruimten.
  • Op de naleving van de regels wordt tijdens Koningsdag streng toegezien (bij overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt en kan bestuursrechtelijk worden opgetreden).
  • Meer informatie over Koningsdag vindt u op www.koningsdag-alkmaar.nl.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.