-

Koningsnacht Alkmaar 2023

Benieuwd wat er te doen is tijdens Koningsnacht in Alkmaar? Hier verzamelen we alle Alkmaarse Koningsnachtfeesten op een rij. Houd deze pagina goed in de gaten, de komende tijd zullen we deze pagina regelmatig bijwerken

Bekijk de plattegrond
Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt

Binnenstad Alkmaar


Al aan het einde van de middag is de Alkmaarse vrijmarkt in volle gang. Snuffel tussen tweedehands spulletjes in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') en tik de allerleukste hebbedingen op z'n kop. 

Entree: Gratis
Tijd: Vanaf 15:00 uur
Locatie: de winkelstraten en het Kennemerpark

Kinderkermis Koningsdag

Breng een bezoek aan de Koningsdag Kinderkermis
De leukste kermis voor de kleintjes. Met leuke snoepkramen, oliebollen en kleine attracties.

Te bezoeken op:
26 april: 13:00 uur tot 22:00 uur 
27 april: 10:00 uur en 17:00 uur

Koningsnacht platte stenenbrug

Koningsnachtfeest Op De Brug

Platte Stenenbrug


Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug weer groots gevierd. Vanaf 18:00 uur is René Verkerk, dé DJ van Radio 10, aan het draaien tot 19:30 uur. Hierna zal de band "Trots" er één groot feest van maken.

Entree: Gratis
Tijd: 18:00 uur - 23:30 uur
Locatie: Platte Stenenbrug

Koningsnacht waagplein

Koningsnacht op het Koningsplein

Waagplein


Vanaf 19:00 uur is QMusic the Party op het Koningsplein in Alkmaar. Wat zal dit een feestje worden met 4 uur lang QMusic fout. Zorg dat je optijd bent want vol is vol!

Entree: Gratis
Leeftijd: 18+
Tijd: 19:00 uur - 23:30 uur
Locatie: Waagplein

Kingsnight Hofplein

Hofplein


Nog een paar weken en dan is het weer tijd voor een groots feest op het Hofplein. De verjaardag van de Koning zal hier goed gevierd worden. De avond voor Willem-Alexander zijn verjaardag zal dit gevierd worden samen met Team Rush Hour, SNCHS, William West & DJ DNS. 


Tijd: 18:00 uur - 23:30 uur
Locatie: Hofplein

Koningsnacht bij HAL25

HAL 25


King's Night Session
Swingend entertainment gehost door Shamba Lion Sound System! Shamba Lion neemt hun eigen soundsystem mee naar het terras van Hal 25, een relaxt avondje dansen op de beste reggae beats. Maar ook: Vinyl stands en merch spots, vega/vegan food, biertjes, frisjes en andere versnaperingen!
 
King's Night bij de Scrapyard
Meer zin in wat gitaargeweld? Westone staat op het podium in de Scrapyard, catchy en alternatieve pop-rock van de bovenste plank! 

Entree: Gratis
Tijd: 18:00 uur - 23:00 uur
Locatie: HAL25

Koningsnacht op de Kade

Stadsstrand de Kade


Koningsnacht @De Kade is dé plek om je warm te draaien voor een heerlijk avond gevuld met gezelligheid. Kom langs voor een hapje en drankje en geniet van de heerlijke deuntjes van onze huis DJ’s. Vanaf 21.00 uur barst het feest los met een optreden van de Alkmaarse band


Entree: Gratis
Tijd: 18:00 uur - 00:00 uur
Locatie: Stadsstrand de Kade

Koningsnacht Paardenmarkt

Gramdioze Koningsnacht

Paardenmarkt


Alweer voor het 7de jaar op rij knallen op 26 April Willy's verjaardagsviering in op Paardenmarkt in Alkmaar met Gramdioze Koningsnacht. Een gratis toegankelijk evenement met (inter)nationale helden uit de dance scene, volledig overdekt met maar liefst 1000m2 transparant tent doek. Er is o.a. een DJ Contest: Moody Mehran.
 
Entree: Gratis
Leeftijd: 18+
Tijd: 18:00 - 23:30 uur
Locatie: Paardenmarkt

Vunzige Deuntjes

Podium Victorie


Tijd om dansend de Koning zijn verjaardag in te wijden, Alkmaar: tijd voor een vunzige Koningsnacht! 

Op 26 april staan de oranjebittertjes voor je klaar: verwacht het royaalste feestje sinds tijden, met op de troon een hele hofhouding aan vunzige favorieten die voor de nodige hiphop, R&B en dancehall-deuntjes gaan zorgen. 

Entree: €16,00
Leeftijd: 18+
Tijd: 23:00 - 04:00 uur
Locatie: Podium Victorie

Koningsnacht bij Mooij & Pluim

Ritsevoort


Koningsnacht bij Mooij en Pluim zal weer plaatsvinden op het prachtige Ritsevoort. Hier zal een dj draaien en vanaf 19:30 uur zal de band "Familie de Bruyn" er een feest van maken.

Entree: Gratis
Tijd: 18:00 - 23:30 uur
Locatie: Ritsevoort

Laurensfestijn

Stadskaffee Laurens


Tijdens Koningsnacht komt Laurens met een heerlijk feestje. Hier ga je in oranje, dansen en drinken! Bij Stadskaffee Laurens trappen ze om 21:00 uur af. Ze hebben een leuke line-up met Jari Schilder , Miss Jacky, Sweet Le Freak en Thomas Keizer (On Sax) 🧡

Koningsnacht @Grand Café Klunder

Grand Café Klunder


Vier feest bij Grand Café Klunder met DJ's party Bob en Tropical Donovan! Vanaf 20:00 uur tot het licht uit gaat ben je welkom om een dansje te doen.

Entree: Gratis
Tijd: 20:00 uur - 23:59 uur
Locatie: Grand Café Klunder, Canadaplein 2

Koningsnacht bij Sociëteit De Dieu

Sociëteit De Dieu


Woensdagavond 26 april is Sociëteit De Dieu de plek in Alkmaar om naartoe te gaan. In het historische pand aan de Langestraat is op deze avond iedereen welkom om vanaf 18.00 uur op unieke wijze Koningsnacht 👑 te vieren! Kom gezellig langs met vrienden en geniet mee van het feest met lekkere muziek, fijne mensen en uiteraard oranjebitter!

Entree: Gratis
Tijd: 18:00 uur - 23:59 uur
Locatie: Sociëteit De Dieu, Langestraat 114

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.