Bewonersbrief

Geachte inwoner van Alkmaar centrum,

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag, een dag die in uw woonomgeving een gezellige drukte maar soms ook overlast met zich meebrengt. Gemeente, politie, horeca en organísatoren van evenementen werken samen om die overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Via deze brief willen wij u informeren over een aantal zaken die met Koningsdag te maken hebben:

Tijdens Koningsdag en Koningsnacht worden er op diverse locaties in de Alkmaarse binnenstad feesten in de open lucht georganiseerd:

  • op vrijdag 26 april tussen 18:00 uur en 23:00 uur op de Platte Stenenbrug en Koorstraat/Ritsevoort, op vrijdag 26 april tussen 18:00 uur en 23:30 op het Hofplein, Waagplein en de Paardenmarkt;
  • op zaterdag 27 april tussen 12:00 uur en 20:00 uur wordt muziek ten gehore gebracht.

De vrijmarkt in het centrum vindt plaats tussen vrijdag 26 april van 15:00 uur en zaterdag 27 april tot 17:00 uur. Op de vrijmarkt mag alles verkocht worden behalve eten, drinken, restpartijen uit de beroepshandel, dieren en voertuigen. Caravans en (opgezette) tenten zijn verboden op de vrijmarkt. Tussen 24:00 uur en 08:00 uur mag er niets verkocht worden op de vrijmarkt.

Autoverkeer in het vrijmarktgebied is niet mogelijk tussen vrijdag 26 april 12:00 uur en zaterdag 27 april 24:00 uur.

Op het Doelenveld en in de Molenbuurt wordt op een deel van de parkeerplaatsen tijdelijke fietsenstallingen gecreëerd. Op de nog te plaatsen borden zal worden aangegeven waar u uw auto niet kunt parkeren tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

Het Waagplein en de Platte Stenenbrug zijn tijdens Koningsnacht- en dag voor bootjes niet bereikbaar, omdat de grachten aan Mient en Voordam zijn afgesloten.

Het is zonder vergunning verboden om in de openlucht een geluidsapparaat in werking te hebben. Ook muziek van binnen mag buiten geen overlast veroorzaken.

Alcohol mag in de openbare ruimte alleen gedronken worden op (tijdelijke) terrassen en evenemententerreinen.

Het is verboden om eigen drinken mee te nemen naar terrassen en evenemententerreinen.

Op de naleving van de regels wordt tijdens Koningsnacht en -dag streng toegezien. (Bij overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt en kan bestuursrechtelijk worden opgetreden.)

Meer informatie over Koningsdag vindt u op www.koningsdag-alkmaar.nl.

Wij kijken uit naar een geslaagde Koningsdag!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.