-

Koningsdag Alkmaar 2023

Donderdag 27 April is het weer de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Deze verjaardag willen wij weer met heel Alkmaar goed vieren. Daarom hebben vele ondernemers en organisaties weer fantastische feesten bedacht waar jij een dansje kan wagen. Ook leuk is de vrijmarkt in het centrum waar jij opzoek kan gaan naar de pareltjes.

Bekijk de plattegrond
Vrijmarkt Alkmaar

Vrijmarkt

Binnenstad Alkmaar


De Alkmaarse vrijmarkt begint officieel rond 9.00 uur. Snuffel in de winkelstraten en in het Kennemerpark (het 'Bolwerk') gezellig tussen tweedehands spulletjes.

Entree: Gratis
Tijd: 09:00 uur - 17:00 uur
Locatie: Winkelstraten en het Kennemerpark

Kinderkermis

op het Kerkplein


Breng een bezoek aan de Koningsdag Kinderkermis
De leukste kermis voor de kleintjes. Met leuke snoepkramen, oliebollen en kleine attracties.

Te bezoeken op:
26 april: 13:00 uur tot 22:00 uur 
27 april: 10:00 uur en 17:00 uur

Oranje Koningsdag

P8 AFAS Stadion


Op 27 april 2023 mogen jullie weer los op Oranje Koningsdag in Alkmaar. Met de lentezon op je bol, een drankje in de hand én een gave line-up met artiesten zoals Maan, Kraantje Pappie, Sam Feldt, De Bankzitters, La Fuente en Boef starten het festivalseizoen weer op!

De eerste artiesten uit de line-up zijn bekendgemaakt:Maan, Kraantje Pappie, Sam Feldt, De Bankzitters, La Fuente, Boef, Adjuzt, Barend van Deelen, Bokoesam, Cristian D, Claude, Dimitri K, Fraasie & Nesim, Frequencerz, Jinho 9, Mr. Belt & Wezol, Rebelion, Ruben Annink, Sickmode, Stuk, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Wef en vele anderen.

Tijd: 13:00 uur - 22:00 uur
Leeftijd: 16+
Locatie: P8 AFAS Stadion
 

Koningsdag platte stenenbrug

Koningsfeest Op De Brug

Platte Stenenbrug


Dit jaar wordt het Koningsdagfeest op de Platte Stenenbrug wederom groots gevierd!
Met onder andere DJ Lars en vanaf 14:30 uur zal de band "Boomerang" spelen.

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Platte Stenenbrug

Kingsday Hofplein Alkmaar

Kingsday

Hofplein


Ook op het Hofplein, middenin het centrum van Alkmaar, wordt de verjaardag van onze Koning goed gevierd met de vetste DJ's. Line up: Walter Looks, Martijn Freshfield, DJ DNS, Mr. J Karet & Frenky Frizzante.

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Hofplein

Gramdioze koningsdag Alkmaar

Gramdioze Koningsdag

Paardenmarkt


Het is weer zover! Op 27 april barst de dikste koningsdag van de kop van Noord-Holland weer los op de Paardenmarkt in Alkmaar. Tijdens Gramdioze Koningsdag draai de vetste artiesten uit binnen en buitenland op volledig overdekte plein met maar liefst 1000m2 transparante tent. Attend en zorg dat je dr bij bent! Line-up: Josh Wink, Zena Rae, Eric de Man & Engel

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Leeftijd: 18+
Locatie: Paardenmarkt
 

Kingsday Queens Stadsstrand De Kade

Koningsdag Stadsstrand De Kade

Stadsstrand De Kade


Koningsdag @De Kade staat in het teken van rust en ontspanning. Dé plek om even bij te komen van de avond ervoor of van de drukte op de Vrijmarkt en in de stad. Doe je ogen maar eens dicht en waan je in deze oase van rust. Het voelt als een bezoek aan een tropisch in Latin sferen en bijpassende muziek. Wandel langs voor een kopje koffie, taart, biertje, borrelplankje en meer. Iedereen is bij ons welkom. De allerkleinsten kunnen een kleurplaat kleuren en ophangen bij aan de waslijn. De winnaar ontvangt een mooi kinderboek.

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Stadsstrand

Koningsdag waagplein

Koningsdag op het Koningsplein

Waagplein


Op het Alkmaarse Waagplein nemen diverse dj's plaats op het podium en maken er een groot feest van.

Geniet van de muziek van Rene Karst, #OJKB, Tom Haver, Hugo Joss & MC Den=, Sweet Le Freak. Nick White, Miss Jacky & Mitchell.

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Leeftijd: 18+
Locatie: Waagplein

Hofleverancier 25

Hal 25


Een gezellige dag voor jong en oud, het HALternatief voor de binnenstad. Zowel binnen als buiten wordt Hal 25 weer een dansbaar, toegankelijk en gezellig feest. Dansen, sjansen, eten en keten. Een gemixt aanbod van muziek en entertainment! Live muziek van bands en lekkere sets. Jouw alternatieve vrijmarkt. Hollandse lente positief of negatief? Geen probleem! Het aanbod is zowel binnen als buiten! Voor versnaperingen kan er in de HAL zelf gepind worden, maar alle workshops moeten worden betaald met cash geld!

Entree: Gratis
Tijd: 14:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Hal25

hal25

De Nachthalte Kingsday Special

HAL25


Op Koningsdag is De Nachthalte terug met een special at De Zolder. Wees optijd, want er zijn maar 100 tickets beschikbaar voor dit evenement.

Entree: €17.50
Tijd: 20:30 uur - 02:00 uur
Locatie: HAL25

Koningsdag bij Mooij & Pluim

Ritsevoort


Bij Eetcafé Pluim & Restaurant Mooij hebben ze weer zin in Koningsdag! Zij maken er een feestje van met een DJ en daarna speelt de band "Roept u Jan maar". Dat moet een groot feest worden toch?!

Entree: Gratis
Tijd: 12:00 uur - 20:00 uur
Locatie: Ritsevoort

Koningsdag @Grand Café Klunder

Vier feest bij Grand Café Klunder met met Dj Hans Schaëfer! Vanaf 14:00 uur tot het licht uit gaat ben je welkom om een dansje te doen.

Entree: Gratis
Tijd: 14:00 uur - 23:59 uur
Locatie: Grand Café Klunder, Canadaplein 2

Koningsdag @Café het is nooit te laat

Bij Café Het is nooit te laat kan je op Koningsdag terecht voor de heerlijke Hollandse smartlap. Lokale artiest Ab Lakeman maakt er een mooi feestje van! Op de Gedempte Nieuwesloot wordt het een en al gezelligheid.

Entree: Gratis
Tijd: 16:00 uur – 20:00 uur
Locatie: Café het is nooit te Laat

Koningsdag bij Café Bruintje

Café Bruintje


Café Bruintje pakt uit op Koningsdag. Voor de deur op het Ritsevoort vermaken live dj’s je op het buitenpodium. Biertje in de hand en genieten maar! Het café bestaat ook nog eens 50 jaar, dubbel feest dus. 

Entree: Gratis
Tijd: 13:00 uur – 20:00 uur
Locatie: Café Bruintje, Ritsevoort 28

Koningsdag in Oudorp

Oranje vrienden Oudorp presenteert weer een leuk programma voor Koningsdag 2023 in Oudorp.

'S Ochtends zullen er spelletjes georganiseerd worden en is er een vrijmarkt van 09:30 tot 13:30 uur.

In de middag kan er een drankje gedronken worden op de verjaardag van de Koning waarbij livemuziek gespeeld zal worden door de band "Nobody's Home Top 2000 Band". 

Koningsdag in de Rijp

Koningsdag in de Rijp wordt een dag om nooit te vergeten. 

Er wordt een fantastische puzzeltocht door de Rijp georganiseerd met foto's en optochten. De duur van de tocht is 1,5 tot 2 uur en is makkelijk te doen voor iedereen. Je kan je ter plekke inschrijven op het Jan Boomplein t.o. Eetcafé de Wavis. Er mogen groepjes gemaakt worden van 3 of 4 personen en de inleg is €7,50 per team. Het thema van de puzzeltocht is de Elfstedentocht!

Op veler vezoek is ook het keien-smijten op het programma gezet. Aanvang is 14:00 uur. Als je mee wilt doen moet je je van te voren opgeven en een team bestaat uit 4 personen met een inleg van €7,50 per team. 

Na afloop van deze gezellige puzzeltocht en het keiensmijten zal de prijsuitreiking plaats vinden op het Jan Boomplein.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.